reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

A ciężką ma pracę? Może to przez nią? Może trzeba przed pracą[emoji6]
Nie. Przed pracą nie da rady bo wstaje o 4 a ja wracam o 23...więc on już śpi. Parę razy poczekal aż wrócę z pracy o 23...o 4 to ja śpię. Albo mam nockę...a teraz oboje na wolnym i dupaa...3 dni ok a dzień przed spodziewana owu klapa...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Umieram dzisiaj :( choróbsko mnie wykańcza :( zastanawiam się czy iść jutro do pracy ale jedna współpracownica jest teraz tydzień na zwolnieniu i trochę się boję ze szefowa się wkurzy jak ja też pojde. Ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie robić zabiegów w takim stanie i jeszcze zarazac klientki...

Ja bym na twoim miejscu szla od razu po pozytywnym tescie. Ja po jednym poronieniu ide od razu, a po dwóch to juz na pewno. Lekarz niech wlaczy jakies leki, zeby nie powtorzyla sie sytuacja.

Moj M daje rade daltego, ze bobosexy planuje sztuk dwa albo trzy, co 2 dni w okolicach owu. i koniec.
Jak bym wiecej planowala to moglby byc problem. A wiecej naprawde nie trzeba.. tylko jeden plemnior ma sie przedostać, i to nie tylko slabe nasienie moze byc problemem, ale setki innych przyczyn o ktorych nawet nie wiemy..
Jak mialas przytulanki w poniedzialek, to jest akurat 2 dni przed owu, nawet slabe nasienie przetrwa. Ja zaszlam w ciaze 1,5 roku temu wlasnie z jednym jedynym bobosexem 2 dni przed owu. (poronilam, ale to inna sprawa) Dopiero rok temu robilismy badania nasienia i są bardzo zle, wiec mimo ze zle wyniki, to da sie zajsc przy seksach 2 dni przed owu.
Wiec jesli wiesz, ze u was przytulanki nie sa z czestotliwoscia królików (jak i u nas), to mysle, ze taka nagla akcja kilka dni pod rzad i to kilka razy dziennie mogla go przerosnąć. Mnie tez by przerosła. Wiedzac, ze zwykle jest razy czy dwa razy na cykl, postaraj sie to zaplanowac jak najblizej owu i juz. jesli masz cykle 28dniowe, owu np 13 lub 14dc, to np w 12 i 14dc.

A lat mam teraz 35 (rocznikowo 36), wiec tez juz nie pierwszej mlodosci i staram sie o pierwsze dziecko, i wiem co to presja czasu. Chyba jestem tu jedyna w takim wieku, starajaca sie o pierwsze bobo.

Witaj Digital, powodzenia! Przykro mi z powodu poronien...
Robilas badania po poronieniach? znasz przyczyne?
Przy mojej zmianowej pracy to sobie mogę planować. Teraz byliśmy oboje na wolnym.3 mce były co 2 dzień i też dupa.

Niby plemniki i 5 dni mogą żyć ale ja w to nie wierzę. Te 2 dni to max. Przy dobrym nasieniu i śluzie plodnym.

Dziewczyny, baaaaaaardzo dziękuję za ciepłe przyjęcie :* dobrze wiedzieć, że tutaj przez jakiś czas może być moje miejsce i znajdę wsparcie, to bardzo wiele.

@bertha nie robiłam badań, tyle co w szpitalu badanie histopatologiczne zarodka (wynik w przyszłym tyg.) morfologia, mocz, tarczyca, bo mam niedoczynność i TSH wyższe było ale w ciąży idealne miałam 1,3 ehh..

Nie chcesz jednak podrążyc?... ja jestem po jednym poronieniu i od razu zaczelam szukac, aby sie to juz nigdy nie powtorzylo. Oczywiscie nie moge miec takiej pewnosci, ale przynajmniej wiem ze zrobilam co w mojej mocy, zeby zmniejszyc ryzyko w kolejnej ciąży.
Jesli bylabys zainteresowana, to co moglabys zbadac:
-> zespol antyfosfolipidowy (przeciwciala kardiolipinowe, pc przeciw beta2glikoproteinie, antykoagulant tocznia) - jesli masz, to wlaczasz Clexane i Acard
-> trombofilia (mutacja genu protrombiny, czynnik V leiden, MTHFR, bialko c, s) - jesli masz, to wlaczasz Clexane i Acard i przy MTHFR metylowe formy witaminy B9 (kwasu foliowego, bo zwykly sie nie przyswaja), B6 i B12 aby obnizać homocysteine
-> przeciwciała ANA (sa jeszcze przeciwłożyskowe, przeciw jajnikowe, przeciw plemnikowe, ale ANA najwazniejsze) - włączasz Encorton

Po drugim poronieniu cos juz z NFZ ci sie nalezy, ale nie wiem co. Ja wszystkie badania robilam prywatnie.

