reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@marc ja caly czas was czytam choc mało się udzielam. Nigdy nie mialam nic do powiedzenia w kwestii wykresów :rofl2:
Malo sie też odzywam, bo mdłości mnie strasznieeee męczą od rana do wieczora.. Mam juz dość.. Jedzenie mi ledwo wchodzi a juz najgorszy problem jest przy sniadaniu. Przed sniadaniem codziennie zaliczam kibelek.
Wiem, że mogłoby być gorzej, ale czasami naprawdę łapie doła, że nie mogę sobie z tym poradzić.
Jestem w 9 tyg i mam nadzieję, że niedlugo te dolegliwości miną.
@Emsi* ja tez wolę czytać ten wątek.. Jakoś nie mogę się wkręcić w tamten, choć staram się udzielać.

Trzymam za was wszystkie mocno kciuki!! Przesylam naprawdę ciążowe fluidki. :happy2:

reklama
Ja bym obstawiała, że pik był w 13 dc, czyli owu mogła być w 14dc. Szkoda, że nie mierzysz tempki, to byśmy miały jasność :) Sugerowałabym się Facelle, a nie tymi paskowymi.
Też mam wrażenie że te paskowe są mniej warte, w końcu dziś paskowy też mam dwukreskowy ;-)
Będę się trzymała tego co mówisz o piku z 13 dnia - takie też miałam odczucie gdy robiłam wtedy testy. Wiem że zupełnie bez sensu katowałam się tymi paskowymi z allegro w kolejnych dniach ale ja mam zawsze w głowie "ale sprawdzę, ale czy na pewno, ale to ale tamto" :cool2:
Zaraz zagłębię się w temat mierzenia tej temperatury, faktycznie wtedy będzie pełny obraz sytuacji - w przyszłych cyklach oczywiście.

@marc ja caly czas was czytam choc mało się udzielam. Nigdy nie mialam nic do powiedzenia w kwestii wykresów :rofl2:
Malo sie też odzywam, bo mdłości mnie strasznieeee męczą od rana do wieczora.. Mam juz dość.. Jedzenie mi ledwo wchodzi a juz najgorszy problem jest przy sniadaniu. Przed sniadaniem codziennie zaliczam kibelek.
Wiem, że mogłoby być gorzej, ale czasami naprawdę łapie doła, że nie mogę sobie z tym poradzić.
Jestem w 9 tyg i mam nadzieję, że niedlugo te dolegliwości miną.
@Emsi* ja tez wolę czytać ten wątek.. Jakoś nie mogę się wkręcić w tamten, choć staram się udzielać.

Trzymam za was wszystkie mocno kciuki!! Przesylam naprawdę ciążowe fluidki. :happy2:

Jeju, już 9, a dopiero się dowiedziałaś...W pracy już wiedzą, czy nadal trzymasz ich w niepewności? :)

Witam Was z rana, szykuje się powoli do ginki na monit, w tym cyklu w ogóle nie czuje jajników więc możliwe, że nic tam nie wyrosło. Pokaże jej badania K i poproszę o skierowanie na hsg. Tyle w skrócie ode mnie. Miłego dnia :*

P.s Iza piękne krechy, będzie dobrze!

Daj znać po wizycie co i jak :)

Też mam wrażenie że te paskowe są mniej warte, w końcu dziś paskowy też mam dwukreskowy ;-)
Będę się trzymała tego co mówisz o piku z 13 dnia - takie też miałam odczucie gdy robiłam wtedy testy. Wiem że zupełnie bez sensu katowałam się tymi paskowymi z allegro w kolejnych dniach ale ja mam zawsze w głowie "ale sprawdzę, ale czy na pewno, ale to ale tamto" :cool2:
Zaraz zagłębię się w temat mierzenia tej temperatury, faktycznie wtedy będzie pełny obraz sytuacji - w przyszłych cyklach oczywiście.

Kup sobie termometr (jeśli się nie uda) z dwiema kreskami po przecinku, mierzysz rano po minimum 3 godzinach snu/spoczynku, codziennie o tej samej porze, najlepiej w pochwie, bo w ustach jest średnio miarodajna, wpisujesz w ovufriend lub jakąś apkę i ot cała filozofia :) Jak na wykresie będziesz widziała, że temperatura 3 dzień z rzędu skoczyła do góry, to owu była przed skokiem temperatury :) Temperatura rośnie jak jest wyrzut progesteronu po pęknięciu pęcherzyka i można powiedzieć, że owu była jak temperatura na wykresie wzrośnie o 0,2 w stosunku do temperatury z pierwszej fazy cyklu.

