@bertha jak po badaniu ? Wszystko ok ?
Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom
Wydaje mi się, że jeśli do tego 16 dc nie miałać owulki, to przyjmując Lutka blokujesz ją...
Może
@bertha coś więcej powie Ci na ten temat
Właśnie,
@bertha , Ty nie mialas wczoraj badań robionych??
Hejka!
Chwile mnie nie było, także nie nadrobię. Mignęły mi tylko smutne wiadomosci
współczuje dziewczyny...
Zacznę od luteiny - ja bym sie bała brac luteinę przed owu. Znam dziewczynę z innego forum ktora tak wlasnie dostawała luteinę na wyregulowanie nie sprawdzając czy owu juz była i gin przez to jej tak rozchrzanil gospodarkę hormonalna ze przez te 6 lat leczenia straciła w ogóle swoje owulacje i so tej pory ma owu tylko po stymulacji..
Takze ja nie polecam.. nigdy nie bierzcie progesteronu od konkretnego dnia cyklu, bo każde ma innej długości cykl. Tylko zawsze PO owu, najlepiej 2-3dpo dla pewności. I przez 10 dni wtedy.
Progesteron z definicji blokuje owu, bo nawet te tabletki "po" bazują ponoc na bardzo dużej dawce progesteronu zeby wlasnie zablokować owulke. Poza tym dlatego w ciąży nie owuluujemy bo progesteron jest wysoki.
Tak jest, wczoraj byłam na histeroskopii! Dzięki za pamięć
Miło sie spało
najgorszy moment jak mi kazali sie obudzić i juz nie spać
a wtedy wlasnie najprzyjemniej sie śpi
Generalnie w środku prawie ok. Endometrium troche polipowato przerośnięte, czyli prawdopodobnie akurat za duzo estrogenu wyprodukowałam i mi za bardzo urosło. Mam nadzieje ze to jednorazowa akcja
. Lewy róg macicy wydłużony i nie można było sprawdzić ujścia jajowodu czy jest prawidłowe, ale nieistotne bo lewy jajnik ledwo dyszy po usuwaniu torbieli i na razie nie owuuluje wiec pal licho z tym lewym ujściem. Generalnie do in vitro jest ok.
Jutro wizyta w klinice i mam nadzieje ze ostatnia przed stymulacja!
--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku