reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
czy to oznacza ze owulacja sie zbliza?
20171114_041739.jpg

Załączniki

• 20171114_041739.jpg
    20171114_041739.jpg
    914,6 KB · Wyświetleń: 369
A smakuje jak marchewka? Czy jak?
Slodkie i noe czuc ani nawet nie widac że to z marchewką jest :-) ale strasznei duzo oleju się dodaje, przez co coasto moze nawet i tydzien stac. Oto przepis,znaleziony gdzies w czelusciach Internetu, zawsze z tego przepisu korzystam i zawsze mi wychodzi:

Skladniki:
4 jajka, szklanka oleju, 2 szklanki utaetej na tarce marchewki, 2 szklanki mąki- 2 szklanki cukru,2 łyżeczki sody, 2 łyżeczki proszku do pieczenia,2 łyżeczki cynamonu, szczypta soli i dodatkowo jak ktora chce można dodac bakalie wedle uznania (ja zawsze dodaję rodzinki)..
Najpierw jajka utrzec z cukrem (mozna ręcznie albo mikserem jak kto woli ale bardziej puszyste wychodzi jak mikserem sie to potraktuje), potem po kolei wrzucac mąkę, olej, sodę, proszek do pieczenia , cynamon i marchewkę z ewentualnmymi bakaliami na końcu. Piec okolo 40-50 minut w temperaturze 180 stopni :-) i to wsio.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Mi jakby się udało nawet w tym cyklu to na sierpień też fajnie :D Tylko z brzuszkiem chodzić w lipcu byłoby ciężko jeszcze jakby były takie upały jak ostatnio :D
Jak z mloda chodzilam to wiosna 2007 byla mega gorąca i na początku czerwca jak rodzilam to byly prawie afrykanskie temperatury. Fajnie bo szybko na spacerki już wychodzilismy tylko zapalenie pierai plus wiecej niz 40 stopni goraczki w taki upal to nic milego hehe. Teraz termin mam na 20 lipca to troche dluzej pochodzę w lecie ale mam nadzieje ze lato nie bedzie zbytnio afrykanskie. W sierpniu juz moze być jak na spacerkach bedziemy calymi dniami śmigać :-D

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

A właśnie, kiedy można wychodzić na pierwsze spacery? ewentualnie werandowanie? Mieszkam w domu jednorodzinnym i w lecie to całe dnie jak tylko mam taką możliwość spędzam na dworze.

A właśnie, kiedy można wychodzić na pierwsze spacery? ewentualnie werandowanie? Mieszkam w domu jednorodzinnym i w lecie to całe dnie jak tylko mam taką możliwość spędzam na dworze.
Ja zaraz na drugi dzień po wyjściu ze szpitala. To był sierpień gorąco więc było pięknie.

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak w lecie rodzisz i jeat cieplo to chyba nawet i po tygodniu. Ja z mloda jak w czerwcu rodzilam to bylo tak cieplutko ze po tygodniu krotkie rundki wokół parku robiliśmy na początku. Werandowanie przy takiej pogodzie bylo nieoplacalne :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
Do góry