reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Zastanów się co jest ważniejsze, jeśli mówisz, że Twoja szkoła może narazić Wasz związek...to czy taki związek ma sens? Spójrz na to z boku. Jesteś w takim wieku, że masz swój czas na to, żeby zainwestować w siebie, to się nie powtórzy. Żebyś sobie kiedyś nie pluła w brodę, że rzuciłaś studia dla faceta, bo to nie jest dobre rozwiązanie, zawsze możesz studiować tam, gdzie mieszkacie. Twój facet nie może znaleźć pracy w Berlinie? Ty w Berlinie studiujesz?

qdkkj44j6bi2vbec.png
Mój facet ma dobra prace w Berlinie i ma tam wynajete mieszkanie dla nas, ale jestem jeszcze w Polsce ze wzgledu na studia i jezdze tam do niego ale zastanawiam sie nad przeniesieniem

reklama
@Anka_1985
No ja tego sie balam ze jakis strasznie dlugi cykl mi sie trafi na szczescie jest wszystko ok ja zazwyczaj mialam cykle 31 dniowe teraz przez 2 miesiace po 28 dni I widocznie znow powrot do 31 takze jest ok I z tego sie ciesze a tobie slonce zycze aby ta twoja sytuacja sie w koncu rozwiazala bo pewnie męczace musi byc takie wyczekiwanie a tym bardziej z ujemnym testem ciazowym chociaz byc moze mialas.pozno owu I cos z tego jeszcze sie wykluje.
Dziękuję. Szyjka już nisko, okres idzie...

Dziewczyny maja w 100% racje, przede wszytskim pomysl o swojej przyszlosci aby kiedys nie byc uzaleznionym od drugiej osoby. Zycie pisze tak rozne scenariusze ze trzeba sie zabespieczyc a wyksztalcenie moim zdaniem jednak troche daje wieksze szanse. Oczywiscie nie jestes za mloda na dziecko jesli ta decyzja wyplywa od Was i chcecie to zrobic OK ale pamietaj ze Twoje dziecko bedzie chcialo miec mame szczesliwa! Kiedy pojedziesz teraz do Berlina zostawisz tu rodzine i przyjaciol to nie wazne jak bardzo kochasz swojego faceta to nie jest wszytsko! On pojdzie do pracy a Ty z malym dzieckiem sama w obcym miescie i kraju! Ja kiedys (na studiach) myslalam ze moglabym byc w domu wychowywac dzieci i po prostu byc matka i zona, dzis nie dalabym sie zamknac w domu, potrzebuje isc do pracy spotkac tam innych ludzi porozmaiwac w pracy spelniam sie jako JA, i nie jestem tylko matka - sprzataczka - praczka i oczywiscie kochanka :-p

No to po raz kolejny obiektywnie i bez osądzania:

Czyli chciałabyś przeprowadzić się do Berlina, tak? A jaki masz plan na siebie w tym Berlinie?

Pamiętaj, że będziesz szczęśliwa tylko wtedy jak będziesz mogła realizować też swoje potrzeby i cele. Znasz język niemiecki? Masz szansę na rozpoczęcie jakiejś pracy i studiów w Berlinie? A może będziesz studiować zaocznie w Polsce, a zaczniesz pracować w Berlinie? Wtedy widywalibyście się cały tydzień, a do Polski jeździłabyś tych kilka weekendów w roku.

Szukaj rozwiązania Win-Win. Nie rezygnuj z siebie, bo będziesz nieszcześliwa.
Pracy akurat w Berlinie jest dosc i mam tam znajomych i rodzine rowniez. Zajmuje sie tez manicurem i zamierzam zrobic kurs na rzesy wiec myslalam zeby sie tym zajac a skoro jeszcze studiuje filologie moge dawac korepetycje z angielskiego :) co do zaocznych studiow w tym kierunku to wydaje mi sie to srednim pomyslem

Czy do konca uwazacie ze takie patrzenie na dziecko "bez wzgledu na wszystko" tez jest rozsadne? Kosztem nawet samego zwiazku? Czy to napewno jest zdrowe patrzec na zycie tylko przez pryzmat tego ze bedzie sie mialo dziecko i nic innego sie nie liczy? Nie zgadzam sie z twoja odpowiedzia do konca bo moim zdaniem to zwiazek jest fundamentem rodziny a nie dziecko ktore ktos za wszelka cene chce miec.
posluchaj ja swoj fundament juz mam I to solidny od paru ladnych lat a dziecko czy dzieci tak samo sa jego czescia.!!!

reklama
Czy do konca uwazacie ze takie patrzenie na dziecko "bez wzgledu na wszystko" tez jest rozsadne? Kosztem nawet samego zwiazku? Czy to napewno jest zdrowe patrzec na zycie tylko przez pryzmat tego ze bedzie sie mialo dziecko i nic innego sie nie liczy? Nie zgadzam sie z twoja odpowiedzia do konca bo moim zdaniem to zwiazek jest fundamentem rodziny a nie dziecko ktore ktos za wszelka cene chce miec.
Racja, też tak uważam dziecko bez względu na wszystko to czysty egoizm. I krzywda dla samego dziecka. Tylko jak dziecko może być kosztem związku skoro chcą tego obie strony?
Wydaje się że chcesz tego dziecka żeby łatwiej Ci było podjąć decyzję o przeprowadzce, bo wtedy już nie będzie wyjścia, jest tak trochę?

Napisane na F5321 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry