reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Dzidzia ma 9tyg, rozpoczęliśmy wczoraj 11 tydzień ciąży [emoji7] a Ty przypomnij mi?
Nie wiem od kiedy dzidzia przypomina dzidzie bo to moje pierwsze usg, bo na ost był tylko pęcherzyk. :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dzisiaj 7+4 następna wizyta 5 grudnia i wtedy będzie 9+1 :)

Ja dzisiaj 7+4 następna wizyta 5 grudnia i wtedy będzie 9+1 :)
Tu znalazłam na mamaginekolog dziecko ma 1.80cm i już wygląda powoli jak mały człowiek :)
1511514212-d3a30933499319b6-aaaaaa.jpeg

Wg tej strony dzidzius 7 tyg ma 7-12mm
Link do: 7 tydzień ciąży - zmiany w organizmie, proces ciąży, rozwój dziecka
Nie wiem na ile się to "zgadza" - u mnie pasuje, dziecko ma 9tyg, i 2.5 cm więc wg tej strony pasuje :)
Link do: 9 tydzień ciąży - zmiany w organizmie, proces ciąży, rozwój dziecka

Skąd ja to znam....nawet teraz tak mam że po wizycie w toalecie zerkam na wkładkę bardzo wnikliwie. Chyba mi to minie jak pierwszy trymestr się skończy. A no i koniecznie testowanko zrób.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
@Elodia opowiedz mi lepiej jakie mialas objawy dzien przed spodziewana @, zebym se jeszvze bardziej mogla ciaze urojoną wkręcić hahah :D :D
Ja też szukam miktro plamień ... Humor zdecydowanie dobry o wiele lepszy niż wczoraj :)
Ahhh te hormony :)
Zobaczysz @ nie przyjdzie do Ciebie :)
Juz sie nie napalam kochana.
Ale widze ze masz dobry humor :*

@Elodia opowiedz mi lepiej jakie mialas objawy dzien przed spodziewana @, zebym se jeszvze bardziej mogla ciaze urojoną wkręcić hahah :D :D

Juz sie nie napalam kochana.
Ale widze ze masz dobry humor :*
Nie wkrecaj się. U mnie zwykle pojawialy sie plamienia na 2,3 dni przed @. A tutaj zonk żadnych plamień. I tak jest do teraz.

Ja to twraz schizuję że moge dzidzi jeszcze na usg nie zobaczyc a wg om mam dzisiaj 6+1. A jedna z dziewczyn na lipcowkach widziala serduszko jak miala 5+5.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Ja wczoraj M mówię że muszę niedługo zamówić ovarin,bo mi się już kończy a ciężko go kupić w aptece, najlepiej zamówić do apteki, a on do mnie że przecież ty już jesteś w ciąży :D No chyba nie ;) Ja akurat mam mieszane uczucia, chyba bardziej czuje że jednak się nie udało. Co ma być to będzie ;)
Ja mam te same przeczucie,zreszto jak co miesiac;)

Czy ktoras z Was ma bole piersi i jajnikow od owulacji i tak sie ciagnie do @?bo jestem 10 dni po owulacji a jajniki graja mi marsza a piersi to dotknac nie moge:hmm:

Tu znalazłam na mamaginekolog dziecko ma 1.80cm i już wygląda powoli jak mały człowiek :)
1511514212-d3a30933499319b6-aaaaaa.jpeg

Wg tej strony dzidzius 7 tyg ma 7-12mm
Link do: 7 tydzień ciąży - zmiany w organizmie, proces ciąży, rozwój dziecka
Nie wiem na ile się to "zgadza" - u mnie pasuje, dziecko ma 9tyg, i 2.5 cm więc wg tej strony pasuje :)
Link do: 9 tydzień ciąży - zmiany w organizmie, proces ciąży, rozwój dziecka

Dziękuję :) Moje w 7+1 miało 1,1 cm

reklama
Czy ktoras z Was ma bole piersi i jajnikow od owulacji i tak sie ciagnie do @?bo jestem 10 dni po owulacji a jajniki graja mi marsza a piersi to dotknac nie moge:hmm:
Ja tak mialam od 17dc. I teraz nadal sporadycznie podbrzusze pobolewa ale to już takie bardziej rozciąganie czuje niż ból. A cyce....to sutki mnie tak wlasnie od 17dc tez bolaly a same cyce troche pozniej.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Do góry