Przy mojej zmianowej pracy to sobie mogę planować. Teraz byliśmy oboje na wolnym.3 mce były co 2 dzień i też dupa.

Niby plemniki i 5 dni mogą żyć ale ja w to nie wierzę. Te 2 dni to max. Przy dobrym nasieniu i śluzie plodnym.

Musicie próbować.To Wy znacie się najlepiej. Zrób plan na kolejny miesiąc tylko w swojej głowie. Najpotrzebniejsze dwa trzy stosunki a resztę odpuść chlopu[emoji6]

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie. Przed pracą nie da rady bo wstaje o 4 a ja wracam o 23...więc on już śpi. Parę razy poczekal aż wrócę z pracy o 23...o 4 to ja śpię. Albo mam nockę...a teraz oboje na wolnym i dupaa...3 dni ok a dzień przed spodziewana owu klapa...

U mnie miedzy ostatnim boboseksem a pęcherzykiem potwierdzonym na usg jest cztery dni, dodam, że nie był pęknięty i miał bardzo grubą otoczkę. Na nic nie liczyłam No bo jak to ? A jednak, to nie matematyka

f2w3rjjgpsehityp.png

Myślę że może nawet właśnie 16 dc. Obstawiam 15/16 bo pecherzyk w 11 dc mial 18 mm i tak gin wyliczył. Mniej więcej.

Ja obstawiam u ciebie 14dc owu :)

No ja wiem, ja 1,5 roku przed poprzednia stracona ciaza sie staralam i po poronieniu tez 1,5 roku juz minelo i rozne techniki byly, wiec wiem ze codziennie tez nie dziala, a bardziej meczy psychicznie, wiec ja zostaje przy technice co 2 dni.
Gdybym byla w twojej sytuacji, to bym chyba te 2x w miesiacu sie "poswiecila" i kazala sie mezowi o tej 4 atakować. Niech robi swoje, nawet na śpiocha ;)

cześć dziewczyny ! jeszcze do niedawna byłam na sierpniówkach 2017 ale niestety poroniłam :( i to już drugi raz. Pierwsza ciąża na bardzo wczesnym etapie 5 tydz we wrześniu 2016, potem udało się zajść na cyklu stymulowanym clostilbegytem, ovurell na wywołanie owulacji i duphastone w listopadzie 2016. Udało się, ale niestety nie na długo, nic nie wskazywało na masakrę, która się wydarzyła. Bardzo ładnie beta przyrastała, w 7tyg pięknie biło serduszko i rozmiar też malucha był ok. Niestety w 10tyg usg wykazało, że maluchowi przestało bić serce w 8tyg, nie wiadomo dlaczego.

Jestem ponad 2 tygodnie po łyżeczkowaniu i zamierzam próbować dalej.. strasznie długa ta nasza droga do macierzyństwa. O pierwszą ciążę staraliśmy się ponad 2 lata, a potem w krótkim czasie dwie tragedie.. ale nie tracę nadziei !

Mam nadzieję, że będę mogła tu zostać i starać się razem z Wami.
Witaj i zapraszamy. Ja też po przejsciach- najpierw ciąża bliźniacza obumarla i łyżeczkowanie w 10tc, potem urodziłam w 36tc z problemami u mnie i córki, potem poronienie samoistne w 8tc i zaraz ciąża pozamaciczna. I ciągle walczę, bo córka musi mieć rodzeństwo. Probowalaś szukać przyczyny?

reklama
Ja obstawiam u ciebie 14dc owu :)

No ja wiem, ja 1,5 roku przed poprzednia stracona ciaza sie staralam i po poronieniu tez 1,5 roku juz minelo i rozne techniki byly, wiec wiem ze codziennie tez nie dziala, a bardziej meczy psychicznie, wiec ja zostaje przy technice co 2 dni.
Gdybym byla w twojej sytuacji, to bym chyba te 2x w miesiacu sie "poswiecila" i kazala sie mezowi o tej 4 atakować. Niech robi swoje, nawet na śpiocha ;)
Też tak myślałam że mam tak wcześnie niestety gin mnie zaniepokoil mówiąc że mogę mieć za krótką tą drugą fazę bo w innym cuklu w 19 dc pęcherzyk miał 21 mm. Zalecił dlatego Miovarin.

Do góry