reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

CzarnaPerla i Spark ja sama z mężem zdecydowalam sie na leczenie bo ginekolog wciąż twierdził ze jest ok. Poszperalam popytalam i zrobilismy część badan z ktorymi trafiliśmy do kliniki i tak się zaczęło. Jestem z Wielkopolski

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzien dobry dziewczynki.

Co do mezow to dziekuje Wielkiemu Sufitowi, ze nie mam dzieci z eksem. Zostalabym sama ze wszystkim, domem, rachunkami i opieka nad dziecmi on by jeszcze mi robil awantury, ze malo pracuje bo powinnam przynajmniej 10 godzin dziennie, 6 dni w tygodniu. Bylabym w czarnej doopie.
K jest calkowicie inny, on sie we wszystko angazuje i przez ostatni miesiac byl dla mnie tak ogromnym wsparciem, ze az oczy mi sie poca z wdziecznosci.

Dzisiaj 1 dzien diety [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33] 17 kg do celu [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33]

[emoji173] Nie ma stópki tak małej, by nie mogła zostawić śladu... [emoji173]

Ja Karlsruhe [emoji4]
Dziewczyny.... jak Wam się mieszka zagranicą? :)

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
Teraz już dobrze.choc bardzo tęsknię za Polską, za rodziną i przyjaciółmi, za tym, że idąc do sklepu mogę pogadać z ekspedientka po polsku... za polskim jedzeniem, chociaż to da się obejść bo mamy niedaleko ruski sklep gdzie można kupić polskie produkty.
Za czym nie tęsknię? Za bezrobociem i ledwo wiązaniem końca z końcem, za brakiem samodzielności bo mieszkając w Pl zylismy pod jednym dachem z rodzicami.
Idzie się przyzwyczaić.
Jak tu przyjechałam 3 lata temu to miałam mega depresję w połączeniu z nerwica lękową. Tak było przez pierwszy rok. Później podjęłam pracę, poznałam fajnych ludzi i jakoś się ułożyło.
Co osiągnęliśmy w 3 lata? Umeblowane M4 nie nasze co prawda spółdzielcze ale remont i wyposażenie to już nasze. Mamy auto i naprawdę niczego nie musimy sobie odmawiać.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

CzarnaPerla i Spark ja sama z mężem zdecydowalam sie na leczenie bo ginekolog wciąż twierdził ze jest ok. Poszperalam popytalam i zrobilismy część badan z ktorymi trafiliśmy do kliniki i tak się zaczęło. Jestem z Wielkopolski

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Yhy czyli zupełnie inny kierunek. No mi sam ginekolog zaproponował klinikę.

Ja Karlsruhe [emoji4]

Teraz już dobrze.choc bardzo tęsknię za Polską, za rodziną i przyjaciółmi, za tym, że idąc do sklepu mogę pogadać z ekspedientka po polsku... za polskim jedzeniem, chociaż to da się obejść bo mamy niedaleko ruski sklep gdzie można kupić polskie produkty.
Za czym nie tęsknię? Za bezrobociem i ledwo wiązaniem końca z końcem, za brakiem samodzielności bo mieszkając w Pl zylismy pod jednym dachem z rodzicami.
Idzie się przyzwyczaić.
Jak tu przyjechałam 3 lata temu to miałam mega depresję w połączeniu z nerwica lękową. Tak było przez pierwszy rok. Później podjęłam pracę, poznałam fajnych ludzi i jakoś się ułożyło.
Co osiągnęliśmy w 3 lata? Umeblowane M4 nie nasze co prawda spółdzielcze ale remont i wyposażenie to już nasze. Mamy auto i naprawdę niczego nie musimy sobie odmawiać.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Dokladnie to samo mogę napisać. RÓŻNIE przyjechalismy tu 3 lata temu. Mam tu mamę babcie i rodzeństwo. Mója rodzina jest tu prawie całą . Żyje się dużo lepiej,nie trzeba sobie prawie wszystkiego odmawiać a tymbardziej dziecia .jest duza różnica mieszkaniem w PL a mieszkaniem w DE. Pierwszy rok ciężko było naprawdę ale jest coraz lepiej. Mam jeszcze blokadę językowa ale pracuje nad tym.

reklama
Dziewczyny.... jak Wam się mieszka zagranicą? :)

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
Finansowo teraz latwiej ale koszta zdrowotne ponioslam ogromne. [emoji26]

Przytylam 15 kg z powodu zajadania smutkow, zaplacilam to rowniez 3-letnia bardzo ciezka depresja. Wyladowalam u psychiatry z myslami samobojczymi, lekow nie biore dopiero od miesiaca. Cudem uniknelam szpitala. Na terapie ciagle chodze.
Jakbym mogla cofnac czas to w zyciu bym nie wyjechala. [emoji26]

Bylam bardzo towarzyska osoba, otwarta i pelna inicjatyw. Teraz jestem cieniem samej siebie. Nie mam wlasnych znajomych. Jedyni znajomi to w sumie znajomi mojego K a ja jestem na doczepke. Totalnie nie odnajduje sie w tej rzeczywistosci [emoji26]

Wiecie co mnie boli. Ludzie w Polsce pytaja sie tylko ile zarabiamy i czy zyje sie lepiej ale tylko pod wzgledem finansowym. Nikomu, nie przychodzi do glowy jakie koszty emocjonalne ponosi emigrant, jak wieloma lzami jesk okupiony wyjazd.:(

[emoji173] Nie ma stópki tak małej, by nie mogła zostawić śladu... [emoji173]

Ostatnia edycja:
Do góry