reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Zapewne bardziej niż niemożność powstrzymuje Cię ostateczność wyniku.... ale zupełnie się ni dziwię. Też odwlekałam nie chcąc zobaczyć wyniku <0...
A tak zawsze jakaś iskierka nadziei pozostaje...
Ja mam jednak jakieś przeczucie, że coś jest na rzeczy. Tak mi to wewnętrznie pasuje....
Niee, to nawet nie to. U mnie w najbliższej przychodni są wyniki tylko na papierze (przynajmniej ja o niczym takim nie wiem), a do Luxmedu nie mam czasu jechać [emoji6] trochę spraw muszę jeszcze załatwić, nawet nie będę o tej becie myśleć... Po prostu chciałabym żeby się organizm zdecydował. Bo boję się, ze będę miała cykl 46dni, idealnie rok temu tak było. A wtedy tyle czasu w plecy...

m7a4xuun7rn9jc7g.png

U mnie siostra meza karmila butelka na zegarek. Oczywiście większość czasu dziecko z babcia spędzalo i jak babcia zapomniała, która to godzina miała być 3 czy 4 np to był krzyk że dziecko nie nakarmione jka dla mnie głupota. Gdyby dziecko było głodne to by nie spało sobie spokojnie. Teraz szwagierka śpi z dzieckiem w osobnym pokoju mąż osobno. Dziecko bez matki nie zaśnie a i nie śpi nigdy cała noc. Ma 2 lata już....
M2b przeczytałam, że siostra męża butelkom karmiła :D :p

Lux, a może spróbuj ciepłej kąpieli? Rozluźni Cię, a maluszka przygotuje do porodu...
Fakty medyczne są takie, że sygnał do rozpoczęcia porodu daje dziecko - i nie wcześniej niż dopiero wtedy, kiedy jest gotowe. Widocznie Nataniel nie jest jeszcze gotowy. Masz teraz czas na wyciszenie się - a reszta niech szykuje Święta. Ciesz się ostatnimi chwilami kiedy to Ty decydujesz co będziesz robić...
te kapiele nic mi juz nie daja :( nic mi nie pomaga, wysiadam :(

A to po becie mozna plec okreslic? ;) ostroooo :) peeno byloby kompletne 100% ale dooiero po badaniu doczytalam ze po poprzednim badaniu musi byc dokladnie 49 godz :p
Jest taka teoria ze jak w początkowych wysokościach bety jak u ciebie beta rosnie tak spokojnie o 100%, to chłopak, a jak np 200-300%, to dziewczynka :)

Bertha na 3 maja w katowicach

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
Szkoda ze nie Gliwice...

A u mnie rano zawitała @. Cykl 25 dniowy. Cykl starań 13. Chyba muszę odwiedzić ginkę.

:(

Jak śpi, to zostawić ... mnie lekarka nastraszyła, że dziecko jak śpi 5 godz. i nie budzi się na karmienie to zaraz chudnie i cuda wianki. Jak budziłam co 3 godziny to potem nie spałam 4 lata. Tak mu w nawyk weszło ...
Chodziłam jak zoombie.
Kurczę, dobrze ze piszecie takie rzeczy, ja bym pojęcia nie miała i bym posłuchała położnej...

Oj wy chyba lubicie płakać...
Ja się wolę pośmiać, ciekawa jestem czy w tym roku na Święta będzie Kevin. Wiem, że stare i ograne ale jakoś i tak zawsze mnie bawi. I Legalna blondynka i seria U Pana Boga za...
Takie świąteczne tradycje u nas..
U mnie tradycja to "Mikołaj z 34 ulicy". Zawsze leci w pierwszy dzien świat ok godz 10:30 na Polsacie chyba. :) cudny!!!

A ja poczytałam sobie o tych zaburzeniach co ja mam, luf. Może pojawić sie jako w jednym cyklu a może pojawiać sie cały czas, a skoro już drugi cykl mam takie nasilone objawy to można przypuszczać, że to stały mechanizm [emoji17]
I szanse mi drastycznie spadają [emoji24]
Mój gin nie widzi potrzeby badania hormonów, widział na usg ciałko żółte i nie pęknięty pęcherzyk, czy biorąc luteinę nie doprowadzę do wywalenia zapłodnionego jaja? Bo miałam owu kilka dni wczesniej z testów i temp, 18.12? Nie mam kontrolnego gina a ja zawsze sprawdzam wątpliwości u innego lekarza ale to dopiero po świętach i nie wiem czy brać luteinę

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Luteina podtrzyma ciąże jesli jest, bierz spokojnie.

