reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Mujer witaj:) zazdroszczę tych bezproblemowych zajsc w ciążę.
Ja urodzilam mając 21lat i 9mcy. Teraz mam 30..chyba za długo zwlekalam.

reklama
Dziewczyny zastanawiam się nad antykoncepcją bo teraz przez 3 miesiące niestety o ciążę starać się nie mogę ze względu na tą zmianę pracy i nie ukrywam, że trochę się boję, żeby natura nie zrobiła mi psikusa, myślałam o tab anty na te 3 miesiące tyle, że boje się, że wszystko mi się pochrzani co mówicie ?

Jak my sobie zrobiliśmy przerwę to poprostu omijaliśmy dni płodne. Normalnie wszyscy śmialiby się z takiej rady ale skoro przez tyle cykli nie udało się zajść w dniach płodnych to wydaje się już niemożliwym zajść poza dniami plodnymi. :D

Malina, zawsze chciałam małą różnice, odchować i zająć się pracą. Też chciałam, aby się razem bawiły, trzymały, miały wspólne tematy itd. Z dużą różnicą też mogą żyć dobrze, ale to już dużo później. Trzymam kciuki za Was :)

Wiesz nie powiem ze to nie długo bo i dla mnie to juz bylo dluuugo (wiem ci ktorzy starają sie dluzej to pewnie sie popukaja w czoło czytajac to..).
Jakies konkretne badania juz robiliscie ? Masz normalnie owu
Wszystkie badania hormonów ok.
Podobno jajniki ok pracują i owu jest, tzn. była w marcu bo wtedy byłam na usg i monitoringu. Czy jest co miesiąc to tego chyba żadna z nas nie wie, ja akurat z tych, które nigdy nie czuły momentu owulacji. Jeśli chodzi o jakieś wspomaganie owulacji czy zapłodnienia to my z mężem zdecydowaliśmy, że nie będziemy aż tak szaleć ;) liczymy że naturalnie się uda.

Dziewczyny mam pytanie do tych, które stosowały lub stosują sumplementy typu inofem, inofolic, ovarin, miovarian - czy stosując od pierwszego dnia @ zauważyłyście jakieś działanie tzn. np. skrócenie cyklu, jakieś bóle itp. W ogóle jak się po takim sumplemencie czujecie?
Ja stosuję ovarin od 3 tyg. Zaczęłam w środku cyklu, wiec nie odczułam zmian. Cylke mam 29dni regularnie. Co do śluzu to wypowiem się za jakiś tydzień... Cera trochę lepsza i samopoczucie :)

Któraś jutro testuje? Dobrze pamiętam? Trzymam kciuki!!!!

Ja jutro znów pobudka o 4:20 więc już czas na sen.
zabierz mnie ze soba do snu:p dzisiejszej nocy przez pełnie nie moglam spac i spalam zaledwie 3.5h bylam w pracy jak zombi. teraz tez powinnam isc spac a masa rzeczy do zrobienia.

reklama
Do góry