reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Witam staraczki :)
Miałam się odezwać i wysłać wam zdjęcie usg, ale niestety nie otrzymałam takowego :(
Dopiero teraz w piątek będę miała polowkowe, więc wtedy już na pewno będzie.
Dzidzia strasznie się rusza, waży 323g.
Moj m już mógł poczuć pierwsze ruchy :)
Wysyłam wam mój mały brzuch :)
W czwartek zacznę 22 tyg.
@Paraplu gratuluję tego małego cudu. Cieszę się, że wszystko w porządku :)
Zobaczysz jak ten czas szybko leci. Zanim się obejrzysz już będziesz w połowie :D
@Spark jak brzuszek? Rośnie?
Rośnie rośnie :o ostatnio coraz szybciejj....
1498630805-aaaaaa.jpeg

Sprzed tygodnia... :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej Spark [emoji4]

Tak, mój facet cały czas chce. To ja miałam blokadę przez przeszło pół roku. Potrzebowałam ochłonąć od tych prób i przeżyć poszpitalnych. Teraz już bardziej na luzie. Nigdzie się nie śpieszy...

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom
Super, że doszłaś do siebie ! :)
Owocnych, SPOKOJNYCH starań :)

@limonka8721 Ja Ci powiem tak jesteśmy młode dziewczyny ,które maja już dziecko wiec jesteśmy zdrowe tak jak i zdrowi są nasi partnerzy i nie potrzebujemy do tego termometru czy testów owulacyjnych tylko potrzebne nam jest wyluzowanej i miłość. Myśle, ze jak nie będziemy siedziały z paseczkowym testem i z termometrem to się uda, bo przytulanki to nie tabele i wykresy. Bierzmy z tych przytulanek to co najlepsze to róbmy to co drugi dzień i uwierz mi, ze nawet jak nie masz regularnych cyklów to traficie na te dni❤️ Ja broń Boże nie jestem tu expertem , ale po przytulankach zostańcie tak spleceni razem chwile, niech partner będzie u góry, podobno szybciej dostają się do nas robaczki:)i zostać po przytulaniu trochę w łóżku jakies 30 min. Ja jestem z tych wariatek, które trzymały nogi w gore:p Najlepiej podobno przytulać się rano wiec próbujcie tez rano , nie idź się kapać poczekać do wieczora bądź na drugi dzień. To mi do głowy przychodzi , a wiem o tym, ze za miesiąc pokażesz piękny test z dwoma kreskami:) Mam przeczucie tylko rzuć te wszystkie testy i do dzieła :)

U mnie rozmiar ten sam tylko pelne sie zrobily w dotyku. Normalnie mam takie mieciutki plastusie [emoji23] aaa i sutki mni bola [emoji33]nawet przejechanie reka po nich boli :/ moj chlop to juz sie poddal i juz cycow nie dotyka bo sie dwnerwowal tylko ograniczeniami jaki mu narzucialam (nie za mocno sciskaj, nie telep, nie macaj po bokach to tam boli, nie tykaj sutkow bo bola) [emoji23] zamiast czerpac radosc z macanka to sie stresowal czy czegos zaraz nie zrobi zle [emoji23] i tym sposobem biedaczek nie ma jak sie nacieszyc takimi fajnymi piersiami [emoji23]

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]
Się ciesz [emoji14] Mój nie zwraca uwagi czy mnie bolą czy nie, przez długi czas jak mnie bolały a był niezbyt delikatny to po łbie obrywal [emoji14] teraz mnie to jara bo już nic nie boli :D

Ja też mam Filipka :) ma 4 latka I mam Piotrusia 7 lat ;)

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom
Ooo, widzisz nie wiedziałam, że Twój tez Filip :)

Mi sie marzy mala Helenka [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Szwagier ma Helenke :D widzę, że modne się to imię ostatnio zrobiło :) jak wybierali imię dla młodej to się w głowę pukaliśmy, ale teraz stwierdzam, że ładne :)

@Paraplu Ja tez miałam przeczucia, ze Będzie chłopiec i jest. My matki to mamy 7 zmysł chociaż mój z kalendarza chińskiego miał być dziewczynka A jest huliganem
U mnie miał być chłopiec i był :) też wiedziałam, że to będzie chłopiec, ani przez sekundę nie pomyślałam o dziewczynce:)

@Paraplu synek moich sasiadow ma w przedszkolu swoja milosc Helenke. :)
Mi sie znowuz podoba Hania.
Ale najpierw chcialabym chlopca. Aleksandra albo Mikolaja.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
O, szwagier też ma Mikołaja :D Mikołaj i Helena [emoji14]

Mój chciałby teraz syna ale mi jest obojętne szczerze mówiąc. Dla chłopca nawet nie mamy pomysłu na imię bo te co mi się podobają to mojemu nie. Dziewczynka byłaby Maja.
@sylwkaq90 fajne imię my mam Julke:)
@Clover88 wiem że mi przejdzie. Dzisiaj tylko chwilowa załamka.

