reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Tak Tak staram sie o pierwsze dziecko. Upragnione od jakiegos roku ale starania od 3 miesiacy . Wczesniej mimo tego ze chciałam to ciagle blokowała mnie praca... A teraz jak juz mogę to nie idzie :D no zobaczymy... Mój M w ten piatek idzie na zabieg i bedzie dostawał silne leki przy ktorych starania niestety odpadają bo mogą miec wpływ na zdrowko malusza. No zobaczymy co ma byc to bedzie... Jedyne co mnie zastatania to fakt ze mam tyłozgiecie macicy a słyszałam ze przy takim udziwnieniu starania mogą potrwać trochę dłużej.
Jesli chodzi o tylozgiecie macicy to nic niewiem. A to maz az 6 miesiecy bedzie musial brac te leki? Ja staram sie o 2 dziecko i swoje starania zaczelam w wakacje 2017 tak wiec 6 cykli sie staralismy a potem niestety tez musialam zaprzestac staran bo wykruto u mnie torbiel. I 1 marca mialam operacje na usuniecie torbieli ale niestety tez musieli mi wyciac jajnik i jajowod. A skad jestes i w jakim wieku?

reklama
Jesli chodzi o tylozgiecie macicy to nic niewiem. A to maz az 6 miesiecy bedzie musial brac te leki? Ja staram sie o 2 dziecko i swoje starania zaczelam w wakacje 2017 tak wiec 6 cykli sie staralismy a potem niestety tez musialam zaprzestac staran bo wykruto u mnie torbiel. I 1 marca mialam operacje na usuniecie torbieli ale niestety tez musieli mi wyciac jajnik i jajowod. A skad jestes i w jakim wieku?

Leki będzie brał przez 3 miesiace ale w zwiazku że są to silne leki kolejne 3 miesiace organizm potrzebuje na oczyszczenie z tego świństwa. A jak Ty się czujesz po tym zabiegu? Co mówią lekarze? kiedy bedziesz mogła zacząć starania? Heh Ty chociaz masz juz swojego jednego szkraba i tu Ci strasznie zazdroszcze :D Jestem z Bydgoszczy i mam 26 lat :) zaraz 27 ale jeszcze sobie nie dodaje wiec mowię 26 hihi :)

Leki będzie brał przez 3 miesiace ale w zwiazku że są to silne leki kolejne 3 miesiace organizm potrzebuje na oczyszczenie z tego świństwa. A jak Ty się czujesz po tym zabiegu? Co mówią lekarze? kiedy bedziesz mogła zacząć starania? Heh Ty chociaz masz juz swojego jednego szkraba i tu Ci strasznie zazdroszcze :D Jestem z Bydgoszczy i mam 26 lat :) zaraz 27 ale jeszcze sobie nie dodaje wiec mowię 26 hihi :)

A co do tyłozgiecia macicy to pani ginekolog mi kiedys powiedziałą ze taką mam ale od razu zaznaczyła ze nie jest to żadną wadą a po prostu odchyleniem od normy podobno 25% kobiet taką ma. Moja mama i siostra rowniez wiec pewnie genetycznie odziedziczone. Piszą ze nie ma to duzego znaczenia przy staraniach a najlepiej zeby partner konczył w pozycji od tyłu ---> wyczytałam to dzisiaj i co ? haha ani jednego ani drugiego dnia w ten sposób tego nie robilismy haha a przeciez tak lubimy tą pozycje !!!!

Hej dziewczyny :) jestem tu nowa ale od jakiegoś czasu podczytuje wasze forum i chciałabym dołączyć jeśli mnie przyjmijcie :) od pół roku staramy się z mężem o maluszka ale coś idzie nie tak :( a jak czytałam wpisy dziewczyn którym się udało to aż się cieplej na sercu robi. Ja już tracę siły jak za każdym razem widzę tylko jedna kreseczke...
Ja staralam sie od maja albo zeszego roku potem w sierpniu zaszlam czyli 4 miesiace ale niestety poronilam w 7 tygodniu no i teraz dopiero sie udalo a we wrzesniu mialam łyzeczkowanie czyli ok 5 miesiecy staran

