IrenaX
Fanka BB :)
Ja tez zawsze mam plamienia przed okresem brązowe:/ i jak się kończy to tez ...Plamienia to też objaw niskiego progesteronu.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja tez zawsze mam plamienia przed okresem brązowe:/ i jak się kończy to tez ...Plamienia to też objaw niskiego progesteronu.
Fakt że PMS zawsze mega byłNo właśnie na odwrót to działa. za mało progesteronu = PMS .
Zbyt wysoka prolaktyna sprawia ból piersi. Niski progesteron też.Tak, ale ból piersi wysokiego chyba. Więc u mnie 2 rzeczy się wyklczały.
i u Ciebie on rzeczywiście był niski. Zbadaj sobie koniecznie w 21 dc.Ja tez zawsze mam plamienia przed okresem brązowe:/ i jak się kończy to tez ...
Że piersi bolą jak jest niski progesteron ?Zbyt wysoka prolaktyna sprawia ból piersi. Niski progesteron też.
Ale patrzyłaś na ogólne normy? Bo normy normami ale każda z nas jest inna. U mnie tsh ft3 i ft4 są wg norm na przykład a jednak dla mnie wyniki są złe.Ja miałam zawsze 2 dni plamienia przed okresem co cykl, badałam progesteron i był ok. Ale tak jak pisze Migdalowe, plamienia najczęściej znaczą że progesteron spadł.
Ja miałam tak, ze zawsze przed @ pobolewaly nawet tydzień przed już zaczynały, a w tym cyklu co zaszłam nic a nic nie bolały przed i to dawało mi do myślenia. Potem w ciąży raz bolały, raz nie No i wiadomo jak to się skończyło ;(( może jednak był to jakiś sygnał...Ja tak miałam przed poronieniem. Bolały zawsze, potwornie. Po poronieniu w ogóle ich nie czułam, nawet nie rosły przed @. Lekarz mówił,że to kwestia mocno indywidualna i faktycznie związane jest z hormonami.
Tak, dokładnie. U mnie tak było, zbyt niski progesteron i miałam batfzo wrażliwe piersi. Później znowu bolały piersi to okazało się, że to już prolaktyna szalała. Ale jak prolaktyna idzie w górę to już nie jest jak przy niskim progesteronie, tylko o wiele gorzej, bo piersi puchną, ból kilkakrotnie mocniejszy.Że piersi bolą jak jest niski progesteron ?
Kurcze aż poczytam o tym\, bo byłąm pewna, ze wysoki = ból piersi, i to on odpowiada za opuchnięcie i ból piersi w ciążyTak, dokładnie. U mnie tak było, zbyt niski progesteron i miałam batfzo wrażliwe piersi. Później znowu bolały piersi to okazało się, że to już prolaktyna szalała. Ale jak prolaktyna idzie w górę to już nie jest jak przy niskim progesteronie, tylko o wiele gorzej, bo piersi puchną, ból kilkakrotnie mocniejszy.