U nas dzień minął nie wiem kiedy. Moja córka cały czas spędziła przy ciastolinie a już od dłuższego czasu nawet spojrzeć na nią nie chciała. Także mimo deszczu nie nudziło się. Nienawidzę tej angielskiej pogody. Tydzień temu było 30 stopni a teraz przez tydzień ma lać.

Maja [emoji173]Ja jak myślałam w ciąży nad imionami to miał być Filip i gdyby jakimś cudem wyszła dziewczynka, to miala być właśnie Maja :) jak się później okazało, to bardzo popularne imię :)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny
Clover podziwiam cie ze jeszcze testu nie zrobiłaś hehe. Ale 2 dzień bez @ dobrze wróży.
Natalia ja też po anty ale u nas lekarz nie kazał czekać. Tylko starać się po pierwszej normalnej @.
Sylwqa to kciuki trzymam żebyś już wiedziała na 100 %

U nas imię dla córki było dawno przed ślubem ustalone hehe. Dla chłopca niby też bo miał być Kacper i Julka. Ale jak byłam w ciazy to Kacper mi się przestał podobać i negocjowalam inne. Co do dziewczynki negocjacji nie było, mąż się uparl i jest Julka.

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy ale niestety jak w zegarku dzisiaj przyszła @. Znowu załamka jutro pewnie mi przejdzie ale teraz mi źle. Bardzo liczyłam na ten cykl. Był taki właśnie bez spiny i przytulania na siłę wszystko na luzie a tu dupa. :(

Buuu :(

Dzisiaj zrobiłam test ovu i już drugiej kreski nie było. Chyba przegapiłam albo ... cykl bez owulacji. Ech no...

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom

@sylwkaq90 Tez czułam rybkę bądź skrzydełka motyla ❤️❤️❤️ Mogłaś czuć, bo szczupłe osoby czuja wcześniej i tez nie ma tak, ze wszystko jest jak w książce. Szybko poczułaś , ja musiałam czekać do 20-21tygodnia :)
Jesteś z 1go listopada?? Hehe, a ja z 2go , a miałam być z 1go, ale tata kazał mamie nogi trzymać i lekarzy prosił by jakos poród albo przyspieszyli albo opóźnili :p Zapewne nic nie mógł zrobić, ale oczywiście chwali się, ze to dzięki niemu jestem z 2 listopada w dzień zaduszne :p
Dziś trzeci dzień spóźnia mi się @ i walczę z sobą czy zrobić zaraz chodź nie chce mi się siku czy jutro :p ale mam dylemat hehe . Wiesza, ze test , który mi wyszedł tez robiłam przy koleżance, bo mnie zmusiła i kazała zrobić , a tez nie chciałam i może dobrze, bo ja ślepa nie zauważyłam drugiej kreski i chciałam wyrzucić test :p Piękna data na przytulanie z sukcesem będzie mały Walentynek ❤️❤️❤️

Ostatnia edycja:
@Lanvin wez mnie nie denerwuj, ze popularna sie robi Helena bo szukalam imion malo popularnych. W zadnym rankingu Helena nie miescila sie nawet w pierwszej 20-30stce i to mi odpowiadalo :)
Julki, Hani, Zosie to slicznie imiona pod warunkiem, ze polowa osiedla tak nie ma na imie ;)
A imie wybralismy juz w tamtej ciazy i tak mi sie marzy, zebym mogla go w koncu uzyc [emoji173]️

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ojojo widać ❤️ Super jest ja to bym chyba siedziała i czekała na ruchy. A Ciebie nie dotykają po brzuchu? Mi to nie przeszkadzało na początku, a później już wkurzało i mógł dotknąć brzucha mój mąż :p

Ostatnia edycja:
Do góry