reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

M2b Kochana ja wierze w to ze duszyczka wroci do nas ta sama tylko pozniej.Ze to byla dla nas lekcja do odrobienia w tym zyciu.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam z ranka ....
@Lanvin teraz to nie ma bata musi zaskoczyć ... z calego serduszka ci tego życzę .... :) &&&&
@Spark super ze z twoim 4-centymetrowym szczesciem jest wszystko dobrze niech rosnie sobie zdrowo maluszek teraz zobaczylas machajace raczki a za niedlugo je poczujesz :)
Za wszystkie testujace trzymam goraco &&&& oby i grudzien zaowocowal w szczescie

A właśnie kochane jaki powinien być progesteron w ciąży? W 7 tyg miałam 13.4. Ginekolog na pierwszym usg w Polsce mi powiedział że ok jest ale norm na ciążę nie mam wpisanych. Może to przez progesteron, może chociaż że na początku tarczyca była idealnie tsh na 1.0 może skoczylo tak szybko... boję się że mogłam coś kontrolować badac bardziej....
W artykule na BabyBoom piszą tak:

1489651037-aaaaaa.png

Lanvin smieje się z Twojego nawiedzenia hihi:)

Spark no w samo sedno!Najwazniejsze by ustrzelic:)

Kochane która teraz w kolejce do testowania oprocz mnie?:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jeszcze długo nie, ale kciuki trzymam [emoji3] trzymam mocno, bo wiesz...kolejne usg bym zobaczyła z chęcią [emoji3]

Pomaga rozmowa ale z osobami które rozumieją i to przeżyły. Mam dość gadania że jesteśmy młodzi i zaraz znowu będziemy mieć dziecko. Ale to już nie będzie to... już nie będzie ten maluszek tak wyczekiwany pierwszy, który miał się urodzic w okolicach 26 września. Jeszcze wczoraj dostałam paczkę dla przyszłej mamy (tu w anglii się dostaje takie paczki z próbkami ulotkach zniżkami).
No my, które tego nie przezylysmy, nie jesteśmy w stanie sobie tej straty wyobrazić... Mogę jedynie próbować. Nawet nie wiem co Ci napisać, bo choć w to, że się podniesiesz wierzę, to i tak "będzie dobrze" zabrzmi śmiesznie. Tak, czy siak, jak będziesz potrzebowała z kimś pogadać, to pisz koniecznie [emoji8] tutaj jest wiele dziewczyn po stratach, które rozumieją... :(

qdkkj44j6bi2vbec.png

Witam z ranka ....
@Lanvin teraz to nie ma bata musi zaskoczyć ... z calego serduszka ci tego życzę .... :) &&&&
@Spark super ze z twoim 4-centymetrowym szczesciem jest wszystko dobrze niech rosnie sobie zdrowo maluszek teraz zobaczylas machajace raczki a za niedlugo je poczujesz :)
Za wszystkie testujace trzymam goraco &&&& oby i grudzien zaowocowal w szczescie
Ty kochana to jak takie słońce jesteś :) codziennie z rana coś miłego napiszesz, aż się człowiekowi uśmiech na buzi pojawia :)

A jak sytuacja u Ciebie? Kiedy owu? :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

W artykule na BabyBoom piszą tak:

1489651037-aaaaaa.png

Ja jeszcze długo nie, ale kciuki trzymam [emoji3] trzymam mocno, bo wiesz...kolejne usg bym zobaczyła z chęcią [emoji3]

No my, które tego nie przezylysmy, nie jesteśmy w stanie sobie tej straty wyobrazić... Mogę jedynie próbować. Nawet nie wiem co Ci napisać, bo choć w to, że się podniesiesz wierzę, to i tak "będzie dobrze" zabrzmi śmiesznie. Tak, czy siak, jak będziesz potrzebowała z kimś pogadać, to pisz koniecznie [emoji8] tutaj jest wiele dziewczyn po stratach, które rozumieją... :(

qdkkj44j6bi2vbec.png
Czyli progesteron był dużo za niski.... czemu ten lekarz mi powiedział, że jest w porządku... czemu ja my uwierzylam może moje dzieciątko by żyło jeszcze.....

A też jesteś taka stara? ;) przepraszam pewnie pisałaś, a mi umknęło... :/
W maju 32 lata. Moim marzeniem jest 2 dzieci, ale będę przeszczęśliwa jak będzie jedno i doświadcze macierzyństwa, bo instynkt jest ogromny :) do tego mąż mi co chwile wspomina w różnych sytuacja o tym, że chce dzidziusia, nie ułatwia mi tego, bo robi mi się smutno, czuje presję.. Ile można czekać na spełnienie tego marzenia ;)

Dziewczyny doradzicie coś z progesteronem. Wczoraj wrzucilam wyniki. Ktoś się zna na tym? Bo ja niebardzo.
Z tego co pisałaś to badałaś progesteron dopiero 10 dpo tak? To trochę późno. Nie wiem czy on szybko spada czy nie więc nie powiem Ci czy to dobry wynik czy zły. Najlepiej badać 7-8 dpo bo wtedy ma najwyższa wartość. Za miesiąc przypilnuj terminu[emoji2]
A właśnie kochane jaki powinien być progesteron w ciąży? W 7 tyg miałam 13.4. Ginekolog na pierwszym usg w Polsce mi powiedział że ok jest ale norm na ciążę nie mam wpisanych. Może to przez progesteron, może chociaż że na początku tarczyca była idealnie tsh na 1.0 może skoczylo tak szybko... boję się że mogłam coś kontrolować badac bardziej....
Dziwne, że razem z wynikiem nie dostałaś norm. Każde laboratorium ma swoje zakresy... wydaje się bardzo niski jak na ciąże, ale podkreślam, że każdy lab. ma swoje zakresy. Może teraz jak chcesz się badać to pamiętaj o zbadaniu progesteronu 7-8 dpo...
Przesyłam Ci dużo siły[emoji8]

@NeSSi matko jak ja się cieszę że w porządku u Ciebie!!
@leeleeth piękny dzidziuś odpoczywaj dużo i kontroluj.
Dziewczyny dbajcie o siebie!!

Dziewczyny tak hurtowo dziękuję za wsparcie naprawdę tylko to mi jest teraz potrzebne. Niestety to zostanie ze mną do końca życia, będzie zawsze jakaś pustka gorzej będzie bliżej terminu. A widok poronienia będzie mi się śnił do końca życia w najgorszych koszmarach. Teraz do póki się nie przebadam od stóp do głów nie będę się starac. Muszę zrobić badania wszystkie a przede wszystkim na konflikt. Badałam w lutym przeciwciał nie wykryto więc niemożliwe że to to. Już nie płacze całymi dniami ale mam momenty i zajadamy z mężem smutek na razie (lody, pizza, słodycze) na swój sposób mi to pomaga. Pomaga mi też to jak rozmawiam o czymś innym z rodziną albo rozmawiam o tym ale z osobami, które to przeżyły.
Jeszcze raz ściskam Cię mocno

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry