reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Uwaga z tymi skarpetkami!
Jak jeszcze nie używałas to zrób próbę! Koleżance tak zaczęła platami schodzic skóra ze z krwią na stopach do podologa leciała!
Mam zdjęcia ale Wam oszczędze;p
Chyba że już robiłaś i znasz te firmę ale zawsze warto zrobić próbę na mslym fragmencie skóry

Właśnie tez słyszałam nieprzychylne opinie o tych skarpetkach ale już nie chciałam się wymądrzać :)

reklama
A nie wspolzylas? Mi lekarz mówił, że w ciąży po badaniu i wspolzyciu mogąbyć plamienia

Nie, cyce tak bolą, że się nawet przytulić ciężko. :D

Mnie tam gin powiedział, że plemienia są normalne W tych pierwszych tyg ciąży (tylko żeby nie mylić z żywa krwią i ogólnie z krwawieniem). Byłam u niego w 6tyg

No nie, do żywej krwi temu daleko. No dobra, czekam. Bedę jeszcze dziś do gina dzwonić, by się umówić więc o tym wspomnę.

Właśnie tez słyszałam nieprzychylne opinie o tych skarpetkach ale już nie chciałam się wymądrzać :)
Haha no wez i boroka nie znając tych historii by se mogła na wigilię takie coś zafundować:p ja tam zawsze wolę powiedzieć, przecież to nic takiego.
Ja bym wolała żeby mi ktoś powiedział o czymś takim gdybym ja nie wiedziała.
Ale skarpetki znane i wypróbowane więc spoko loko

Betka wykonana. Okazało się, że moja ciotka pracuje w tym punkcie pobrań więc siłą rzeczy się dowiedziała. Wyniki ok. 18.00 lub jutro rano.
Niestety kiedy wróciłam zauważyłam, że troszkę bardziej poplamiłam wkładkę. Niby piszą, że to normalne ale jednak na wątkach ciążowych widać, że takie plamienia często się źle kończą...
U mnie alurat skończyły się wiadomo jak ale jednak w wiekszosci przypadków to nic groźnego takie plamienia. Ba. Na lipcowkach mi dzirwczyny z krawaiweniami w szpitalu lądowaly a z dzidzią wszystko bylo ok. Tak że tu nie ma reguly. Moje plamienie groźne nie bylo bo mialabym w tym terminie @ tylko serduszko przestało bić.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

Nie, cyce tak bolą, że się nawet przytulić ciężko. :D

No nie, do żywej krwi temu daleko. No dobra, czekam. Bedę jeszcze dziś do gina dzwonić, by się umówić więc o tym wspomnę.
No i tez mi się wydaje, że ważne jest to co towarzyszy takim plamieniom. Bo jeśli do plamien dochodzą skurcze to warto to skonsultować.
Mnie się z 3 razy zdarzyło ale czekałam do wizyty bo nic mnie nie bolało i było to jednorazowe przy podcieraniu sie, lekarz zbadał i za każdym razem mowil, że nic na szyjce nie widać, tylko mleczny śluz czyli taki, jaki ma byc.
No ale wiadomo, jeśli jest możliwość to warto skonsultować z lekarzem i wtedy jest się spokojniejszym:)

U mnie alurat skończyły się wiadomo jak ale jednak w wiekszosci przypadków to nic groźnego takie plamienia. Ba. Na lipcowkach mi dzirwczyny z krawaiweniami w szpitalu lądowaly a z dzidzią wszystko bylo ok. Tak że tu nie ma reguly. Moje plamienie groźne nie bylo bo mialabym w tym terminie @ tylko serduszko przestało bić.

f2wlk6nllyt56xuu.png

No u mnie też jeszcze by małpa trwała.
Dzięki dziewczynki za uspokojenie. :)

A musisz jechać tym autem? Nie możesz se poleżeć? :)

Jadę jako pasażer odebrać mamę ze szpitala. Tak się cieszyła, że przyjadę więc nie mam serca jej odmówić.

reklama

f2wlk6nllyt56xuu.png

Elodia po tym co się Tobie przydarzyło zaczęłam bardziej się stresować a teraz doszła ta sama sytuacja u Kalinovej :( Nie wiem jak wytrzymam do środowego prenatalnego, wykończy mnie ten stres i obawa, nie dość że boję się wyników samego badania to jeszcze teraz stresuję się czy serduszko nadal boje :( Masakra jakaś. Ty się dowiedziałaś na drugiej wizycie?

Do góry