reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Aaa, to Wy już teraz macie lUl! Nie ogarnelam, że to już! To trzymam mocno kciuki :)

A to Tobie nie płacą mamy tych dzieciaczków? Nie rozumiem trochę jak to wygląda... Co do in vitro, to naprawdę super warunki :) gdyby w Polsce było za darmo...mam nadzieję, że szybko znajdziecie odpowiedniego lekarza i procedura się rozpocznie ;)

No nie zgodziłyśmy się :| W życiu, jak ona zaczęła mówić, że takie prezenty, do tego kwiaty, jakiś duży poczęstunek, coś tam, a ja z jedną z mam patrzymy na siebie głupimi minami i myślę sobie "po*ebało?". Dlatego stanęło na tym, że zrzucimy się po 50zl, za to kupimy te bony, 3 bukiety dla każdej z Pan, i 3 małe bukiety dla siostry od religii, pani od rytmiki i pani dyrektor. Prócz tego mamy jeszcze zrobić dla każdej Pani album pamiątkowy, każde dziecko będzie miało swoją stronę, mamy wywołać jakieś zdjęcia i przy zdjęciu dzieci mają coś narysować lub napisać dla Pań:) i starczy :)

Dobrze, że dzialacie! Działajcie cały czas, bo martwilaś się, że w święta owu wypadnie, a tu się udało :)

Spadek spory, więc implantacja jest możliwa :) zobaczymy jutro :)

qdkkj44j6bi2vbec.png
500zl na osobę!! Po***ało? Może jeszcze dla każdej Lamborghini i będzie super[emoji1]
Ja witam porannie w drodze do pracy [emoji1] już pełna obaw i nadziei czekam na wyjazd do POLSKI już niedługo [emoji6]
Zaczęłam tempke mierzyć. Co prawda od 7 dc ale od czegoś trzeba zacząć a i tak ten cykl jest na straty [emoji5] powiedzcie mi jak z tą temperatura jest ze skacze w górę przed owu czy jak? Bo dziś mi tak całkiem sporo skoczylo[emoji5]
Screenshot_20170427-081944.png

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• Screenshot_20170427-081944.png
    Screenshot_20170427-081944.png
    60 KB · Wyświetleń: 305
reklama
Ja wczoraj po pracy byłam na zebraniu w przedszkolu, dostaliśmy diagnozy dzieci, oczywiście w samych superlatywach, jakby ktoś w szkole chciał sprawdzić :) oczywiście panie powiedziały, że dzieci przechodzą jakiś bunt ostatnio i nie chcą ich słuchać, też to niestety zauważyłam. Później wyprosiliśmy Panie i uzgadnialiśmy zakończenie roku :) 8 czerwca robimy w przedszkolu, dzieci zrobią przedstawienie, panie dostaną prezenty i kwiaty, dzieci dyplomy i książki, mamy przynieść ciasta itp i zrobimy też poczęstunek. Za to parę dni wcześniej 5 czerwca prawdopodobnie pójdziemy wszyscy z dziećmi na salę zabaw, żeby tam zrobić im pożegnanie :) aż mi się łezka w oku zakreciła, że mój syn już przedszkole kończy...zwłaszcza, że nasze przedszkole jest super, dzieciaki w grupie są cudowne, naprawdę lepszej grupy nie mógł trafić :)

Jeśli chodzi o prezenty dla Pań, są 3 Panie, ustaliliśmy, że każda dostanie bon do Apartu lub Briju, za 150 lub 200 zł każda, jeszcze nie wiemy dokładnie, ale myślę, że będą zadowolone :) ale w pewnym momencie jedna z mam, która pracuje w innym przedszkolu, zaczęła mówić, że u nich panie dostawaly prezenty wartości ok. 400-500zl każda! Nam szczęki opadły, ja rozumiem, że to koniec przedszkola, że jest podziękowanie, ale 500zl? Przecież są też inne wydatki, bez przesady...U nas w tym roku jest 18 dzieci, także i tak tej kasy wychodzi kilkaset złotych mniej, niż jak było nas 25 wcześniej. A jak to u Was było? Jakie prezenty Panie dostawaly??

qdkkj44j6bi2vbec.png
O kurde szalejesz z tymi bonami. Za moich czasów to Panie dostały kwiaty i tyle;)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

[emoji110] [emoji110] och, już nie mogę się doczekać testowania [emoji16]

@Lanvin to prawie jak weselicho, dajcie spokój... [emoji15] ludzie to mają pomysły. No działamy, działamy, akurat jakos dziwnie mi się chce w tym cyklu [emoji23] a Ty jak tam kochana z cyklem stoisz? Bo skleroze mam [emoji1]

[emoji304][emoji292][emoji560][emoji128][emoji240][emoji64]
Oj kochana żeby mi się tak chciało [emoji1] I tak się nie staramy w tym miesiącu to serduszko to z zabezpieczeniem [emoji6] żeby chociaż od majowego cyklu mnie chcica wzięła bo nie wiem jak z takim popedem my dzieci zrobimy tzn ja bo mój mąż nie ma z tym problemu oczywiście do czasu[emoji23] [emoji23]
Ty kochana który dc dziś?