Ja nie oglądałam Pokoju, ale ostanio widziałam w ciagu miesiąca 2 razy "Zanim się pojawiłeś", bosz tak wyłam... drugi raz z mamą, też płakała jak bóbr... polecam, piękny!
Piękna książka, jak zawsze lepsza i pełniejsza od filmu :) czytałam dawno temu juz :) a Pokoj juz dawno planowałam zobaczyć. Musze w końcu zobaczyć jak tak polecacie.

To chyba z wiekiem przychodzi, to uwielbienie chwil z dzieckiem. To noszenie, to chusianie, ja uwielbiam, moje rozpuszczone pod tym względem, bo ja uważam, że to ważne.
Co do karmienia, czy tylko wyrodne karmią mm? Nie wydaje mi się, ja czasem zazdroszczę szwagierce, wiedziała ile mały zjadł i był spokój a ja wiecznie na przesłuchaniu a czy sie najada, a czy nie za chude i tralalalala.. [emoji23] problemem było jak Adoptus miał jechać do szpitala do innego miasta i był problem na mm byłoby łatwiej

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A Adoptusia karmiłaś piersią, miałaś pokarm, bo nie rozumiem?? :)

Niee na określenie następnej owu. Bo Windy pisała że nie będzie wiedziala kiedy następna owu.
No co ty testy owulacujne do owulacji ciążowe do ciazy.
Słyszałam że ktoś tam kiedyś zrobił owulacyjny w ciąży i wyszedł pozytywny ale dla mnie to bujdy :-)
To mam dla was zestaw testów koleżanki z forum ktora miała zapas testów jak zaszła w ciąże, wiec porobiła. Pięknie widać ze owu tez wychodzą pozytywne w ciąży, choc wcale nie wczesniej niz ciążowe (aczkolwiek moze to zależy od testu, czy z Allegro czy lepszy jakiś) :)
55e5812de38866264acb2675b58799ce.jpg

Natan, wyłaź!! Już za dużo tego ciepełka w brzuchu!

qdkkx1hpzei65q7s.png
Natanek, zwolnij brzuszek dla kolejnego dzidziolka, starcami czekają na wolny lokal ;)

Hej :* obiecalam ze sie odezwe za jakis czas :) dzisiaj bylam na prenatalnych[emoji14]Zobacz załącznik 788600Zobacz załącznik 788601
Przedstawiam Wam mojego malego ufoludka :D ma 5.4 cm[emoji14]dzisiaj 12 tydzien 0 dni :D wszystko jest dobrze i dzidziol sie prawidlowo rozwija [emoji173] niestety lekarz nie umiał sie zdecydowac na plec takze musze poczekac do 18 stycznia na wizyte u mojego gina :D życze Wam przy okazji zdrowych i wesolych świąt , spędzonych z najbliższymi :* i oczywiscie dwóch upragnionych kresek a potem takiego widoku [emoji178]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Cuuuuudowne!!

Myślałam ze zalała mnie @... A tu biało wodnisty śluz [emoji15] mdli nadal, zwariuje zaraz.

m7a4xuun7rn9jc7g.png

Kurczę, wciaz jest nadzieja :):)

Ktora opowiadała o dziwnym smaku w ustach w ciąży?? Ja mam dopiero 8dc i teraz czuje dziwny smak, tak sie zasugerowałam :D :D taki mam efekt jakbym jakiegos cukierka ciumkala i on potem na podniebieniu zostawia taki dziwny posmak. Hehe. No miał byc cykl na luzie a ja jeszcze owu nie miałam i juz mam ciąże urojona :D gdyby nie wizyta w 2dc u gina i podglądanie endometrium ktore miało 4,5mm to bym pewnie siknela zaraz testa przez ten posmak :D

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

reklama
Do góry