reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Hej! W dzisiaj właśnie byłam u ginekologa. Ginekologicznie wszystko w jak najlepszym porządku. Jednak jest jakiś problem z metabolizmem. Póki co odesłana jestem do lekarza rodzinnego ale jednak umowie się do mojego lekarza prywatnie bo wtedy będzie dopiero mógł mi pomóc że względu na różne sprzęty, te na nfz nie ogarniają mojego przypadku.
Do tego podejrzewam u siebie zapalenie ucha wewnętrznego. Oczywiście moja przychodnia nie chciała już mnie dzisiaj przyjąć więc prawdopodobnie wieczorem jedziemy na pogotowie. Strasznie się boję...
Zapalenie ucha to bardzo niefajna sprawa :( szkoda że Cię tak odesłali, ale w sumie ginekolog niewiele ma z uchem wspólnego ;) jak tam przygotowania do ślubu?

reklama
Ja jeszcze jestem. Póki co jesteśmy na początku starań. Niby nie mieliśmy problemu z poprzednimi ciążami, ale pierwsza to wpadka, a z drugą udało się od razu kiedy tylko zaplanowaliśmy.

Przyszły dziś do mnie testy owu [emoji173]️ będziemy testować się za dwa tyg.

Zapalenie ucha to bardzo niefajna sprawa :( szkoda że Cię tak odesłali, ale w sumie ginekolog niewiele ma z uchem wspólnego ;) jak tam przygotowania do ślubu?
Przecież nie szłam do ginekologa z uchem. Do ogólnego szłam ze skierowaniem od ginekologa w kwestii metabolizmu. Ucho to inna sprawa. Zapalenie ucha wewnętrznego nie jest takie jak zwykle zapalenie ucha środkowego. To nie boli, ale za to mogą być tego poważne konsekwencje.
Co do ślubu to przygotowania póki co stoją w miejscu. ;)

Ja już po wizycie. Jest zarodek. Maleństwo ma 4,93 mm i serduszko bije mu z szybkością 120 u/min
emoji173.png
emoji173.png
emoji173.png
️ wiek ciąży 6t0d,
Dzisiaj doktor założył ni kartę ciąży i dostałam listę badań do zrobienia.
emoji846.png

Niestety po tej luteinie zrobiła mi się delikatna infekcja i dostałam jeszcze Pimafucin.

Przecież nie szłam do ginekologa z uchem. Do ogólnego szłam ze skierowaniem od ginekologa w kwestii metabolizmu. Ucho to inna sprawa. Zapalenie ucha wewnętrznego nie jest takie jak zwykle zapalenie ucha środkowego. To nie boli, ale za to mogą być tego poważne konsekwencje.
Co do ślubu to przygotowania póki co stoją w miejscu. ;)
Wiem wiem, zażartowałam, ale pisze spod biurka w pracy i chyba źle to ujęłam hahaha :D Z resztą moja siostrę kiedyś bardzo bolały kolana i ortopeda uznał, że być może jest jakieś powiązanie z miednicą mniejszą i wysłał ją do ginekologa. A że była jeszcze dziewicą to jej zrobił usg przez odbyt :D miała taką traumę potem biedna, że nawet kolana ją przestały boleć [emoji23][emoji23][emoji23]
O, to nie wiedziałam że jest różnica między tymi rodzajami zapalenia. Faktycznie lepiej nie lekceważyć... To trzymam kciuki żeby się wszystko rozwiązało zdrowotnie.

Witajcie, u mnie 20 dc, za 6 dni powinnam dostać @ ale mam ogromną nadzieję że nie przyjdzie, mam jakieś pozytywne myśli i czuję, że tym razem się udało. Jestem 7 dni po owulacji i planuje w piątek pójść na betę. Czy może wybrać się wcześniej?

Witajcie, u mnie 20 dc, za 6 dni powinnam dostać @ ale mam ogromną nadzieję że nie przyjdzie, mam jakieś pozytywne myśli i czuję, że tym razem się udało. Jestem 7 dni po owulacji i planuje w piątek pójść na betę. Czy może wybrać się wcześniej?
Ania, ja też jestem dziś 7dpo i też mam pozytywne odczucia. Chcę robić betę w piątek :)

Wiem wiem, zażartowałam, ale pisze spod biurka w pracy i chyba źle to ujęłam hahaha :D Z resztą moja siostrę kiedyś bardzo bolały kolana i ortopeda uznał, że być może jest jakieś powiązanie z miednicą mniejszą i wysłał ją do ginekologa. A że była jeszcze dziewicą to jej zrobił usg przez odbyt :D miała taką traumę potem biedna, że nawet kolana ją przestały boleć [emoji23][emoji23][emoji23]
O, to nie wiedziałam że jest różnica między tymi rodzajami zapalenia. Faktycznie lepiej nie lekceważyć... To trzymam kciuki żeby się wszystko rozwiązało zdrowotnie.
Wiem, że to nie było zabawne z perspektywy Twojej siostry ale rozbawiłaś mnie, szczególnie kwestią o ustaniu bólu kolan :D:D:D:D:D:D

reklama
Do góry