reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Przeczytacie dziewczyny mój post jest ostatni na 1068...zobaczcie bo nie wiem czy ja zwariowałas już i mam omamy czy co??? To mi nie daje spokoju... Dopiero w przyszłym tyg pójdę na betę, a boję się że dostanę @... A już tak się cieszyłam....
najlepszym wyjsciem bedzie beta. Ja w poprzednim cyklu mialam 2 testy pozytywne. 1szy mial wyrazna kreske drugi cien kreski a beta wyszła 0.1.

Patrzcie na moją pestke jaka malizna :D
choc za wiele nie widac to i tak cudownosci! Rosnijcie zdrowo.

@IrenaX Kochana 3mam kciuki za was! wierzę ze dupek wspomoze progesteron i podniesie sie!
oszczedzaj się, odpoczywaj i nie poddawaj.

reklama
Dziewczyny a czym się różni beta HCG od HCG całkowite ?
Ja robiłam betę w 28 dc przy cyklach średnio 31 dniowym i wyszła <1,2 więc myślę że wynik jest wiarygodny nie ? Ostatnie przytulanie 18 dc, owulację raczej późne koło 18 właśnie, ciężko określić bo już od 16 testy owu pozytywne
Ja tez miałam robiona betę całkowita. Jest jakaś różnica miedzy jedna a druga??

U mnie chyba jednak dopiero dziś będzie owulka bo coś podbrzusze mnie zaczęło boleć i jakoś teraz więcej śluzu plodnego się pojawiło a cały dzień było sucho..... Ehh to chyba będzie stracony cykl :frown:

najlepszym wyjsciem bedzie beta. Ja w poprzednim cyklu mialam 2 testy pozytywne. 1szy mial wyrazna kreske drugi cien kreski a beta wyszła 0.1.

choc za wiele nie widac to i tak cudownosci! Rosnijcie zdrowo.

@IrenaX Kochana 3mam kciuki za was! wierzę ze dupek wspomoze progesteron i podniesie sie!
oszczedzaj się, odpoczywaj i nie poddawaj.
A jeśli progesteron pójdzie w górę a beta nie ? Teraz tylko cierpliwości trzeba i odpoczynku:/

Kochana, bierz dupka i wierz w swojego kropka! A ginka beznadziejna-jak można nie chcieć zapisać progesteronu?! Powinno jej równie mocno zależeć na utrzymaniu ciąży jak Tobie, od tego jest! Jesli masz problem z progesteronem, to jaki inny sposób na utrzymanie ciąży jest niż jego suplementacja?
Nie wiem czemu tak powiedziała... po prostu chyba nie chciała dawać szans i nadziei, bo nic nie widać jeszxze. A może to jednak za wcześnie i bd wszystko dobrze. Trochę mnie tym zaskoczyła negatywnie. Ale Ok ostatecznie biore dupka 2x dziennie od dzisiaj.

Hej dziewczyny, mam na imię Ania [emoji4] pisze do was z takim pytaniem. Czy któraś z Was bada swoją szyjkę przez cały cykl, również po owulacji, aż do samej miesiączki? Mam pewną zagwozdke [emoji6] może któraś potwierdzi. Generalnie to nas pierwszy cykl starań o trzeciego maluszka. Nigdy nie miałam samozaparcia do stosowania ,metod nor dlatego nie mam doświadczenia. Sam Internet mówi dosyć niedokładnie i ogolnikowo. Na jakim poziomie powinna być szyjka po owulacji? Wydawało mi się, że powinna się obniżać stosunkowo im bliżej pierwszego dnia miesiączki. Teraz jestem ok 6 dni po owulacji i do tej pory była bardzo nisko. A dziś podniosła się znacząco, jest twarda i zamknięta. Może jakieś interpretacje?

A jeśli progesteron pójdzie w górę a beta nie ? Teraz tylko cierpliwości trzeba i odpoczynku:/
wiem ze nie da się nie myśleć, ale sprobuj chociaz pozytywnie myslec. caly czas miec nadzieje ze wszystko sie dobrze ulozy. Pozytywne nastawienie to polowa sukcesu.

reklama
Do góry