A nie to rozumiem. Pewnie niech organizm sie oczysci by wrazie wu na dzidzi nie przeszlo.
Po zabiegu wracam pomalu do normalnosci ale jeszcze super sprawna nie jestem. Rana goi sie bo swedzi ale wkurza mnie to ze tak szybko sie mencze. Czekam jeszcze na wyniki badan histopatologicznych i jak beda dobre to wtedy oporow zadnych nie bede miec:) Gin jak bylam u niego 14.03 mowil ze moge juz wrocic pomalu do staran ale boje sie bez wiedzy jak wyszly badania wiec czekam.
To prawie rowiesniczki jestesmy bo ja mam 28 lat:)

A co do tyłozgiecia macicy to pani ginekolog mi kiedys powiedziałą ze taką mam ale od razu zaznaczyła ze nie jest to żadną wadą a po prostu odchyleniem od normy podobno 25% kobiet taką ma. Moja mama i siostra rowniez wiec pewnie genetycznie odziedziczone. Piszą ze nie ma to duzego znaczenia przy staraniach a najlepiej zeby partner konczył w pozycji od tyłu ---> wyczytałam to dzisiaj i co ? haha ani jednego ani drugiego dnia w ten sposób tego nie robilismy haha a przeciez tak lubimy tą pozycje !!!!
Heheh to poszalejcie teraz w takiej pozycji:)

Ja staralam sie od maja albo zeszego roku potem w sierpniu zaszlam czyli 4 miesiace ale niestety poronilam w 7 tygodniu no i teraz dopiero sie udalo a we wrzesniu mialam łyzeczkowanie czyli ok 5 miesiecy staran

współczuje z powodu utraty pierwszej ciązy... no ale tak czasami bywa.. moja kuzynka poroniła 5 razy za kazdym razem była to dziewczynka i za kazdym razem poronienie wystepywało miecy 4 a 5 miesiącem po badaniach lekarze jasno stwierdzili ze dziewczynki nigdy nie donosi... urodziła 2 synów zdrowych i fajnych potem odpusciła zabrali sie z mężem ze budowe domu i nagle bach ciąża ! donosiła zdrową dziewczynkę !!!! szok radosc przeogromna moze robić swoje upragnione kucyki :D ---. dom nie wykonczony bo wydatkow przybyło alke za to ile miłosci i radośći z tego prawdziwego cudu!!!

No a teraz Gratulacje !! Masz w sobie swoję małe cudo i oby rosło silne i zdrowe!!! a powiedz mi jakies objawy miałes przed terminem miesiączki?

Heheh to poszalejcie teraz w takiej pozycji:)
hahah pewnie ze poszalejemy :D Lepiej poczekaj na wyniki badan zanim wrocisz do staran jestem tego samego zdania co Ty! I potem do dzieła :D a powiedz mi czy po takim zabiegu mogą występowac jakies problemy z zajsciem w ciaze? co mówią lekarze>? pytam z ciekawosci ...

hahah pewnie ze poszalejemy :D Lepiej poczekaj na wyniki badan zanim wrocisz do staran jestem tego samego zdania co Ty! I potem do dzieła :D a powiedz mi czy po takim zabiegu mogą występowac jakies problemy z zajsciem w ciaze? co mówią lekarze>? pytam z ciekawosci ...
Wiesz tak jak pisalam wczesniej przy usowaniu torbieli musieli mi wyciac lewy jajnik i jajowod. Gin mowil mi zeby nie czekac dlugo tylko odrazu zaczac sie starac. Ogolnie problemow nie powinno byc tylko z jednym zdrowym jajnikiem i jajowodem moze byc troszke ciezej. Ale mimo wszystko mam nadzieje ze przyszly cykl bedzie moim szczesliwym cyklem:)

reklama
Wiesz tak jak pisalam wczesniej przy usowaniu torbieli musieli mi wyciac lewy jajnik i jajowod. Gin mowil mi zeby nie czekac dlugo tylko odrazu zaczac sie starac. Ogolnie problemow nie powinno byc tylko z jednym zdrowym jajnikiem i jajowodem moze byc troszke ciezej. Ale mimo wszystko mam nadzieje ze przyszly cykl bedzie moim szczesliwym cyklem:)

No jasne nie ma co na zapas sie martwić !!! A z pierwszym dzieckiem jak było ? długo sie starałas?

Do góry