reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja mam Kubusia a drugi synek ma być Kajetan. Dla dziewczynki miałam imię Hania ale podoba mi się też Lidia. Pierwsze imię wybrał mąż i nie było dyskusji.

reklama
@1985natalia2 No ja w sumie już długo bez antykoncepcji typu tabletki czy plastry przed ciąża miałam przerwę roczna i po porodzie nie chciałam niczego brać oprócz zabezpieczenia prezerwatywa.
To na wyjeździe Wam zaskoczy, a gdzie jedziecie??:)

@1985natalia2 To ładnie :) ja ustaliłam dla chłopca mężowi się nie podobało i nie chciał ale później stwierdził, ze jednak Borysa chce i mamy:) Teraz umówiliśmy się, ze jak będzie dziewczynka to ja ustalam, a jak chłopiec to mąż chociaż w głębi liczę , ze jak byłby kiedyś chłopiec to wybierze imię Filip :)

@sylwqa ja tez miałam taki w 12 tygodniu , teraz startuje z większa waga wiec aż się
Boje. Te telepanie słyszałam, ze jest Ok na koniec ciąży, bo przyspiesza poród .
Clover tylko że ja taki brzuszek mam w 21 tyg :D już się martwię, gdzie ten mój dzidziuś się mieści, no ale najwidoczniej gdzieś sobie znalazł miejsce. :)
Ja np. mdłości miałam do 16 tygodnia.. i teraz nawet po śniadaniu nie czuje się aż tak super.. później już jest lepiej.
apogeum był chyba 8-12 tydzień.. tak czekałam na ten magiczny 13 tydzień i się przeliczyłam :D

a @Clover88 nie zauważyłam Twojego jednego posta, na genetycznych w 12 tygodniu lekarz powiedział, że chłopiec :) teraz w piątek będzie połówkowe, więc mam nadzieję, że potwierdzi lub zaprzeczy na 100% :)

@sylwkaq90 Nono tak napisałam dziwnie, wle w szoku, ze masz taki malutki brzuch w 21 miesiącu miałam duża piłkę :p
A wymiotowałas? A od którego tygodnia miałaś jakies oznaki ciąży? Jaka płeć?:)

Hej dziewczyny
Clover podziwiam cie ze jeszcze testu nie zrobiłaś hehe. Ale 2 dzień bez @ dobrze wróży.
Natalia ja też po anty ale u nas lekarz nie kazał czekać. Tylko starać się po pierwszej normalnej @.
Sylwqa to kciuki trzymam żebyś już wiedziała na 100 %

U nas imię dla córki było dawno przed ślubem ustalone hehe. Dla chłopca niby też bo miał być Kacper i Julka. Ale jak byłam w ciazy to Kacper mi się przestał podobać i negocjowalam inne. Co do dziewczynki negocjacji nie było, mąż się uparl i jest Julka.

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy ale niestety jak w zegarku dzisiaj przyszła @. Znowu załamka jutro pewnie mi przejdzie ale teraz mi źle. Bardzo liczyłam na ten cykl. Był taki właśnie bez spiny i przytulania na siłę wszystko na luzie a tu dupa. :(

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

@sylwkaq90 To szybko Ci lekarz powiedział, ja dowiedziałam się w 17stym tygodniu. Jak już Ci powiedział, ze chłopiec to będzie, bo dziewczynki często okazują się chłopcami, a odwrotnie to rzadko kiedy :)

@limonka8721 kurczę szkoda:(( Po @ kolejny cykl starań będę 3mala mocno kciuki żebyś zobaczyla dwie kreseczki!
Nie chce robić jak już to najwcześniej jutro bądź w czwartek na spokojnie. Jak jestem to jestem, a jak nie to nic już w tym miesiącu nie zmienię. Kolejne starania będą w lipcu Ale przez to wszystko wsuwam codziennie snikersy i będę wyglądać bez ciąży jak w ciąży :po
Który rocznik jesteś?
My mieliśmy tez przed ślubem imiona dla dzieci Filip i Maja, a co do czego przyszło to daliśmy inne imię , może przy drugim chłopcu zostanie Filip;)
Kacper fajne imię, ale dziwnie się odmienia np. Panie Kacprze :p
Jakoś jestem spokojna jak nigdy, a na ogol to jestem niecierpliwa furiatka :p
A jaka antykoncepcję stosowałaś tabletki?

reklama
@Clover88 wymiotowałam codziennie rano przed śniadaniem i to się skończyło dopiero w 16 tyg.
Mdłości miałam tak od 6-7 tydzień i juz w 8 tyg poszłam na l4, bo nie dałam rady. Musiałam do pracy chodzić na 6,45, wstawałam o 4, żeby wziąć tabletkę na tarczycę i o 5 szykować się, bo jeszcze rzyganko czekało :D
Dobrze, że już jest lepiej :)

Do góry