reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Dzidzia ma 9tyg, rozpoczęliśmy wczoraj 11 tydzień ciąży [emoji7] a Ty przypomnij mi?
Nie wiem od kiedy dzidzia przypomina dzidzie bo to moje pierwsze usg, bo na ost był tylko pęcherzyk. :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dzisiaj 7+4 następna wizyta 5 grudnia i wtedy będzie 9+1 :)

Ja dzisiaj 7+4 następna wizyta 5 grudnia i wtedy będzie 9+1 :)
Tu znalazłam na mamaginekolog dziecko ma 1.80cm i już wygląda powoli jak mały człowiek :)
1511514212-d3a30933499319b6-aaaaaa.jpeg

Wg tej strony dzidzius 7 tyg ma 7-12mm
Link do: 7 tydzień ciąży - zmiany w organizmie, proces ciąży, rozwój dziecka
Nie wiem na ile się to "zgadza" - u mnie pasuje, dziecko ma 9tyg, i 2.5 cm więc wg tej strony pasuje :)
Link do: 9 tydzień ciąży - zmiany w organizmie, proces ciąży, rozwój dziecka

Skąd ja to znam....nawet teraz tak mam że po wizycie w toalecie zerkam na wkładkę bardzo wnikliwie. Chyba mi to minie jak pierwszy trymestr się skończy. A no i koniecznie testowanko zrób.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
@Elodia opowiedz mi lepiej jakie mialas objawy dzien przed spodziewana @, zebym se jeszvze bardziej mogla ciaze urojoną wkręcić hahah :D :D
Ja też szukam miktro plamień ... Humor zdecydowanie dobry o wiele lepszy niż wczoraj :)
Ahhh te hormony :)
Zobaczysz @ nie przyjdzie do Ciebie :)
Juz sie nie napalam kochana.
Ale widze ze masz dobry humor :*

@Elodia opowiedz mi lepiej jakie mialas objawy dzien przed spodziewana @, zebym se jeszvze bardziej mogla ciaze urojoną wkręcić hahah :D :D

Juz sie nie napalam kochana.
Ale widze ze masz dobry humor :*
Nie wkrecaj się. U mnie zwykle pojawialy sie plamienia na 2,3 dni przed @. A tutaj zonk żadnych plamień. I tak jest do teraz.

Ja to twraz schizuję że moge dzidzi jeszcze na usg nie zobaczyc a wg om mam dzisiaj 6+1. A jedna z dziewczyn na lipcowkach widziala serduszko jak miala 5+5.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Ja wczoraj M mówię że muszę niedługo zamówić ovarin,bo mi się już kończy a ciężko go kupić w aptece, najlepiej zamówić do apteki, a on do mnie że przecież ty już jesteś w ciąży :D No chyba nie ;) Ja akurat mam mieszane uczucia, chyba bardziej czuje że jednak się nie udało. Co ma być to będzie ;)
Ja mam te same przeczucie,zreszto jak co miesiac;)

Czy ktoras z Was ma bole piersi i jajnikow od owulacji i tak sie ciagnie do @?bo jestem 10 dni po owulacji a jajniki graja mi marsza a piersi to dotknac nie moge:hmm:

Tu znalazłam na mamaginekolog dziecko ma 1.80cm i już wygląda powoli jak mały człowiek :)
1511514212-d3a30933499319b6-aaaaaa.jpeg

Wg tej strony dzidzius 7 tyg ma 7-12mm
Link do: 7 tydzień ciąży - zmiany w organizmie, proces ciąży, rozwój dziecka
Nie wiem na ile się to "zgadza" - u mnie pasuje, dziecko ma 9tyg, i 2.5 cm więc wg tej strony pasuje :)
Link do: 9 tydzień ciąży - zmiany w organizmie, proces ciąży, rozwój dziecka

Dziękuję :) Moje w 7+1 miało 1,1 cm

reklama
Czy ktoras z Was ma bole piersi i jajnikow od owulacji i tak sie ciagnie do @?bo jestem 10 dni po owulacji a jajniki graja mi marsza a piersi to dotknac nie moge:hmm:
Ja tak mialam od 17dc. I teraz nadal sporadycznie podbrzusze pobolewa ale to już takie bardziej rozciąganie czuje niż ból. A cyce....to sutki mnie tak wlasnie od 17dc tez bolaly a same cyce troche pozniej.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Do góry