reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Z synkiem poszlo raz dwa:p Udalo sie w 1cs. Dlatego teraz jestem taka niecierpliwa.
Ale uwazam ze mozna czekac byle by w koncu ujrzec te 2 kreski i cieszyc sie potem z bycia mama:)
łeeee kurcze za pierwszym razem to pieknie! nie dziwię się ze teraz sie niecierpliwisz :D a tak swoją drogą to nie sądziłam ze kiedyś tak będę pragneła zostać mamą czasami to silniejsze odemnie. Człowiek budzi sie rano z myslą czy sie udało czy nie:D nawet jak praca nie pozwalała mi na starania to co miesiac myslałam a moze jakims przypadkiem jednak jestem w tej ciąży hihi :D Nawet kupiłam sobie psa!! starczyło na 2 miesiace teraz mam psiorka kocham go ponad wszystko ale nadal moj instynk nie został zaspokojonony :D

współczuje z powodu utraty pierwszej ciązy... no ale tak czasami bywa.. moja kuzynka poroniła 5 razy za kazdym razem była to dziewczynka i za kazdym razem poronienie wystepywało miecy 4 a 5 miesiącem po badaniach lekarze jasno stwierdzili ze dziewczynki nigdy nie donosi... urodziła 2 synów zdrowych i fajnych potem odpusciła zabrali sie z mężem ze budowe domu i nagle bach ciąża ! donosiła zdrową dziewczynkę !!!! szok radosc przeogromna moze robić swoje upragnione kucyki :D ---. dom nie wykonczony bo wydatkow przybyło alke za to ile miłosci i radośći z tego prawdziwego cudu!!!

No a teraz Gratulacje !! Masz w sobie swoję małe cudo i oby rosło silne i zdrowe!!! a powiedz mi jakies objawy miałes przed terminem miesiączki?
Dziekuje kochana :) no czasami zycie potrafi zaskakiwac :) zero objawow tak jak kazdy cykl, jedyne co to wiecej skuzu gdzie zawsze przed @ mialam sucho i plamienie jednorazowe tydzien przed @ co akurat bylo zagniezdzenie zarodka :) dopiero od niedawna mam pelniejsze piersi i obolale sutki i bole jak na miesiaczke od czasu do czasu ;)

łeeee kurcze za pierwszym razem to pieknie! nie dziwię się ze teraz sie niecierpliwisz :D a tak swoją drogą to nie sądziłam ze kiedyś tak będę pragneła zostać mamą czasami to silniejsze odemnie. Człowiek budzi sie rano z myslą czy sie udało czy nie:D nawet jak praca nie pozwalała mi na starania to co miesiac myslałam a moze jakims przypadkiem jednak jestem w tej ciąży hihi :D Nawet kupiłam sobie psa!! starczyło na 2 miesiace teraz mam psiorka kocham go ponad wszystko ale nadal moj instynk nie został zaspokojonony :D
No to prawda instynkt macierzynski jest ogromny. Jak sie udaje w koncu ujrzec te 2 kreseczki to skacze sie do nieba:p

@Kasienka3b ja też mocno wyczekiwałam wyniku histopatologicznego po zabiegu i się nim rozczarowałam. Było napisane jedynie "ciąża pozamaciczna jajowodowa". Nic, czego bym nie wiedziała. Nie wiem, czy tak zawsze jest, czy tylko ja dostałam wynik nic nie wnoszący do sprawy. Ale jeśli to norma to dowiesz się z wyniku, że miałaś torbiel i tyle. ;)

Mąż nie robił. Ja natomiast byłam tydzień temu u gin bo od ostatniej @ jajnik mnie bolał cały czas i w sumie nadal boli. I w sumie lekarz powiedział że jest wszystko dobrze i nie powinniśmy mieć problemów. Chyba że w hormonach jest problem. Ale jak u niego byłam to akurat była owu i wykorzystalismy to po powrocie do domu. Został mi tydzień do testowania ale ja zmian żadnych nie czuję i pewnie znów nic z tego
Witaj i nie martw się, że nie masz objawów :) Ja też nie miałam i w sumie jedynym objawem, który pojawił się później bo koło 7-8 tygodnia był lekki ból piersi, potem doszło zmęczenie, że padałam o 19 i to było na tyle :) Nie miałam żadnych mdłości, wymiotów itp. Dopiero od jakiegoś czasu bolą mnie plecy.

Tak Tak staram sie o pierwsze dziecko. Upragnione od jakiegos roku ale starania od 3 miesiacy . Wczesniej mimo tego ze chciałam to ciagle blokowała mnie praca... A teraz jak juz mogę to nie idzie :D no zobaczymy... Mój M w ten piatek idzie na zabieg i bedzie dostawał silne leki przy ktorych starania niestety odpadają bo mogą miec wpływ na zdrowko malusza. No zobaczymy co ma byc to bedzie... Jedyne co mnie zastatania to fakt ze mam tyłozgiecie macicy a słyszałam ze przy takim udziwnieniu starania mogą potrwać trochę dłużej.
Witaj :) Ja się niestety nie mogę zgodzić z tym, że tyłozgięcie utrudnia zajście w ciąże bo sama mam a udało nam się zajść za pierwszym razem i to po 12 latach brania anty. Do tego to tyłozgięcie mam nadal a to już 25 tydzień ciąży :) Więc się nie martw niepotrzebnie :)

@Kasienka3b ja też mocno wyczekiwałam wyniku histopatologicznego po zabiegu i się nim rozczarowałam. Było napisane jedynie "ciąża pozamaciczna jajowodowa". Nic, czego bym nie wiedziała. Nie wiem, czy tak zawsze jest, czy tylko ja dostałam wynik nic nie wnoszący do sprawy. Ale jeśli to norma to dowiesz się z wyniku, że miałaś torbiel i tyle. ;)
Ja niewiem co tam u mnie bedzie napisane ale mimo wszystko czekam bo chce wiedzieć jaka to torbiel była i czy jest jakaś rakowa czy 'bezpieczna'. Jak rozczaruje się tak jak Ty to trudno ale wolę czekać by nie pluć sobie potem w twarz.

A co wogole u Ciebie?

reklama
Do góry