reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama
test wyszedł ci tydzień po ,, spodziewanej,, miesiączce dlatego że musiałaś mieć wtedy również opóźniona owulację . Nie jest możliwe aby pierwszy cień wyszedł jakieś 21 dni po owulacji czyli tydzień po miesiączce . Proszę nie wprowadzaj w błąd innych , bo później ktoś będzie miał nadzieję że u niego również test może wyjść pozytywny tak późno .
Nie tydzień po miesiączce tylko tydzień po spóźnionej miesiączce. Czyli tydzień spóźniał mi się okres i wtedy test zrobiłam.
Ale chyba, źle to napisałam 🤦‍♀️ wybaczcie.

Nie tydzień po miesiączce tylko tydzień po spóźnionej miesiączce. Czyli tydzień spóźniał mi się okres i wtedy test zrobiłam.
Ale chyba, źle to napisałam 🤦‍♀️ wybaczcie.
no to dokładnie zrozumiałam z twojego posta , tydzień po terminie miesiączki . Zakładając że książkowo ma się okres 14 dni po owulacji to 7 dni później będzie 21 dni po owulacji co jest nie możliwe żeby dopiero wtedy wyszedł pierwszy cień . Miałaś poprostu opóźniona owulację , a jak sama pisałaś nie sprawdzałaś tego i wyszło spontanicznie ,dlatego proszę cię nie pisz że pierwszy cień wyszedł tydzień po terminie miesiączki ,bo wprowadzasz w błąd innych

no to dokładnie zrozumiałam z twojego posta , tydzień po terminie miesiączki . Zakładając że książkowo ma się okres 14 dni po owulacji to 7 dni później będzie 21 dni po owulacji co jest nie możliwe żeby dopiero wtedy wyszedł pierwszy cień . Miałaś poprostu opóźniona owulację , a jak sama pisałaś nie sprawdzałaś tego i wyszło spontanicznie ,dlatego proszę cię nie pisz że pierwszy cień wyszedł tydzień po terminie miesiączki ,bo wprowadzasz w błąd innych
Ale ja nikogo w błąd nie wprowadzam. Po prostu mówię jak było, wtedy zawsze miałam regularne @ i nagle cykl gdzie zaszłam w ciążę byłby dłuższy ?
Dlatego mówię jak to u mnie wyglądało.

U mnie też w pierwszej ciąży testy późno wychodziły. Pamiętam, że beta już miała ładną wartość , a na testach bladziochy.

Ale ja nikogo w błąd nie wprowadzam. Po prostu mówię jak było, wtedy zawsze miałam regularne @ i nagle cykl gdzie zaszłam w ciążę byłby dłuższy ?
Dlatego mówię jak to u mnie wyglądało.
A w końcu co wyszło na usg? Że ta owulacja musiała faktycznie być przesunięta?
Wcześniej robiłaś testy, które wychodziły negatywne?

reklama
Ja w poprzedniej ciąży miałam tak, że testowałam 3 dni przed spodziewaną miesiączką bo przyjaciółka robiła imprezę i chciałam mieć pewność że mogę pić, nic totalnie nie wyszło, później testowałam w dzień spodziewanej miesiączki bo jechałam do energylandii i też nic. Okres nie przychodził ale parę miesięcy wcześniej miałam zdiagnozowane pcosy, więc wyszłam z założenia że cykl mi się rozjechał no i byłam pewna, że niedługo dostanę okres… w między czasie miałam typowe bóle podbrzusza jak na 🐒 więc cierpliwie wyczekiwałam. Ale po kolejnym tygodniu czekania stwierdziłam, a sprawdzę znowu. No i wyszły wielkie dwie czerwone krechy. Skoczyłam na betę i miała już ponad 5 tysięcy 😁

Do góry