reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Witam staraczki :)
Miałam się odezwać i wysłać wam zdjęcie usg, ale niestety nie otrzymałam takowego :(
Dopiero teraz w piątek będę miała polowkowe, więc wtedy już na pewno będzie.
Dzidzia strasznie się rusza, waży 323g.
Moj m już mógł poczuć pierwsze ruchy :)
Wysyłam wam mój mały brzuch :)
W czwartek zacznę 22 tyg.
@Paraplu gratuluję tego małego cudu. Cieszę się, że wszystko w porządku :)
Zobaczysz jak ten czas szybko leci. Zanim się obejrzysz już będziesz w połowie :D
@Spark jak brzuszek? Rośnie?
Rośnie rośnie :o ostatnio coraz szybciejj....
1498630805-aaaaaa.jpeg

Sprzed tygodnia... :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej Spark [emoji4]

Tak, mój facet cały czas chce. To ja miałam blokadę przez przeszło pół roku. Potrzebowałam ochłonąć od tych prób i przeżyć poszpitalnych. Teraz już bardziej na luzie. Nigdzie się nie śpieszy...

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom
Super, że doszłaś do siebie ! :)
Owocnych, SPOKOJNYCH starań :)

@limonka8721 Ja Ci powiem tak jesteśmy młode dziewczyny ,które maja już dziecko wiec jesteśmy zdrowe tak jak i zdrowi są nasi partnerzy i nie potrzebujemy do tego termometru czy testów owulacyjnych tylko potrzebne nam jest wyluzowanej i miłość. Myśle, ze jak nie będziemy siedziały z paseczkowym testem i z termometrem to się uda, bo przytulanki to nie tabele i wykresy. Bierzmy z tych przytulanek to co najlepsze to róbmy to co drugi dzień i uwierz mi, ze nawet jak nie masz regularnych cyklów to traficie na te dni❤️ Ja broń Boże nie jestem tu expertem , ale po przytulankach zostańcie tak spleceni razem chwile, niech partner będzie u góry, podobno szybciej dostają się do nas robaczki:)i zostać po przytulaniu trochę w łóżku jakies 30 min. Ja jestem z tych wariatek, które trzymały nogi w gore:p Najlepiej podobno przytulać się rano wiec próbujcie tez rano , nie idź się kapać poczekać do wieczora bądź na drugi dzień. To mi do głowy przychodzi , a wiem o tym, ze za miesiąc pokażesz piękny test z dwoma kreskami:) Mam przeczucie tylko rzuć te wszystkie testy i do dzieła :)

U mnie rozmiar ten sam tylko pelne sie zrobily w dotyku. Normalnie mam takie mieciutki plastusie [emoji23] aaa i sutki mni bola [emoji33]nawet przejechanie reka po nich boli :/ moj chlop to juz sie poddal i juz cycow nie dotyka bo sie dwnerwowal tylko ograniczeniami jaki mu narzucialam (nie za mocno sciskaj, nie telep, nie macaj po bokach to tam boli, nie tykaj sutkow bo bola) [emoji23] zamiast czerpac radosc z macanka to sie stresowal czy czegos zaraz nie zrobi zle [emoji23] i tym sposobem biedaczek nie ma jak sie nacieszyc takimi fajnymi piersiami [emoji23]

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]
Się ciesz [emoji14] Mój nie zwraca uwagi czy mnie bolą czy nie, przez długi czas jak mnie bolały a był niezbyt delikatny to po łbie obrywal [emoji14] teraz mnie to jara bo już nic nie boli :D

Ja też mam Filipka :) ma 4 latka I mam Piotrusia 7 lat ;)

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom
Ooo, widzisz nie wiedziałam, że Twój tez Filip :)

Mi sie marzy mala Helenka [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Szwagier ma Helenke :D widzę, że modne się to imię ostatnio zrobiło :) jak wybierali imię dla młodej to się w głowę pukaliśmy, ale teraz stwierdzam, że ładne :)

@Paraplu Ja tez miałam przeczucia, ze Będzie chłopiec i jest. My matki to mamy 7 zmysł chociaż mój z kalendarza chińskiego miał być dziewczynka A jest huliganem
U mnie miał być chłopiec i był :) też wiedziałam, że to będzie chłopiec, ani przez sekundę nie pomyślałam o dziewczynce:)

@Paraplu synek moich sasiadow ma w przedszkolu swoja milosc Helenke. :)
Mi sie znowuz podoba Hania.
Ale najpierw chcialabym chlopca. Aleksandra albo Mikolaja.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
O, szwagier też ma Mikołaja :D Mikołaj i Helena [emoji14]

Mój chciałby teraz syna ale mi jest obojętne szczerze mówiąc. Dla chłopca nawet nie mamy pomysłu na imię bo te co mi się podobają to mojemu nie. Dziewczynka byłaby Maja.
@sylwkaq90 fajne imię my mam Julke:)
@Clover88 wiem że mi przejdzie. Dzisiaj tylko chwilowa załamka.

