reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ehh....:D no dobra, usprawiedliwiłaś moją wewnętrzną chęć testowania [emoji14]
To wymyśliłam jeszcze inaczej - lecę dziś na 19:15 na wizytę (udało mi się dorwać termin) i poproszę o usg żeby potwierdzić czy owu była. Jak była to powiem o niskim progesteronie w 2 razie cyklu i poproszę o dupka żeby w razie czego utrzymać ciążę i będę testować pierwszy raz 21.06, czyli 8dpo zakładając że owu była 18dc
[emoji119][emoji119][emoji119]
To mój pierwszy cykl od początku starań z jakąkolwiek szansą że mogło się udać...
W 2 fazie miało być - głupi słownik:)

reklama
To będziemy razem ćwiczyć silną wolę :D
Ja się staram nie nakręcić, ale pierwszy raz mam takie dziwaczne uczucie w podbrzuszu cały cykl. Na początku kłucie, potem takie uczucie pełności, potem w 17dc wyraźny test owu, 18dc też wyraźny ale już jaśniejsza kreska, dzisiaj bardzo bladziutka, więc owu wczoraj albo dziś, czyli 18/19dc - dobrze rozkminiam? Starania 16,17dc i dziś się postaram dołapać męża żeby był też 19dc. I ostatni cykl był 31 dni, więc licząc że ten będzie miał tyle samo, zakładam testowanie 27.06. Cały czas czuję to podbrzusze, taki jakby balonik w środku ciała...
Co o tym myślicie? Nie ma sensu robić wcześniej testów, nie?
Skoro w 17dc test wyrazny to owu byla by 18dc:) I masz racje wez jeszcze przegmoc meza:p Oby u Ciebie ten cykl byl tym udanym. Ja stwierdzilam ze juz nie bede robic testow ciazowych wczesniej niz 12dp. Wogole tak jak Ty czuje sie jakos inaczej ale moge tak naprawde tylko sobie wkrecac objawy.

Skoro w 17dc test wyrazny to owu byla by 18dc:) I masz racje wez jeszcze przegmoc meza:p Oby u Ciebie ten cykl byl tym udanym. Ja stwierdzilam ze juz nie bede robic testow ciazowych wczesniej niz 12dp. Wogole tak jak Ty czuje sie jakos inaczej ale moge tak naprawde tylko sobie wkrecac objawy.
Na razie nie wkręcam sobie objawów, jeszcze za wcześnie... Ale myślę że już za kilka dni mogę zacząć świrować hahaha

IrenaX progesteron u Ciebie to podstawa. Dziewczyny piszą, że najważniejsze że beta jest, ale progesteron jest mega ważny dla utrzymania ciąży. Prawdopodobnie przez niski progesteron miałaś te plamienia. Trzeba zrobić wszystko, żeby się podniósł. Trzymam kciuki !!!

Ja też jestem z tych niecierpliwych. Zatestuję w sobotę dla świętego spokoju, ale czuję się już okresowo :( masz jakieś objawy? Przeczucia?
To razem testujemy w sobote:)
Mnie dosc dziwnie boli brzuch i ostatnio kreci mi sie w glowie ale tak naprawde to wcale nie musi byc objaw. A z przeczuc to 0 bo niechce sie nastawiac ani na tak a i na nie.
A Ty jakie masz przeczucie?

reklama
Kochana, bierz dupka i wierz w swojego kropka! A ginka beznadziejna-jak można nie chcieć zapisać progesteronu?! Powinno jej równie mocno zależeć na utrzymaniu ciąży jak Tobie, od tego jest! Jesli masz problem z progesteronem, to jaki inny sposób na utrzymanie ciąży jest niż jego suplementacja?
Przecież przepisała jej lekarka dupka :)

Do góry