reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

witam się z ranka i zapytuję grzecznie - czy któraś testowała?
Nimitii, jak sytuacja? Jak się czujesz?
Nessi? Luna? Leeleeth?
Dziękuję dobrze.. dziś lekko mdli..tzn taką kule mam w gardle.. i zmęczona mega ale w sumie ok..jeszcze dziś do pracy i cieszy mnie myśl że jutro mam wolne i błogie lenistwo.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jakoś mi z głowy nie wychodzi nimitii i ten baran "mąż"... rzeczywiście, tak jak napisała Morelka - ile on ma lat? Rozumiałabym taką reakcję u 18-latka, który zaliczył panienkę na dyskotece w toalecie i nagle dowiaduje się, że ma zostać ojcem - chciał się tylko pobawić a tu klops... ale mąż, ojciec, odpowiedzialny facet, z którym dzieli się życie? Matko - tego sobie nie wyobrażam. Kobieta w takiej sytuacji ma prawo mieć chwile zwątpienia. Ja po 2 latach jestem teraz na rozdrożu - bardzo chciałam czwartego maluszka, długo się staraliśmy, ale przez ten długi okres wiele się pozmieniało - zaczęłam treningi, nowy biznes, planowałam następne studia - bo po prostu za długo to trwało. I teraz, kiedy czuję, że się udało to mam takie mieszane uczucia - bardzo chcę, a jednocześnie szkoda mi tych wszystkich planów. Al;e, jak mówi przysłowie - chcesz rozbawić Pana Boga to powiedz mu o swoich planach. I oczywiście - jeśli odczucie jest mylne i jednak nie jestem w ciąży to nadal będziemy się starać. Po prostu moje plany się trochę odsuną lub zmodyfikują, ale o dziecko będę walczyć bo bez dzieci nasze życie nie ma sensu.

Nimitii współczuje Ci że ten głupek tak sie zachował :( ale pamietaj masz nas jeszcze głowa do góry i do przodu a jemu najchetniej bym kopa w dupe zasadziła w butach na obcasach ze szpicem zeby poczuł pożadnie ból i sie spamietał.
Nic dziewczyny miłego dzionka Wam życze ja lece na śniadanko i w góry na zimowe szaleństwo a jutro do pracy :/

Witam i ja. Czuję się dzisiaj fatalnie. Głowa pęka, brzuch boli i jestem taka strasznie osłabiona jakbym że dwa dni nie spała i w kamieniolomach pracowała. A tu po całym tygodniu bałagan taki w domu ze nie wiem w co ręce włożyć. Tylko że zwyczajnie nie mam siły!!!! Ale muszę się wziąć w garść bo za godzinę do męża klienci przyjeżdżają i aż wstyd ich do domu wpuścić. A ja głową nie umyta i wszystko w czarnej d.....

@ pewnie przyjdzie dzisiaj popołudniu albo jutro. Już się przestaje łudzić..... :-(

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Nessi? Luna? Leeleeth?

@magoo ja siknęłam [emoji16] a co
cf16430ae16d5a581c1cc9632082dfb2.jpg

Kreska ciemnieje to chyba dobrze, we wtorek do gina po potwierdzenie.
Nie mam żadnych objawów, normalnie nic, tylko bardzo lekkie mdłości sporadycznie i doszukuje sie innych przyczyn pozytywnego testu [emoji33]

w57v9jcg8ygytwh4.png

Nie mam żadnych objawów, normalnie nic, tylko bardzo lekkie mdłości sporadycznie i doszukuje sie innych przyczyn pozytywnego testu [emoji33]

w57v9jcg8ygytwh4.png
Ja w poniedziałek [emoji16]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

w57v9jcg8ygytwh4.png
Pięknie ciemnieje... a co do objawów - ja w żadnej ciąży nie miałam ani mdłości, ani innych takich. Miałam tylko dwa objawy - wstawałam przytomna - co przy moim standardowym ciśnieniu 60/40 jest niemożliwe, i chodziłam rozdrażniona jak osa... Mój mąż się śmiał, że gdyby wiedział, że będę taka jadowita to by się na ten czas gdzieś wyniósł.... Ale to na szczęście mija. No i pod koniec ciąży było mi strasznie duszno, ale to akurat normalna mechanika ciała...

Szczerze gdybym testu nie robiła pomyslalabym ze to normalna @ teraz mogę gdybac dlaczego miałam tez ths ponad 3 może to była przyczyna. Ale wtedy czulam ze nie będzie dobrze nawet nikomu nie mowilam o teście po myslalam nie będzie dobrze ja to czasem jak czarownica jaką z tymi przeczuciami powiem szczerze ze tu na forum czytając posty co do kilku dziewczyn przeczucia mi się sprawdziły i zaraz widzę na drogi dzień zdjęcie i dwie krechy. Oj kiedy ja je u siebie zobacze
To mam nadzieje ze niedługo zobaczysz moje dwie krechy w przeczuciach... :)
Hmm
A więc tak moja ciaza straciłam w październiku
Od tej pory staram się ale dupą nic z tego nie wychodzi
Oszaleć można
Biorę parladol na prolekatyne czy ktoś też bierze???
Mój gin nie wysłał mnie na żadne badania po poronieniu bo twierdz że nie na takiej potrzeby
Dziewczyny powiedzcie mi może jakie. Zrobić badania
Tsh i jakie takie podstawowe
Cykle mam 28dniowe
Tylko mam późno owe bo 19dc
Witaj Lenka, przykro mi. Ja tez straciłam pierwsza i jedyna ciąże ok 7tyg.
Mi tez żadnych badan lekarz nie zlecił ale zrobiłam sama wszystko co mogłam. Tylko kariotypow nie zrobiłam.

Antytrombina III, aktywność (AT)
Antykoagulant toczniowy (LA)
Białko C, aktywność
Białko S wolne
Przeciwciała antykardiolipinowe (ACA)
Przeciwciała przeciw beta 2-glikoproteinie (B2GPT)
Przeciwciała przeciwłożyskowe (APA)
Przeciwciała przeciwplemnikowe (ASA)
Przeciwciała przeciw antygenom jajnika (AOA) (=przeciwjajnikowe)
Przeciwciała przeciwjądrowe (ANA1)
TSH
FT3
FT4
anty-TPO
anty-TG

Mutacja genu protrombiny (20210 G-A)
Czynnik V Leiden
MTHFR C
MTHFR A
Badanie genetyczne popłodu

Nessi? Luna? Leeleeth?
Ja testowałam ale biało.. a ty nie powtarzalas??

w57v9jcg8ygytwh4.png
Krechy piękne :)
A masz śluz? Ja nie mam nic wiec czuje ze sie nie udało, bo raczej sucho. I szyjka nisko. Ty nadałaś szyjkę? Jaka miałaś w 10dpo i jaki śluz?

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

reklama
Magoo czuje się ok. Piersi bolą i podbrzusze lekko. Mężowi powiedziałam dzisiaj rano dokładnie jak ty że potraktował mnie jak panienke która zaliczył i jest teraz wpadka.
Powiedziałam ze nie tego od niego oczekiwałam i jeszcze inne rzeczy. Powiedział mi ok zobaczymy jak to będzie.

Teraz po cichu tylko liczę że kripeczka do września ze mną zostanie.
Jak ja wytrzymam te 2 tyg do wizyty heh. Musze zrobić hcg co 4 dni oby dobrze przyrastala.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry