Hej Dziewczynki[emoji4] mam 30 lat, o drugiego dzidziusia staramy sie od około 5 lat, tzn 5 lat sie nie zabezpieczamy, kochamy sie do konca a tu nic sie nie dzieje. Obserwując swój organizm zdaje sobie sprawe ze mam mega problemy hormonalne ( ropne pryszcze w dolnej części twarzy i w różnych miejscach na ciele) łojotok skory, włoski w nieporządanych miejscach, przyrooost wagi, No i na koniec depresja... z nia sie juz uporałam ( choć przeszłam rowniez silna depresje Poporodowa, lekarz powiedział -ginekolog jaki i psychiatra, ze u mnie każde zmiany hormone mogą sie tym wlasnie objawiać, np przy kolejnej ciazy badz w przyszłości menopazuzie) No ale nie o tym. Mieszkam w Uk, i w koncu po dwóch latach bezskutecznej próby podjęcia jakiegokolwiek leczenia w NHS, tydzien temu poszłam prywatnie do ginekologa. Otwórz stwierdził za niski progesteron, PCO ( choć miesiączki mam co m-c +/- tydzien. Dostałam zlecenie dodatkowych badań hormonów i maz nasienia. W poniedziałek idziemy na te badania i w ten sam dzien bedą wyniki. Na wizycie rowniez dostałam PROGENOVA 2mg ( progesteron) który mam łykać od 2dc a miedzy 8-12dc mam przyjsc na usg czy moje cienkie endometrium zareagowało na lek. Pojde oczywiscie z reszta wyników i zobaczymy czego sie dowiem i co dalej zaleci. Oprócz tego baaaardzo dużo pozytywnych opinii staraczek wyczytałam o INOFEM (droższy INOFOLIC) , praktycznie same pozytywne opinie i mnostwo z nich ,,zaskoczyło,, po tym, wiec zamówiłam z pl i bede Piła 2saszetki dziennie . Na op jest zeby pic 1, ale wiekszosc kobiet ktore zaszły Piły dwie- zeby wzmocnić dawke terapeutyczna. Poczytajcie o tym, ja czekam az paczuszka przyjdzie i zaczynam. Można INOFEM pic bez problemu przy innych lekach stymulujących owulacje. Nooo to sie rozpisałam [emoji51][emoji3] pozdrawiam Was cieplutko i trzymam za każda i siebie kciuki[emoji173]️
Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom