reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Witaj :) nie obraź się, ale może to właśnie psychika Cię blokuje, jest bardzo duże takie prawdopodobieństwo. Wiele z nas siedzi tutaj miesiącami, latami i dopiero jak odpuści, to się udaje. Przykład - dzisiaj @zapmarta napisała na naszej grupie na fb, że w końcu się udało, a zajmowała się właśnie innymi sprawami. To nie działa tak, że podamy Ci złotą receptę i powiemy, że takie nakrecanie się jest ok i w niczym nie przeszkadza. To, że nie chcesz tego słyszeć, nie oznacza że tak nie jest. Jak Cię to uspokoi, to zrób badania, ale przede wszystkim znajdź inne zajęcie, coś czym zajmiesz głowę. Albo zacznij mierzyć temperature, bo to że testy owu są pozytywne, to wcale nie oznacza, że ta owu jest, bo pęcherzyk może nie peknac, może zdarzają Ci się częściej cykle bezowulacyjne. Tak, czy siak, ku Twemu niezadowoleniu muszę Ci powiedzieć, że trzeba trochę zluzować :) powodzenia :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

To mam zluzowac czy mierzyć temperaturę? :) a serio mówiąc... ja sobie zdaje sprawę z tego ze trzeba zluzowac ale nie umiem, probowalam. Nie da rady. Musiałabym sobie obciąć głowę :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja cie nie pocieszę Basia bo mam troche łagodniejsze objawy jak ty ... co przychodzi małpa to mi jest przykro... piersze dziecko miałam 9 lat temu za pierwszym podejściem i myslalam ze tak easy bedzie z drugim ... a tu du...a

A długo już próbujesz?

To mam zluzowac czy mierzyć temperaturę? :) a serio mówiąc... ja sobie zdaje sprawę z tego ze trzeba zluzowac ale nie umiem, probowalam. Nie da rady. Musiałabym sobie obciąć głowę :)

To nie jesteś sama. Chyba większość z nas tak ma. Niby nie myślimy, niby nie nakrecamy a jak @sie pojawia to czarna rozpacz [emoji12] Ja staram się już 40 cykli i pomału dostaję w głowę. Co miesiąc pełen wachlarz ciążowych objawów i nic. Teraz mam pół roku przerwy i odpoczywam. I psychicznie i fizycznie. Objawów ciążowych brak. Ale ten odpoczynek względami zdrowotnymi podyktowany. Nie ze niby tak sama sobie odpuszczam i luz. Od lipca znów się zacznie. Poranne mdłości, bóle piersi i zawroty glowy[emoji12] A o które dziecko sie starasz?

1usavcqgt1dml95x.png

To nie jesteś sama. Chyba większość z nas tak ma. Niby nie myślimy, niby nie nakrecamy a jak @sie pojawia to czarna rozpacz [emoji12] Ja staram się już 40 cykli i pomału dostaję w głowę. Co miesiąc pełen wachlarz ciążowych objawów i nic. Teraz mam pół roku przerwy i odpoczywam. I psychicznie i fizycznie. Objawów ciążowych brak. Ale ten odpoczynek względami zdrowotnymi podyktowany. Nie ze niby tak sama sobie odpuszczam i luz. Od lipca znów się zacznie. Poranne mdłości, bóle piersi i zawroty glowy[emoji12] A o które dziecko sie starasz?

1usavcqgt1dml95x.png

O pierwsze! Może dlatego taki fisioł zupełny. Człowiek się naczyta w tych internetach. Żałuję wiele przeczytanych rzeczy [emoji6] czasem lepiej nie wiedzieć. A dlaczego u Ciebie to już tak długo? Jakieś komplikacje?

O pierwsze! Może dlatego taki fisioł zupełny. Człowiek się naczyta w tych internetach. Żałuję wiele przeczytanych rzeczy [emoji6] czasem lepiej nie wiedzieć. A dlaczego u Ciebie to już tak długo? Jakieś komplikacje?

No i fajnie, że nie jestem sama w mojej "schizofrenii" [emoji16] mimo to życzę powodzenia z całego serducha! [emoji108]

@Emzilka super wieści i ... córunia cudownie [emoji7]

@NeSSi brzusio bardzo ładny. Nie widać tych 10 kilo [emoji6] Super, ze wszystko dobrze !

@Spark laseczko ślicznie wyglądasz [emoji4]
Ja pokaże brzucha jak fotkę zrobię [emoji39]

@Izabela90 cudowna wiadomość [emoji3] spokojnej ciąży kochana !

Witajcie nowe staraczki i powodzenia !

