reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Brałam 3 tyg eutyrox czy jakoś tak ale zrezygnowałam bo juz mam dość ze przez te leki od października przytyłam 5kg

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
Aha a moze jest jakiś zamiennik ktory by nie powodował takich skutków ubocznych?
Czytałam ze jak sie bierze jod to sie normuje, ja mialam powyżej 2,5 i mi tsh spadło do 1.63 po braniu witamin z jodem tak mi się wydaje :)

Jak tam Lux?

Aha a moze jest jakiś zamiennik ktory by nie powodował takich skutków ubocznych?
Czytałam ze jak sie bierze jod to sie normuje, ja mialam powyżej 2,5 i mi tsh spadło do 1.63 po braniu witamin z jodem tak mi się wydaje :)

Jak tam Lux?
H nawet nie wiedziałam musze poczytać dziękuję :)

Brałam 3 tyg eutyrox czy jakoś tak ale zrezygnowałam bo juz mam dość ze przez te leki od października przytyłam 5kg

Niemożliwe żebyś przytyła po eutyroxie. Może za mała dawka. Ja tyję, jeśli tsh przekracza 2. Poniżej jest ok. A co do jodu, nie kombinuj sama. Poszukaj dobrego endokrynologa!!!
Ja na ten przykład jodu broń boże mam nie brać !!!

Niemożliwe żebyś przytyła po eutyroxie. Może za mała dawka. Ja tyję, jeśli tsh przekracza 2. Poniżej jest ok. A co do jodu, nie kombinuj sama. Poszukaj dobrego endokrynologa!!!
Ja na ten przykład jodu broń boże mam nie brać !!!
Kazdy przypadek jest inny ja nie brałam samego jodu tylko w kompleksie wit. w których był jod myślę że to była bezpieczna dawka no ale każdy przypadek jest inny i nie chciałabym nikomu zaszkodzic ja mówię tylko jak było zemna i ze uważam że mi to pomogło :)

Kazdy przypadek jest inny ja nie brałam samego jodu tylko w kompleksie wit. w których był jod myślę że to była bezpieczna dawka no ale każdy przypadek jest inny i nie chciałabym nikomu zaszkodzic ja mówię tylko jak było zemna i ze uważam że mi to pomogło :)
Nie odbieraj tego jako atak ;) po prostu od 10 lat leczę niedoczynność tarczycy i Hashimoto. Jestem teraz pod opieką trzeciego endokrynologa. Pani doktor jest cudowna. Czuje od niej wielkie wsparcie. Wiele mi tłumaczy. Niestety chora tarczyca zaburza całkowicie gospodarkę hormonalną. I działa super antykoncepcyjnie. Czasami głupią solą jodowaną można wyrządzić sobie krzywdę.
Dlatego uważam, że lepiej nie leczyć się samemu ;)

reklama
A jakie macie objawy Hashimoto? Moja mama na to choruje i lekarz mówił żebym skontrolowała to po porodzie bo właśnie po nim lubi tarczyca siąść.

Do góry