Ostatnia edycja:
O kurde szalejesz z tymi bonami. Za moich czasów to Panie dostały kwiaty i tyle;)

No dokładnie! Kwiaty, bomboniera i.jazda [emoji1]
Oj kochana żeby mi się tak chciało [emoji1] I tak się nie staramy żeby chociaż od majowego cyklu mnie chcica wzięła [emoji23]
Ty który dc dziś?

Ja to w szoku jestem! Wczoraj mnie rano zbałamucił, gdzie ja się nigdy nie.daje i potrafię rano oczy wydrapać [emoji23] jakieś styki musiały mi się przegrzać[emoji1] U mnie 17dc, a owu na horyzoncie nie widać...[emoji36]
Od maja będzie lepiej, słońce, ciepło, miłosne czakry... zaraz Cię najdzie chcica [emoji16] [emoji11]

Ja to w szoku jestem! Wczoraj mnie rano zbałamucił, gdzie ja się nigdy nie.daje i potrafię rano oczy wydrapać [emoji23] jakieś styki musiały mi się przegrzać[emoji1] U mnie 17dc, a owu na horyzoncie nie widać...[emoji36]
Od maja będzie lepiej, słońce, ciepło, miłosne czakry... zaraz Cię najdzie chcica [emoji16] [emoji11]

No i taka mam nadzieję właśnie ze te czakry mnie naladuja pozytywnie [emoji23] zresztą wszystko zależy od wyników i od tego co powie gin. Niech mi tak popatrzy czy środowisko sprzyja.
A tak z tym balamuceniem z rana to do mnie właśnie najlepiej nie podchodzić z macankami. Kiedyś już dostał za to że mnie oblapial [emoji23]

A tak dietowy update to dalej się trzymam diety wczoraj miałam wolne to tam orzechy jakieś podjadlam [emoji23] ale ogólnie pozytywnie jestem nastawiona i się nie mogę doczekać jutrzejszego ważenia [emoji23]

No dobra udało mi się zapisać na dodatkowe kontrolne USG w sobotę (normalnie mam mieć w poniedziałek). W sobotę inny lekarz ma dyżur a w poniedziałek inny wiec będę miała opinie dwóch specjalistów na mój temat przynajmniej ;) Jestem teraz spokojniejsza bo jakoś panicznie się bałam, żeby nie przerosły mi pęcherzyki do czasu USG i żeby można było zrobić IUI.

Litości czy ktoś może wyłączyć to g...no spadające z nieba? Przecież to jest potwornie dołująca pogoda!

[emoji110] [emoji110] och, już nie mogę się doczekać testowania [emoji16]

@Lanvin to prawie jak weselicho, dajcie spokój... [emoji15] ludzie to mają pomysły. No działamy, działamy, akurat jakos dziwnie mi się chce w tym cyklu [emoji23] a Ty jak tam kochana z cyklem stoisz? Bo skleroze mam [emoji1]

4dc [emoji12]

qdkkj44j6bi2vbec.png

Witam się po dlugim wekendzie jak juz Wam pisalam dawno bylismy z moim M nad morzem od niedzieli do wczoraj takze czasu na napisanie czegokolwiek nie mialam i z gory przepraszam w sumie pierwszy raz zdarzyla mi się taka dluga nieobecnosc i szczerze mowiac nawet jeszcze nie nadrobilam wszystkich postów ....tylko tak przelecialam troszke nie pokleji...
@Spark odpoczywaj kochana jak najwięcej i nie stresuj się cieszy mnie bardzo ze z maluszkiem w brzusiu wszystko dobrze niech sobie zdrowo rosnie kruszynka ...
@Lanvin ze tez ta @@@musi byc taka przebiegla ale wierze ze jak nie teraz to poznie kazdej z Nas się uda najważniejsze byśmy nie tracily wiary i nadzieji ....
@marc jak u ciebie jakies przeczucia slonce masz? Troszke w tym cyklu poszaleliscie wiec chyba nie moze to pojsc na próżno trzymma &&&& i za wszystkie ktore juz niedlugo testuja
Ale fajnie, gdzie byliście? :) my jedziemy dopiero 23 lipca do Pobierowa ze znajomymi :) a co do @ to luz, dla mnie lepiej, i tak chciałam 2018 :)

