reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Lanvin, dla mnie taki związek byłby bardzo niebezpieczny [emoji23] zjadłabym wszystko [emoji23] ja jestem niestety uzależniona od słodyczy !!
Wiesz co my płacimy 60 euro za apartament a jedzie w 5 ( 4 dorosłych plus dziecko) także to nie jest drogo[emoji6] tylko swoje musimy za benzynę zapłacić ale jedziemy jednym wiec też zaoszczędzimy [emoji3]
Magda, to smacznego hihi [emoji3] ja jeszcze swoich nie zdążyłam otworzyć ale jak wrócę z pracy to się za nie zabiorę [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja dziś do gin na przychodni e skoro mogę mieć skierowania na hormony,to idę 3dc to jeszcze mi dziś zrobię,trzymam za was,bulbasek pisz po wizycie,i zastanawiam się czy kupić dobre wino i zrobić mężowi kolację tylko jaką?zero pomysłów

My co prawda, nigdy nie obchodzimy Walentynek, ale dzisiaj na kolację szykuje:
- Losoś pieczony w piekarniku (w papierze lub folii) z czosnkiem i cytrynką + brokuły + pieczone ziemniaczki

Pyszne, zdrowe i szybkie :)

Lanvin, dla mnie taki związek byłby bardzo niebezpieczny [emoji23] zjadłabym wszystko [emoji23] ja jestem niestety uzależniona od słodyczy !!
Wiesz co my płacimy 60 euro za apartament a jedzie w 5 ( 4 dorosłych plus dziecko) także to nie jest drogo[emoji6] tylko swoje musimy za benzynę zapłacić ale jedziemy jednym wiec też zaoszczędzimy [emoji3]
Magda, to smacznego hihi [emoji3] ja jeszcze swoich nie zdążyłam otworzyć ale jak wrócę z pracy to się za nie zabiorę [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki. Ja juz się do swoich dobralam i naprawdę polecam[emoji8]

1usavcqgt1dml95x.png

Mniam :) mogę prosić o przepis?

Bardzo prosty:

Ziemniaczki pokrojone w połówki podgotowuję chwilę w wodzie, nastepnie posypuję ulubionymi przyprawami (kurkuma, papryka itp) i ziołami (oregano, bazylia, rozmaryn) (my lubimy ostre więc dodatę sporo chili). Skrapiam oliwą z oliwek. Wkładam do piekarnika - najlepiej na opcji z grillem na około 20 minut.

Surowego łososia ze skórą kroję na 2 szerokie kawałki po około 100 - 150 gram. Zależy jak dużego mam łososia (zwykle kupuję takiego pakowanego z Lidl, one mają około 300 - 350 gram więc przekrawam go wzdłuż na pół). Każdy kawałek deliktatnie solę i pieprzę + kładę plasterek masła + pół ząbka czosnku rozkładam na całej długości + skrapiam sokiem z połowy plasterka cytryny (cytrynę kładę na łososiu) + posypuję opcjonalnie pietruszką lub koperkiem. Całość zawijam w folię lub papier do pieczenia. Wstawiam do piekarnika na termoobiegu na około 170 st na max 15 min. Sprawdzam po około 10 min czy już jest gotowy, jeżeli mieso jest jasne to wyciągam, aby nie był zbyt suchy.

Brokuły gotuję 15 min we wrzącej wodzie.

I gotowe :) Oczywiście zamiast brokułów i ziemniaczków świetnie sprawdzi się też np ryż i inne Wasze ulubione warzywa :)

Opcjonalnie można też sobie zrobić masełko koperkowe i położyć aby się roztopiło na gotowym łososiu.

ehhh wakacje fajny temat :) też chcemy jechać w tym roku za granicę- albo Bałkany albo Grecja, Malta. Ma być ciepło, woda, coś do zwiedzania i atrakcje dla 3latki
szkoda, że Afryka teraz niebezpieczna, bo byliśmy w Tunezji i było bajecznie. Marzy się mi jeszcze Maroko, no ale wiadomo

u mnie jakoś szybko się sucho zrobiło, pewnie znowu lipa będzie... :/ głowa codziennie boli, wieczorem jestem jak dętka
w sobotę jedziemy w góry na parę dni

U mnie dziś spaghetti z pesto z natki i rukoli plus pomidorki koktajlowe, suszone, feta i pestki słonecznika i ciasto buraczkowe z wiśniami

reklama
Do góry