reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja mam Kubusia a drugi synek ma być Kajetan. Dla dziewczynki miałam imię Hania ale podoba mi się też Lidia. Pierwsze imię wybrał mąż i nie było dyskusji.

reklama
@1985natalia2 No ja w sumie już długo bez antykoncepcji typu tabletki czy plastry przed ciąża miałam przerwę roczna i po porodzie nie chciałam niczego brać oprócz zabezpieczenia prezerwatywa.
To na wyjeździe Wam zaskoczy, a gdzie jedziecie??:)

@1985natalia2 To ładnie :) ja ustaliłam dla chłopca mężowi się nie podobało i nie chciał ale później stwierdził, ze jednak Borysa chce i mamy:) Teraz umówiliśmy się, ze jak będzie dziewczynka to ja ustalam, a jak chłopiec to mąż chociaż w głębi liczę , ze jak byłby kiedyś chłopiec to wybierze imię Filip :)

@sylwqa ja tez miałam taki w 12 tygodniu , teraz startuje z większa waga wiec aż się
Boje. Te telepanie słyszałam, ze jest Ok na koniec ciąży, bo przyspiesza poród .
Clover tylko że ja taki brzuszek mam w 21 tyg :D już się martwię, gdzie ten mój dzidziuś się mieści, no ale najwidoczniej gdzieś sobie znalazł miejsce. :)
Ja np. mdłości miałam do 16 tygodnia.. i teraz nawet po śniadaniu nie czuje się aż tak super.. później już jest lepiej.
apogeum był chyba 8-12 tydzień.. tak czekałam na ten magiczny 13 tydzień i się przeliczyłam :D

a @Clover88 nie zauważyłam Twojego jednego posta, na genetycznych w 12 tygodniu lekarz powiedział, że chłopiec :) teraz w piątek będzie połówkowe, więc mam nadzieję, że potwierdzi lub zaprzeczy na 100% :)

@sylwkaq90 Nono tak napisałam dziwnie, wle w szoku, ze masz taki malutki brzuch w 21 miesiącu miałam duża piłkę :p
A wymiotowałas? A od którego tygodnia miałaś jakies oznaki ciąży? Jaka płeć?:)

Hej dziewczyny
Clover podziwiam cie ze jeszcze testu nie zrobiłaś hehe. Ale 2 dzień bez @ dobrze wróży.
Natalia ja też po anty ale u nas lekarz nie kazał czekać. Tylko starać się po pierwszej normalnej @.
Sylwqa to kciuki trzymam żebyś już wiedziała na 100 %

U nas imię dla córki było dawno przed ślubem ustalone hehe. Dla chłopca niby też bo miał być Kacper i Julka. Ale jak byłam w ciazy to Kacper mi się przestał podobać i negocjowalam inne. Co do dziewczynki negocjacji nie było, mąż się uparl i jest Julka.

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy ale niestety jak w zegarku dzisiaj przyszła @. Znowu załamka jutro pewnie mi przejdzie ale teraz mi źle. Bardzo liczyłam na ten cykl. Był taki właśnie bez spiny i przytulania na siłę wszystko na luzie a tu dupa. :(

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

@sylwkaq90 To szybko Ci lekarz powiedział, ja dowiedziałam się w 17stym tygodniu. Jak już Ci powiedział, ze chłopiec to będzie, bo dziewczynki często okazują się chłopcami, a odwrotnie to rzadko kiedy :)

@limonka8721 kurczę szkoda:(( Po @ kolejny cykl starań będę 3mala mocno kciuki żebyś zobaczyla dwie kreseczki!
Nie chce robić jak już to najwcześniej jutro bądź w czwartek na spokojnie. Jak jestem to jestem, a jak nie to nic już w tym miesiącu nie zmienię. Kolejne starania będą w lipcu Ale przez to wszystko wsuwam codziennie snikersy i będę wyglądać bez ciąży jak w ciąży :po
Który rocznik jesteś?
My mieliśmy tez przed ślubem imiona dla dzieci Filip i Maja, a co do czego przyszło to daliśmy inne imię , może przy drugim chłopcu zostanie Filip;)
Kacper fajne imię, ale dziwnie się odmienia np. Panie Kacprze :p
Jakoś jestem spokojna jak nigdy, a na ogol to jestem niecierpliwa furiatka :p
A jaka antykoncepcję stosowałaś tabletki?

reklama
@Clover88 wymiotowałam codziennie rano przed śniadaniem i to się skończyło dopiero w 16 tyg.
Mdłości miałam tak od 6-7 tydzień i juz w 8 tyg poszłam na l4, bo nie dałam rady. Musiałam do pracy chodzić na 6,45, wstawałam o 4, żeby wziąć tabletkę na tarczycę i o 5 szykować się, bo jeszcze rzyganko czekało :D
Dobrze, że już jest lepiej :)

Do góry