Kup sobie termometr (jeśli się nie uda) z dwiema kreskami po przecinku, mierzysz rano po minimum 3 godzinach snu/spoczynku, codziennie o tej samej porze, najlepiej w pochwie, bo w ustach jest średnio miarodajna, wpisujesz w ovufriend lub jakąś apkę i ot cała filozofia :) Jak na wykresie będziesz widziała, że temperatura 3 dzień z rzędu skoczyła do góry, to owu była przed skokiem temperatury :) Temperatura rośnie jak jest wyrzut progesteronu po pęknięciu pęcherzyka i można powiedzieć, że owu była jak temperatura na wykresie wzrośnie o 0,2 w stosunku do temperatury z pierwszej fazy cyklu.
Dzięki :) jak rzekłaś tak zrobię :)

Dziewczyny 8d po temp rano 36,8 o 7.30 zawsze mierzę koło 8 a o 9 gdzie siedziałam 37.1

Później się nie sugeruj, ja też kiedyś z ciekawości zmierzyłam później, miałam 37,36 myślę sobie "ooo, ale fajnie", a na drugi dzień spadła, więc to nie jest miarodajne, tylko rano się liczy :)

Dzień dobry Kochane :) dzisiaj wolne :) ale jakoś ponuro jest u mnie. Dobrze, że okna mam już pomyte. Powiedzcie mi czy po luteinie @ może się przesunąć?

Kochana, a jak z Twoją @? Rozumiem, że nie przyszła? bo widziałam w tabeli, że już Twój czas :) Jakiś test, coś?

Dzięki :) jak rzekłaś tak zrobię :)

Prawidłowo :D Chyba, że nie będziesz musiała :) :*

Ja myślę, że marc chodziło o osoby, które jak tylko zaszły w ciążę przestały się odzywać wcale, chociaż twierdzily, że będzie inaczej :) też uważam, że to trochę przykre, bo jesteśmy tutaj w większości miesiącami, niektóre latami. Wspieramy się i nagle przestajesz istnieć. Ja rozumiem, że można nie mieć czasu, że wątek ciążowy może być ważniejszy - to zrozumiałe :) ale odezwać się dwa razy w tygodniu to chyba nie problem :)

Jak dla mnie to mógl to być skok, pytanie jak dzisiaj temperatura skoczyła. Owu jest PRZED skokiem, a nie po skoku.

Ja bym poczekała, po co blokować??

Wydaje mi się, że jeszcze nie. Ja też miałam taki skok, 3 dni z rzędu, a owu jednak nie było.

No nie....

[emoji8]

Oczekiwanie nie miała owu....

My zamówiliśmy dwie szafy od stolarza, a do pokoju małego bierzemy Paxa, takiego jak niżej.

1491288093-aaaaaa.jpeg

A co do sterydów, to dobrze, że nie zaszkodzą :) a nuż się uda? Ale Wy chyba mieliście 5 dni przerwy przed owu??

Mów tak więcej [emoji7][emoji3]

To tak jak czasem dziewczyny piszą, że ciężko im się wkręcić tu, bo mamy już taką zwartą ekipę. Dzień bez Was dniem straconym [emoji173]

Teraz to dużo się udzielasz, lubię to [emoji3] dobrze, że do Ciebie na fb napisałam [emoji3] szkoda, że w takim momencie, nie wiedziałam....Ale przynajmniej do nas wróciłaś [emoji8]

Trzymam kciuki, będzie dobrze z lozyskiem i dzidziusiem [emoji8]

Ej, ale tak jest [emoji3] niby wiem jak macie na imię, ale nawet na fb piszemy do siebie po nickach [emoji3]

Pięknie rośnie, owu mogła być w niedzielę :)

Słabe masz te testy....kup Facelle, albo domowe laboratorium :) skoro testy nic nie pokazują, a temperatura już tak...:)

Popieram :)

Krwawka leci w kulki...

U mnie tak samo :( najchętniej zawinelabym się z pracy i poszłabym na fitness [emoji12]

Robisz testy o 3 w nocy? Nieźle [emoji3] to pokazuje jak ciulowe są te paskowe z Allegro :)

Etam kop, odpoczywaj póki możesz [emoji3] z drugiej strony ja jak jestem w domu i odwożę małego, to z rozpędu od razu jadę na zakupy, potem sprzątam chatę i mam spokój :)

Jest dobrze :) jak długo trwa u Ciebie faza lutealna??

qdkkj44j6bi2vbec.png

Wlasnie o to mi chodziło :-) dokładnie o to Kochana :-*

Niektóre dziewczyny wpadają jako nowe - juz będąc w ciąży i pa pa tyle ich widać ...

reklama
Do góry