500zl na osobę!! Po***ało? Może jeszcze dla każdej Lamborghini i będzie super[emoji1]
Ja witam porannie w drodze do pracy [emoji1] już pełna obaw i nadziei czekam na wyjazd do POLSKI już niedługo [emoji6]
Zaczęłam tempke mierzyć. Co prawda od 7 dc ale od czegoś trzeba zacząć a i tak ten cykl jest na straty [emoji5] powiedzcie mi jak z tą temperatura jest ze skacze w górę przed owu czy jak? Bo dziś mi tak całkiem sporo skoczylo[emoji5]
Zobacz załącznik 804162

W owu jest niższa, a dzień po owu skacze. Jak utrzyma się 3 dni, to owu była :) Wy z zabezpieczeniem wczoraj? :)

Nie no, jak ja chodziłam do przedszkola to Panie dostawaly prezenty, nie pamiętam czy żelazko dostały, czy co to było, ale jakiś mały sprzęt, więc wypada coś kupić za te cztery lata, ale 5 stów to przegięcie :)

Oj kochana żeby mi się tak chciało [emoji1] I tak się nie staramy w tym miesiącu to serduszko to z zabezpieczeniem [emoji6] żeby chociaż od majowego cyklu mnie chcica wzięła bo nie wiem jak z takim popedem my dzieci zrobimy tzn ja bo mój mąż nie ma z tym problemu oczywiście do czasu[emoji23] [emoji23]
Ty kochana który dc dziś?

Ok już mam odpowiedź na powyższe pytanie [emoji12]

Bardzo dobrze, że zbalamucil! Dzisiaj Ty jego weź [emoji3]

No i taka mam nadzieję właśnie ze te czakry mnie naladuja pozytywnie [emoji23] zresztą wszystko zależy od wyników i od tego co powie gin. Niech mi tak popatrzy czy środowisko sprzyja.
A tak z tym balamuceniem z rana to do mnie właśnie najlepiej nie podchodzić z macankami. Kiedyś już dostał za to że mnie oblapial [emoji23]

A tak dietowy update to dalej się trzymam diety wczoraj miałam wolne to tam orzechy jakieś podjadlam [emoji23] ale ogólnie pozytywnie jestem nastawiona i się nie mogę doczekać jutrzejszego ważenia [emoji23]

Właśnie miałam pytać :) ja wczoraj z dietą do południa ok, ale po południu już gorzej :( po zebraniu szliśmy do kina na Dzieciak rządzi - nagroda za spanie u siebie, więc musiałam jakąś bułkę zjeść i kupiliśmy popcorn karmelowy, bo mały chciał. Wyrzuty sumienia max :(

To idziemy praktycznie równo bo u mnie 6dc :)
Tylko ja pewnie będę miała owu dużo później, niż Ty [emoji12] u Ciebie w którym dc powinna być??

qdkkj44j6bi2vbec.png

reklama
Witam się po dlugim wekendzie jak juz Wam pisalam dawno bylismy z moim M nad morzem od niedzieli do wczoraj takze czasu na napisanie czegokolwiek nie mialam i z gory przepraszam w sumie pierwszy raz zdarzyla mi się taka dluga nieobecnosc i szczerze mowiac nawet jeszcze nie nadrobilam wszystkich postów ....tylko tak przelecialam troszke nie pokleji...
@Spark odpoczywaj kochana jak najwięcej i nie stresuj się cieszy mnie bardzo ze z maluszkiem w brzusiu wszystko dobrze niech sobie zdrowo rosnie kruszynka ...
@Lanvin ze tez ta @@@musi byc taka przebiegla ale wierze ze jak nie teraz to poznie kazdej z Nas się uda najważniejsze byśmy nie tracily wiary i nadzieji ....
@marc jak u ciebie jakies przeczucia slonce masz? Troszke w tym cyklu poszaleliscie wiec chyba nie moze to pojsc na próżno trzymma &&&& i za wszystkie ktore juz niedlugo testuja

Moje Kochane :-*
Miałam, ale z każdym dniem jednak oczekuje @ :-) po prostu nie jest to łatwe :p

Dzisiaj widziałam na fb jak jakaś podła matka majdala na wszystkie strony niemowlakiem :-( okrucieństwo - podłość nie ma słów na to :-(
Moze widzieliście ?

Nawet na wykresie widać góry doliny :-)

Załączniki

• IMG_3945.PNG
    IMG_3945.PNG
    56,7 KB · Wyświetleń: 83
Do góry