reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Olaboga [emoji33] to tym bardziej!
Moja Maja 36+4 i 50 cm i 2450 [emoji23]
A jak u Was wszystko było ok ogólnie? Oddechowo itp?
No trochę się przydusił podczas porodu, ale jak urodził się o 2, to go podpięli go pod tlen, a już wieczorem go odłączyli. Później miał jakiś tam wspomagacz oddychania przez jeden dzień, ale sam sobie go wyciągnął :D i było wszystko ok. Dopóki nie zaniósł się tak płaczem, że przestał na kilka sekund oddychać. No i chcieli go też od monitora odpiąć, ale po tamtej sytuacji mówią, że pod monitorkiem zostanie jednak do końca, żeby sprawdzac, czy to jednorazowe, czy będzie się powtarzać. Na szczęście od tamtego czasu wszystko jest dobrze. Ale ja byłam w 33tc w szpitalu przez skracająca się szyjkę i wtedy dostałam też ten zastrzyk na płuca, więc możliwe że tak dobrze mu idzie właśnie dzięki temu.

No trochę się przydusił podczas porodu, ale jak urodził się o 2, to go podpięli go pod tlen, a już wieczorem go odłączyli. Później miał jakiś tam wspomagacz oddychania przez jeden dzień, ale sam sobie go wyciągnął :D i było wszystko ok. Dopóki nie zaniósł się tak płaczem, że przestał na kilka sekund oddychać. No i chcieli go też od monitora odpiąć, ale po tamtej sytuacji mówią, że pod monitorkiem zostanie jednak do końca, żeby sprawdzac, czy to jednorazowe, czy będzie się powtarzać. Na szczęście od tamtego czasu wszystko jest dobrze. Ale ja byłam w 33tc w szpitalu przez skracająca się szyjkę i wtedy dostałam też ten zastrzyk na płuca, więc możliwe że tak dobrze mu idzie właśnie dzięki temu.
No u nas cc na cito więc nie było szans na podanie sterydów. I Maja była pod monitorem i dogrzewana tylko 2h po porodzie.
Najważniejsze że młody zdrowy i wszytko ok :*
Wczesniaczki są bardzo silne [emoji173]️

Kurde byla niestwty. No ale dzisiaj termin kolejnej a @ ani widu ani słychu. Jedynie napierdziela mnie brzuch jakbym własnie @ dostała, a jedynie dużo śluzu mi leci. Nawet plamienia zapowiadającego @ nie mam. A dzisiaj powinnam dostać @. Nawet cyce nie bolą ani nic.
I jak sytuacja? Mam nadzieję że dalej nie przyszła :)

Dziewczyny gratulacje! Super się czyta że po tyle próbach w końcu się udało [emoji173]

No u nas cc na cito więc nie było szans na podanie sterydów. I Maja była pod monitorem i dogrzewana tylko 2h po porodzie.
Najważniejsze że młody zdrowy i wszytko ok :*
Wczesniaczki są bardzo silne [emoji173]️
Maja też silna babka, dużo pomocy nie potrzebowała. :) Pamiętam, że Wy mogłyscie szybko też wracać do domu, prawda?

reklama
Do góry