U nas dzień minął nie wiem kiedy. Moja córka cały czas spędziła przy ciastolinie a już od dłuższego czasu nawet spojrzeć na nią nie chciała. Także mimo deszczu nie nudziło się. Nienawidzę tej angielskiej pogody. Tydzień temu było 30 stopni a teraz przez tydzień ma lać.

Maja [emoji173]Ja jak myślałam w ciąży nad imionami to miał być Filip i gdyby jakimś cudem wyszła dziewczynka, to miala być właśnie Maja :) jak się później okazało, to bardzo popularne imię :)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny
Clover podziwiam cie ze jeszcze testu nie zrobiłaś hehe. Ale 2 dzień bez @ dobrze wróży.
Natalia ja też po anty ale u nas lekarz nie kazał czekać. Tylko starać się po pierwszej normalnej @.
Sylwqa to kciuki trzymam żebyś już wiedziała na 100 %

U nas imię dla córki było dawno przed ślubem ustalone hehe. Dla chłopca niby też bo miał być Kacper i Julka. Ale jak byłam w ciazy to Kacper mi się przestał podobać i negocjowalam inne. Co do dziewczynki negocjacji nie było, mąż się uparl i jest Julka.

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy ale niestety jak w zegarku dzisiaj przyszła @. Znowu załamka jutro pewnie mi przejdzie ale teraz mi źle. Bardzo liczyłam na ten cykl. Był taki właśnie bez spiny i przytulania na siłę wszystko na luzie a tu dupa. :(

Buuu :(

Dzisiaj zrobiłam test ovu i już drugiej kreski nie było. Chyba przegapiłam albo ... cykl bez owulacji. Ech no...

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom

@sylwkaq90 Tez czułam rybkę bądź skrzydełka motyla ❤️❤️❤️ Mogłaś czuć, bo szczupłe osoby czuja wcześniej i tez nie ma tak, ze wszystko jest jak w książce. Szybko poczułaś , ja musiałam czekać do 20-21tygodnia :)
Jesteś z 1go listopada?? Hehe, a ja z 2go , a miałam być z 1go, ale tata kazał mamie nogi trzymać i lekarzy prosił by jakos poród albo przyspieszyli albo opóźnili :p Zapewne nic nie mógł zrobić, ale oczywiście chwali się, ze to dzięki niemu jestem z 2 listopada w dzień zaduszne :p
Dziś trzeci dzień spóźnia mi się @ i walczę z sobą czy zrobić zaraz chodź nie chce mi się siku czy jutro :p ale mam dylemat hehe . Wiesza, ze test , który mi wyszedł tez robiłam przy koleżance, bo mnie zmusiła i kazała zrobić , a tez nie chciałam i może dobrze, bo ja ślepa nie zauważyłam drugiej kreski i chciałam wyrzucić test :p Piękna data na przytulanie z sukcesem będzie mały Walentynek ❤️❤️❤️

Ostatnia edycja:
@Lanvin wez mnie nie denerwuj, ze popularna sie robi Helena bo szukalam imion malo popularnych. W zadnym rankingu Helena nie miescila sie nawet w pierwszej 20-30stce i to mi odpowiadalo :)
Julki, Hani, Zosie to slicznie imiona pod warunkiem, ze polowa osiedla tak nie ma na imie ;)
A imie wybralismy juz w tamtej ciazy i tak mi sie marzy, zebym mogla go w koncu uzyc [emoji173]️

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ojojo widać ❤️ Super jest ja to bym chyba siedziała i czekała na ruchy. A Ciebie nie dotykają po brzuchu? Mi to nie przeszkadzało na początku, a później już wkurzało i mógł dotknąć brzucha mój mąż :p

Ostatnia edycja:
Do góry