reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Jejku dziewczyny :) jaki wysyp kreseczek :) gratuluję wszystkim
A ja właśnie wróciłam od lekarza i w sumie nie wiem czy jest ok. Jest pęcherzyk ciążowy, prawidłowo zaimplementowany a w nim ciałko żółte ( w opisie usg woreczek żółtkowy: uwidoczniony) , zarodek natomiast nie i z obrazu usg ciąża o tydzień młodsza. Dostałam dodatkowo kwas foliowy 5mg, Luteinę 100 dopochwowo 2 razy dziennie i Duphaston 3 razy dziennie. Kolejna wizyta za 2 tyg. 26.06. Mam nadzieję, że będę miała z czym iść.
On twierdzi, że wszystko jest i będzie ok, natomiast ja mam wątpliwości i nie wiem jak przeżyje te 2 tygodnie.
Miała, któraś z Was podobne doświadczenia i wszystko było ok?
Jasne że będzie ja miałam to samo pęcherzyk i ciałko żółte i kolejna wizyta aż chyba za 3tyg i już był zarodek 15mm,i według usg 7t5dz[emoji6]

No mi właśnie zaczęły sypać się rok temu jak coś się zaczęło dziać z tarczycą ale o tym nie wiedziałam jeszcze ;o A teraz to masakra. Mimo, że leki biorę ;o ehh.

Dziewczyny któraś z was odstawiła kiedyś metformine? Tzn ja nie odstawiłam ale dostałam leki na miesiąc czasu i muszę iść po receptę. Skończyły mi się już kilka dni temu, a teraz do mojej gin się dostać to masakra, to położna więc terminy są straszne
Mi mój lekarz kazał, w przypadku podejrzenia ciąży absolutnie nie odstawiać metformaxu. Brać dalej,dopóki on nie powie,że już nie trzeba. Z tego co czytałam, to na zachodzie jest to standardowe postępowanie.

Mi mój lekarz kazał, w przypadku podejrzenia ciąży absolutnie nie odstawiać metformaxu. Brać dalej,dopóki on nie powie,że już nie trzeba. Z tego co czytałam, to na zachodzie jest to standardowe postępowanie.
Tzn mi się kończył bo miałam na miesiąc tylko i potem przyjść do lekarki i sprawdzić czy działa i jakie są postępy. Liczę, że wciśnie mnie w tym tyg ;/ Wiem, że nie powinno się w ciąży odstawiać. Ale ja nawet się na tą ciążę nie nastawiam;/

W którym dniu od planowanej miesiączki poszłaś do lekarza? Bo ja tez się zastanawiam kiedy pójść... bo z jednej strony mam obawy, czy bd wszystko dobrze, oczywiście jak nic sue nie zmieni
Dzisiaj mam 36 dc, owu była najprawdopodobniej w 15 dc, dziś 21 dpo i gin twierdzi

Jasne że będzie ja miałam to samo pęcherzyk i ciałko żółte i kolejna wizyta aż chyba za 3tyg i już był zarodek 15mm,i według usg 7t5dz[emoji6]
:* :* dziękuję, dałaś mi taką nadzieję, że wszystko będzie ok, że nawet sobie nie wyobrażasz :)

Dzisiaj mam 36 dc, owu była najprawdopodobniej w 15 dc, dziś 21 dpo i gin twierdzi

:* :* dziękuję, dałaś mi taką nadzieję, że wszystko będzie ok, że nawet sobie nie wyobrażasz :)
Lekarz mówił że jak jest ciałko żółte to już jest bardzo dobrze więc mu uwierzyłam[emoji3]ja wtedy też jakoś byłam w 35dc u niego. Będzie wszystko dobrze,nie przemęczaj się tylko[emoji3]

Za wcześnie i dlatego nic nie widać na USG :) moja pierwsza wizyta była w 7tc o był zarodek i malutkie serduszko
Lekarz mówił że jak jest ciałko żółte to już jest bardzo dobrze więc mu uwierzyłam[emoji3]ja wtedy też jakoś byłam w 35dc u niego. Będzie wszystko dobrze,nie przemęczaj się tylko[emoji3]
Dziękuję Dziewczyny :) oby tak było. Powiedział mi jeszcze, żebym dla własnego spokoju na dniach zrobiła bete i zobaczyła czy przyrasta i jak będzie odpowiedni przyrost to w ogóle mam się nie martwić :)

Dziękuję Dziewczyny :) oby tak było. Powiedział mi jeszcze, żebym dla własnego spokoju na dniach zrobiła bete i zobaczyła czy przyrasta i jak będzie odpowiedni przyrost to w ogóle mam się nie martwić :)
A zrób sobie i potem powtórz po 48h u mnie był wzrost 100% i dałam sobie spokój już żeby się nie denerwować i każda beta 40zl w sumie zrobiłam aż 3. 418 potem po 36h 815 i po 48h 1600[emoji6]

reklama
Do góry