reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Teraz dziecko będę planować chyba dopiero jak do Polski wrócimy . Tu nie ma tak laboratorium żeby zrobić sobie badań kiedy chcesz, ginekolog na NFZ w ogóle nie ma czegoś takiego. Nikt ci tu nie zleci takich badań, nikt tu ci nie zapisze dupastonu. I nikt ci nie pomoże przed 4 miesiącem jak się z dzieckiem bedize coś działo . Już znam przyczynę, wiem że tu mi nic na ten temat nie pomogą, więc musimy z mężem porozmawiać o powrocie.
Ale ginekolog chyba mimo braku norm powinien wiedzieć że to jest dwa razy za mało. Będę w Polsce to ja mu chyba nie wiem co zrobię . Bo już tydzień później nie było bicia serduszka. Przecież mogliśmy go uratować.....

reklama
Skopiowalam mój wynik z normami Robione ok 10 dpo.

LH 5,53 mIU/ml
faza folikularna: 2,4 -12,6
faza owulacyjna:14-95,6
faza lutealna:1-11,4
po menopauzie:7,7-58

Progesteron 6,24 ng/ml
faza folikularna: 0,2-1,5
faza owulacyjna: 0,8 -3,0
faza lutealna: 1,7 - 27
po menopauzie: 0,1- 0,8
Kobiety ciężarne:
I trymestr: 16,4-49
II trymestr:19,7-52
III trymestr: 25,3-93

M2b faktycznie trochę niski u ciebie ten progesteron.

Ostatnia edycja:
Skopiowalam mój wynik z normami Robione ok 10 dpo.

LH 5,53 mIU/ml
faza folikularna: 2,4 -12,6
faza owulacyjna:14-95,6
faza lutealna:1-11,4
po menopauzie:7,7-58

Progesteron 6,24 ng/ml
faza folikularna: 0,2-1,5
faza owulacyjna: 0,8 -3,0
faza lutealna: 1,7 - 27
po menopauzie: 0,1- 0,8
Kobiety ciężarne:
I trymestr: 16,4-49
II trymestr:19,7-52
III trymestr: 25,3-93
Masz niski progesteron,ja 7,5 także drugą faza duphaston i będzie dobrze

Kurde ja ostatnio mialam puste jajo..a czy progesteron moge po sniadaniu zbadac?Nie znam się wybaczcie.To bym poleciala zrobic dzis.Tylko ze biore castagnusa ktory ma podnosic progesteron wlasnie..czy to bedzie wiarygodne badanie wtedy mimo tego?

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Teraz dziecko będę planować chyba dopiero jak do Polski wrócimy . Tu nie ma tak laboratorium żeby zrobić sobie badań kiedy chcesz, ginekolog na NFZ w ogóle nie ma czegoś takiego. Nikt ci tu nie zleci takich badań, nikt tu ci nie zapisze dupastonu. I nikt ci nie pomoże przed 4 miesiącem jak się z dzieckiem bedize coś działo . Już znam przyczynę, wiem że tu mi nic na ten temat nie pomogą, więc musimy z mężem porozmawiać o powrocie.
Ale ginekolog chyba mimo braku norm powinien wiedzieć że to jest dwa razy za mało. Będę w Polsce to ja mu chyba nie wiem co zrobię . Bo już tydzień później nie było bicia serduszka. Przecież mogliśmy go uratować.....
A kiedy macie jakąś realną szansę na powrót? Byłaś u gina, do którego wcześniej chodzilas? Widzisz...teraz jest tak, że jak sama się nie dowiesz, to możesz skończyć e takiej sytuacji jak Ty. To jest przykre...ja sama zauważyłam pisząc tu z Wami, że wiem od Was więcej, niż od lekarza.

M2b, oczekiwanie widzę wrzucila normy że swojego laba i tam też dla pierwszego trymestru norma zaczyna się od ponad 16...

qdkkj44j6bi2vbec.png

A kiedy macie jakąś realną szansę na powrót? Byłaś u gina, do którego wcześniej chodzilas? Widzisz...teraz jest tak, że jak sama się nie dowiesz, to możesz skończyć e takiej sytuacji jak Ty. To jest przykre...ja sama zauważyłam pisząc tu z Wami, że wiem od Was więcej, niż od lekarza.

M2b, oczekiwanie widzę wrzucila normy że swojego laba i tam też dla pierwszego trymestru norma zaczyna się od ponad 16...

qdkkj44j6bi2vbec.png
Nie wiem zależy kiedy się pojawi okres... tak bardzo boli że to moje niedopatrzenie...

reklama
Kochane a czemu najlepiej badac progesteron 7,8 dpo? Ja wlasnie dzis mam 7 dzien..

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Bo wtedy ma najwyższą wartość, bo to połowa książkowej 14 dniowej fazy lutealnej.
a dziewczyny od kiedy się bierze dhupaston?
Bierze się po owulacji. Ja mam brać przez 12 dni, ale mój progesteron szoruje po dnie i dlatego mam brać te 2 dni dłużej.
To może wystarczy wizyta w pl u dobrego gina, i zrobić badanie w odpowiednim dniu. Jak będziesz miała niski wynik to każdy Ci przepisze i jeszcze da zapas. W sumie w Polsce dużo lekarzy rozddaje progesteron na prawo i lewo...

Do góry