reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@Lanvin 400zł?! [emoji33] [emoji33] matko jedyna, to ja chyba w takim razie za mało Tymonowi na chrzest dałam bo 500 [emoji1] tragedia, nie zgadzacie się na na to, bez przesady...
Co do objawów... lekka chcica, jajniki czuje, Ale mam wrażenie że trochę mniej. No i śluz, wczoraj nie sprawdzalam bo rano było bzykowisko, a ją nie rozróżniam [emoji23] kurde, jak ja tyle.będę czekać to w końcu osiwieje...

[emoji304][emoji292][emoji560][emoji128][emoji240][emoji64]

reklama
Kotek sama wiesz że z tym mierzeniem to różnie bywa a co ma być i tak bedzie
dokładnie, nie załamuję się najważniejsze że jestem pod okpieka dobrego lekarza, będziemy działac dalej :)
@Lanvin mam taką nadzieję że to implementacja
upload_2017-4-27_8-42-18.png

Załączniki

• upload_2017-4-27_8-42-18.png
    upload_2017-4-27_8-42-18.png
    122,2 KB · Wyświetleń: 257
Ja wczoraj po pracy byłam na zebraniu w przedszkolu, dostaliśmy diagnozy dzieci, oczywiście w samych superlatywach, jakby ktoś w szkole chciał sprawdzić :) oczywiście panie powiedziały, że dzieci przechodzą jakiś bunt ostatnio i nie chcą ich słuchać, też to niestety zauważyłam. Później wyprosiliśmy Panie i uzgadnialiśmy zakończenie roku :) 8 czerwca robimy w przedszkolu, dzieci zrobią przedstawienie, panie dostaną prezenty i kwiaty, dzieci dyplomy i książki, mamy przynieść ciasta itp i zrobimy też poczęstunek. Za to parę dni wcześniej 5 czerwca prawdopodobnie pójdziemy wszyscy z dziećmi na salę zabaw, żeby tam zrobić im pożegnanie :) aż mi się łezka w oku zakreciła, że mój syn już przedszkole kończy...zwłaszcza, że nasze przedszkole jest super, dzieciaki w grupie są cudowne, naprawdę lepszej grupy nie mógł trafić :)

Jeśli chodzi o prezenty dla Pań, są 3 Panie, ustaliliśmy, że każda dostanie bon do Apartu lub Briju, za 150 lub 200 zł każda, jeszcze nie wiemy dokładnie, ale myślę, że będą zadowolone :) ale w pewnym momencie jedna z mam, która pracuje w innym przedszkolu, zaczęła mówić, że u nich panie dostawaly prezenty wartości ok. 400-500zl każda! Nam szczęki opadły, ja rozumiem, że to koniec przedszkola, że jest podziękowanie, ale 500zl? Przecież są też inne wydatki, bez przesady...U nas w tym roku jest 18 dzieci, także i tak tej kasy wychodzi kilkaset złotych mniej, niż jak było nas 25 wcześniej. A jak to u Was było? Jakie prezenty Panie dostawaly??

qdkkj44j6bi2vbec.png
Przegięcie tyle kasy!!!

Ah dziewczyny wstąpiła nowa energia :-D morfologia m z 3% poprawiła się na 8% cudownie, więc na maj umawiam się na stymulacje i wierzę że to dzieciątko poczęte w zeszłym roku w maju teraz wróci i będzie wszystko dobrze.
Więc można spokojnie naszych mężczyzn faszerowac wit. C,E kwasem foliowym i u nas orzechy brazylijskie wprowadzone do codziennej diety. ;)

Gratulacje! A jak to zrobiliście? Ponoć morfologia może sie tylko pogorszyć ?
U Was to bomba, teraz musi byc coraz lepiej [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wczoraj to taki spontanik - wiem, że dla starań to za wcześnie zdecydowanie bo dopiero był 5 dc. Teraz jednak musimy się powstrzymać bo przed implementacją zalecają od 4 do 7 dni hodowania żołnierzy. Więc zgodnie z zaleceniem teraz działać nie będziemy ale po implementacji jeszcze dowalimy naturalnymi staraniami :)
Aaa, to Wy już teraz macie lUl! Nie ogarnelam, że to już! To trzymam mocno kciuki :)

@marc @Lanvin dla par małżeńskich Invitro jest tutaj darmowe. Wiec musze ogarnąć tylko lekarza tutaj, razem z mężem przejść wszystkie badania znowu tutaj i do dzieła.
W pracy fajnie, ciekawie. Dzieciaki rosną jak na drożdżach. Ostatnio miałam takie złe myśli... Ze lesbijki i maja dzieci, a ja nie mogę... No cóż, na szczęście przeszły.
Gorzej z wypłata, bo procedura zatrudnienia tutaj trwa około miesiąca, a ze moja pani, która mnie zatrudnia ma w doopie wszystko to trwa u niej już drugi miesiąc. Od trzech miesięcy nie dostałam wypłaty przez nią, bo jej się nie chce dokumentów wypełniać. Wiec ta jedna mama prawniczka napisała przedsadowne pismo i w końcu sprawa ruszyła, bo zainteresowali się nią przełożeni. Teraz czekam na przelew za te trzy miesiące pracy.
A jeśli chodzi o mieszkanie, to czekamy na moja kasę, żeby się porządnie urządzić. Wyposazenie kuchni dostaliśmy w prezencie od szefa męża :-) :) Jak urządzimy się na dobre to Wam pokaże :)
A teraz szukam jakiejś diety na niedoczynność tarczycy :tak:
A to Tobie nie płacą mamy tych dzieciaczków? Nie rozumiem trochę jak to wygląda... Co do in vitro, to naprawdę super warunki :) gdyby w Polsce było za darmo...mam nadzieję, że szybko znajdziecie odpowiedniego lekarza i procedura się rozpocznie ;)

@Lanvin 400zł?! [emoji33] [emoji33] matko jedyna, to ja chyba w takim razie za mało Tymonowi na chrzest dałam bo 500 [emoji1] tragedia, nie zgadzacie się na na to, bez przesady...
Co do objawów... lekka chcica, jajniki czuje, Ale mam wrażenie że trochę mniej. No i śluz, wczoraj nie sprawdzalam bo rano było bzykowisko, a ją nie rozróżniam [emoji23] kurde, jak ja tyle.będę czekać to w końcu osiwieje...

No nie zgodziłyśmy się :| W życiu, jak ona zaczęła mówić, że takie prezenty, do tego kwiaty, jakiś duży poczęstunek, coś tam, a ja z jedną z mam patrzymy na siebie głupimi minami i myślę sobie "po*ebało?". Dlatego stanęło na tym, że zrzucimy się po 50zl, za to kupimy te bony, 3 bukiety dla każdej z Pan, i 3 małe bukiety dla siostry od religii, pani od rytmiki i pani dyrektor. Prócz tego mamy jeszcze zrobić dla każdej Pani album pamiątkowy, każde dziecko będzie miało swoją stronę, mamy wywołać jakieś zdjęcia i przy zdjęciu dzieci mają coś narysować lub napisać dla Pań:) i starczy :)

Dobrze, że dzialacie! Działajcie cały czas, bo martwilaś się, że w święta owu wypadnie, a tu się udało :)

dokładnie, nie załamuję się najważniejsze że jestem pod okpieka dobrego lekarza, będziemy działac dalej :)
@Lanvin mam taką nadzieję że to implementacja
Zobacz załącznik 804157
Spadek spory, więc implantacja jest możliwa :) zobaczymy jutro :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

Aaa, to Wy już teraz macie lUl! Nie ogarnelam, że to już! To trzymam mocno kciuki :)

A to Tobie nie płacą mamy tych dzieciaczków? Nie rozumiem trochę jak to wygląda... Co do in vitro, to naprawdę super warunki :) gdyby w Polsce było za darmo...mam nadzieję, że szybko znajdziecie odpowiedniego lekarza i procedura się rozpocznie ;)

No nie zgodziłyśmy się :| W życiu, jak ona zaczęła mówić, że takie prezenty, do tego kwiaty, jakiś duży poczęstunek, coś tam, a ja z jedną z mam patrzymy na siebie głupimi minami i myślę sobie "po*ebało?". Dlatego stanęło na tym, że zrzucimy się po 50zl, za to kupimy te bony, 3 bukiety dla każdej z Pan, i 3 małe bukiety dla siostry od religii, pani od rytmiki i pani dyrektor. Prócz tego mamy jeszcze zrobić dla każdej Pani album pamiątkowy, każde dziecko będzie miało swoją stronę, mamy wywołać jakieś zdjęcia i przy zdjęciu dzieci mają coś narysować lub napisać dla Pań:) i starczy :)

Dobrze, że dzialacie! Działajcie cały czas, bo martwilaś się, że w święta owu wypadnie, a tu się udało :)

Spadek spory, więc implantacja jest możliwa :) zobaczymy jutro :)

qdkkj44j6bi2vbec.png
tez mnie to normalnie zabiło rano jak zmierzyłam nigdy tak nie miałam.
nawet przed @ nigdy mi tak nie spadła z hukiem!!!
jasne i tak dużo dostaną te panie :)

Ja wczoraj po pracy byłam na zebraniu w przedszkolu, dostaliśmy diagnozy dzieci, oczywiście w samych superlatywach, jakby ktoś w szkole chciał sprawdzić :) oczywiście panie powiedziały, że dzieci przechodzą jakiś bunt ostatnio i nie chcą ich słuchać, też to niestety zauważyłam. Później wyprosiliśmy Panie i uzgadnialiśmy zakończenie roku :) 8 czerwca robimy w przedszkolu, dzieci zrobią przedstawienie, panie dostaną prezenty i kwiaty, dzieci dyplomy i książki, mamy przynieść ciasta itp i zrobimy też poczęstunek. Za to parę dni wcześniej 5 czerwca prawdopodobnie pójdziemy wszyscy z dziećmi na salę zabaw, żeby tam zrobić im pożegnanie :) aż mi się łezka w oku zakreciła, że mój syn już przedszkole kończy...zwłaszcza, że nasze przedszkole jest super, dzieciaki w grupie są cudowne, naprawdę lepszej grupy nie mógł trafić :)

Jeśli chodzi o prezenty dla Pań, są 3 Panie, ustaliliśmy, że każda dostanie bon do Apartu lub Briju, za 150 lub 200 zł każda, jeszcze nie wiemy dokładnie, ale myślę, że będą zadowolone :) ale w pewnym momencie jedna z mam, która pracuje w innym przedszkolu, zaczęła mówić, że u nich panie dostawaly prezenty wartości ok. 400-500zl każda! Nam szczęki opadły, ja rozumiem, że to koniec przedszkola, że jest podziękowanie, ale 500zl? Przecież są też inne wydatki, bez przesady...U nas w tym roku jest 18 dzieci, także i tak tej kasy wychodzi kilkaset złotych mniej, niż jak było nas 25 wcześniej. A jak to u Was było? Jakie prezenty Panie dostawaly??

qdkkj44j6bi2vbec.png
My jeszcze nie uzgodniliśmy, ale bez przesady że po 500zł. My pewnie też zrobimy poczęstunek ;-).

tez mnie to normalnie zabiło rano jak zmierzyłam nigdy tak nie miałam.
nawet przed @ nigdy mi tak nie spadła z hukiem!!!
jasne i tak dużo dostaną te panie :)
[emoji110] [emoji110] och, już nie mogę się doczekać testowania [emoji16]

@Lanvin to prawie jak weselicho, dajcie spokój... [emoji15] ludzie to mają pomysły. No działamy, działamy, akurat jakos dziwnie mi się chce w tym cyklu [emoji23] a Ty jak tam kochana z cyklem stoisz? Bo skleroze mam [emoji1]

reklama
Witam się po dlugim wekendzie jak juz Wam pisalam dawno bylismy z moim M nad morzem od niedzieli do wczoraj takze czasu na napisanie czegokolwiek nie mialam i z gory przepraszam w sumie pierwszy raz zdarzyla mi się taka dluga nieobecnosc i szczerze mowiac nawet jeszcze nie nadrobilam wszystkich postów ....tylko tak przelecialam troszke nie pokleji...
@Spark odpoczywaj kochana jak najwięcej i nie stresuj się cieszy mnie bardzo ze z maluszkiem w brzusiu wszystko dobrze niech sobie zdrowo rosnie kruszynka ...
@Lanvin ze tez ta @@@musi byc taka przebiegla ale wierze ze jak nie teraz to poznie kazdej z Nas się uda najważniejsze byśmy nie tracily wiary i nadzieji ....
@marc jak u ciebie jakies przeczucia slonce masz? Troszke w tym cyklu poszaleliscie wiec chyba nie moze to pojsc na próżno trzymma &&&& i za wszystkie ktore juz niedlugo testuja

Do góry