reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
A ja jednak kupiłam dziś testy owulacyjne. 13 dc dziś a ja mam krótkie cykle więc pewnie już wyjdzie negatyw ale kurczę no, muszę sprawdzić. :p

reklama
Test z domowego laboratorium też mówi mi że nie ma jeszcze owu ale jest znacznie bardziej czytelny niz te male cienkie paski z allegro. No nic czekam nadal a może sie nie doczekam. Czytalam gdzies że mój ostatni progesteron byl ok gdyby wynik byl od 3 w dol oznacza to że nie bylo owulacji. Pytanie czy ona jest rzeczywiście. . Albo byla i testy z allegro nie pokazały. Liczę ze nasze <3 byly wczas

To mój test owu sprzed 5 min

Załączniki

• IMG_20180625_183642_1.jpg
    IMG_20180625_183642_1.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 80
Ja ze względu na zmianę pracy :/
Złożyłam wypowiedzenie więc skutkuje ono z końcem sierpnia i od września zaczynam nową pracę :(
Tutaj mam 40 km dojazdu w jedną stronę bo się przeprowadziłam więc nie jestem w stanie dojeżdżać bo za daleko, a niestety jeśli zaszlabym w ciążę na wypowiedzeniu to firma nie ma obowiązku mi anulowania wypowiedzenia:(

Hmmmm.... jestem prawie pewna, ze jeśli masz umowę o prace na czas nieokreślony to nawet jak na okresie wypowiedzenia zajdziesz w ciąże to prwcodawca musi je anulować i Ty tez możesz. Traci ono swoim bieg po prostu

Hmmmm.... jestem prawie pewna, ze jeśli masz umowę o prace na czas nieokreślony to nawet jak na okresie wypowiedzenia zajdziesz w ciąże to prwcodawca musi je anulować i Ty tez możesz. Traci ono swoim bieg po prostu
Ale teraz chyba nawet w okresie próbnym na umowie jest się pod ochrona.. Podkreślam Chyba bo nie jestem pewna gdzieś zaslyszalam ale zaraz poczytam w necie.

Test z domowego laboratorium też mówi mi że nie ma jeszcze owu ale jest znacznie bardziej czytelny niz te male cienkie paski z allegro. No nic czekam nadal a może sie nie doczekam. Czytalam gdzies że mój ostatni progesteron byl ok gdyby wynik byl od 3 w dol oznacza to że nie bylo owulacji. Pytanie czy ona jest rzeczywiście. .

To mój test owu sprzed 5 min

Też je właśnie kupiłam! Będę testować za jakąś godzinę. Choć u mnie już raczej po owu. Zawsze używałam tylko domowego laboratorium, pokazują ładne mocne krechy. :) A który masz dc? Z tego, co pamiętam u Ciebie jest jeszcze wcześnie?..

Ja ze względu na zmianę pracy :/
Złożyłam wypowiedzenie więc skutkuje ono z końcem sierpnia i od września zaczynam nową pracę :(
Tutaj mam 40 km dojazdu w jedną stronę bo się przeprowadziłam więc nie jestem w stanie dojeżdżać bo za daleko, a niestety jeśli zaszlabym w ciążę na wypowiedzeniu to firma nie ma obowiązku mi anulowania wypowiedzenia:(
W trakcie wypowiedzenia jak zajdziesz w ciaze mozesz je cofnac.. wiem bo sama szukalam takiej informacji niedawno [emoji5]

Mam umowę na czas nieokreślony, wypowiedzenie składałam Ja za porozumieniem stron (skrócili mi okres wypowiedzenia o jeden miesiąc), ale ja czytałam gdzieś, że w momencie jeśli w chwili składania wypowiedzenia nie byłam świadoma ciąży a już w niej byłam to jak najbardziej pracodawca musi mi anulować wypowiedzenie na moją prośbę, ale jeśli "świadomie" zajde w ciążę np. w drugim miesiącu wypowiedzenia to już to nie działa, a gdzie mogłabym zasięgnąć takiej porady ? [emoji848]

reklama
Też je właśnie kupiłam! Będę testować za jakąś godzinę. Choć u mnie już raczej po owu. Zawsze używałam tylko domowego laboratorium, pokazują ładne mocne krechy. :) A który masz dc? Z tego, co pamiętam u Ciebie jest jeszcze wcześnie?..
U mnie nawet te z allegro pokazują dwie ładne kreski kiedy teoretycznie pokazywać nie powinny ;) więc różnie z tymi testami owu jest :)

Do góry