@Lanvin powodzenia z dieta [emoji6] ... pisz jak Ci idzie na bieżąco

@Paraplu jaki kamień na ząbkach ? Ja mam małego Maltanka ale za wiele nie wiem i chciałam Cię dopytać. Coś specjalnego używasz jej do ząbków ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
U psiakow, zwlaszcza ras malych, jest duza tendencja do odkladania sie kamienia nazebnego, kamien prowadzi do zapalenia dziasel, parodontozy i wypadnieciu zebow [emoji33]
U nas troche inna sytuacja bo patrzac na stan zabkow Popci to najpierw doszlo to poluzowania zeba po lewej stronie i przez to Popcia zaczela jesc prawa strona. Przez co zabki po prawej stronie sa w bardzo dobrym stanie a po lewej w okropnym kamieniu.
Dopiero dzisiaj pokojarzylam fakty i to co sie dzieje w jej pysku [emoji36]idiotka ze mnie.
Do karmy dodaje sproszkowane algi, przenikaja do sliny i spowalniaja odkladanie sie kamienia. Uzywam jeszcze pasy enzymatycznej Orozyme, podobno enzymatyczne sa najlepsze. Pol roku temu bylam z Popka na kontroli i wet powiedziala, ze zeby sa w tak dobrym stanie, ze kontrola za rok. To uspilo moja czyjnosc :( modle sie by przez moja glupote stracila tylk jeden zabek a nie wiecej :(
To ta pasta
1492557508-aaaaaa.jpeg

Cześć dziewczyny! Na początku krótko o sobie, przedstawię się gdyż jestem tu nowa. Na imię mam Basia, mam 34 lata, nie mieszkam w Polsce i jest mi bardzo smutno, mega smutno, galaktycznie smutno. Mam ochotę płakać, krzyczeć ba, drzeć się w niebogłosy, kląć, kopać, niszczyć wszystko co stanie mi na drodze a wszystko to, bo znów się nie udało... To już siódme (naturalnie uczestniczy w tym mój mąż) podejście i nic. Czaruję z testami owulacyjnymi, nawilżaczami "spermfriendly" różne inne cuda niewidy, pokusiłam się nawet o modlitwę do Pana Boga jako że wierząca jestem i... Ciągle kur** nic! A ja jestem zdesperowana, nie potrafię sobie odpuścić i wrzucić sobie na luz. Zawsze ten sam schemat: przed okresem jest zajebiście "teraz to na pewno się uda, tylko czekaj na owu i zobaczysz będzie zajebioza, tym razem musi się udać" Pełna energia, power na maksa, pozytywizm aż po oczach razi! Dramat zaczyna się parę dni po owulacji jak "już wiem", że znów nie zaszłam. Jak wy sobie radzicie z tymi rozczarowaniami? Kur** tylko mi nie mówcie: nie myśl o tym to się uda bo wymięknę! Srutututu pęczek drutu. Niemyślenie nie wchodzi wogole w grę! Ogólnie po każdym takim rozczarowaniu odechciewa mi się na parę dni żyć. Przed okresem mam zawsze wszystkie możliwe objawy ciąży, nawet wymyśliłam kilka nowych! I najgorsze te mamuśki... wszędzie są! W pracy, na ulicy, na fejzbuku! Nie mogę na nie patrzeć, szlag mnie trafia, zazdrość pożera mnie żywcem, zrobiłam się nawet zgryźliwa i zaczynam nie lubić dzieci! Wkurzają mnie! Nadaję się do psychiatryka? Czy to już? Niech mnie ktoś pocieszy! Dziękuję za uwagę! Liczę na to, że Wy mnie zrozumiecie.
Witaj, aj low ju! Uwielbiam ten styl pisania :)

Nie pomoge z tym jak sobie radzic bo nie wiem :p ja rycze w poduszke jak mam kryzys.

Ja tez sie wystraszyłam z tymi zębami ze mojej Amy tez zacznę zeby myć lol

Myj, myj :) i sprawdzaj czy jakis sie nie rusza bo psiak bedzie unikal jedzenia tym zebem i ogromny kamien gotowy, jak u nas :(

Witaj :) nie obraź się, ale może to właśnie psychika Cię blokuje, jest bardzo duże takie prawdopodobieństwo. Wiele z nas siedzi tutaj miesiącami, latami i dopiero jak odpuści, to się udaje. Przykład - dzisiaj @zapmarta napisała na naszej grupie na fb, że w końcu się udało, a zajmowała się właśnie innymi sprawami. To nie działa tak, że podamy Ci złotą receptę i powiemy, że takie nakrecanie się jest ok i w niczym nie przeszkadza. To, że nie chcesz tego słyszeć, nie oznacza że tak nie jest. Jak Cię to uspokoi, to zrób badania, ale przede wszystkim znajdź inne zajęcie, coś czym zajmiesz głowę. Albo zacznij mierzyć temperature, bo to że testy owu są pozytywne, to wcale nie oznacza, że ta owu jest, bo pęcherzyk może nie peknac, może zdarzają Ci się częściej cykle bezowulacyjne. Tak, czy siak, ku Twemu niezadowoleniu muszę Ci powiedzieć, że trzeba trochę zluzować :) powodzenia :)

qdkkj44j6bi2vbec.png
Amen.
Tylko nie umiem sie zastosowac :p

reklama
Do góry