reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

A ja jednak myślę, że twój sposób jest lepszy. Dziecko ma być zwieńczeniem miłości i powstać z przyjemnością a nie pod przymusem. Tylko wiesz jak ma się w głowie bałagan to ciężko coś na to poradzić :laugh2:
Wiem wiem, ja też kiedyś tak miałam, potem przeczytałam "toniepłodną" i się śmiałam z tego, co robiła...po czym stwierdziłam, że sama powoli zaczynam taka być i się przerazilam... postanowiłam to zmienić i jest super :)

reklama
A ja jednak myślę, że twój sposób jest lepszy. Dziecko ma być zwieńczeniem miłości i powstać z przyjemnością a nie pod przymusem. Tylko wiesz jak ma się w głowie bałagan to ciężko coś na to poradzić :laugh2:
Ale ja kocham bardzo mojego .Życie bym za niego oddała.Ale chce mieć maleństwo . A wizualizacja podobno działa cuda.. Więc do dzieła plemniczku moj mały wojowniku .hihihhiih

Juz po wizycie, z moim wywiadem 25% szans na miscarriage mam, ale mam myśleć pozytywnie. Lekarka stwierdziła ze nie ma sensu robić bety bo i tak M ona nie powie w tej chwili nic poza tym, ze jestem w ciazy a to juz wiemy. Testy robione dzien przed, w terminie i dwa dni po terminie @ są wg niej wystarczająca wiedza. Jakieś inne obyczaje tu panują. 11 sycznia usg.
Leki na nadciśnienie odstawione póki co, będziemy obserwować bo Dzieki hormonom w ciazy podobno sie ono naturalnie obniża. No tyle z wieści, uciekam do pracy.
Miłego wieczoru Dziewczyny!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
ja mam nadciśnienie tętnicze i w ciąży biorę dopegyt. w pełni można brać w ciąży. zresztą bardzo ładnie obniżył mi ciśnienie do 120/85 a już miewałam 160,/100.

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

ja mam nadciśnienie tętnicze i w ciąży biorę dopegyt. w pełni można brać w ciąży. zresztą bardzo ładnie obniżył mi ciśnienie do 120/85 a już miewałam 160,/100.

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Morela, ja w pierwszej ciazy tez brałam dopegyt, ale generalnie prowadziła mnie lekarka w Polsce.

Ta tutaj dzis mi tłumaczyła, ze generalnie starają sie w czasie ciazy dawać jak najmniej lekow, oczywiscie jest spory wybór tych dozwolonych w ale chce spróbować na razie bez ponieważ hormony pracujące w organizmie ciężarnej naturalnie obniżają nadciśnienie tętnicze. Nie wykluczyła jednak ze trzeba bedzie wrócić do lekow. Także pożyjemy zobaczymy[emoji6]
Ja jestem na lekach od 2002r z przerwa na roczne karmienie w 2007, nigdy nie zdiagnozowane dlaczego i skąd mimo kilku diagnostycznych pobytów w szpitalu. Bywało paskudne, 160/100 to ja czasem potrafię mieć po obudzeniu i takiego to nawet nie "czuje".
Wiec jakby sie teraz na chwile unormowalo to sie nie obraze[emoji16]
Wierze, ze bedzie dobrze.

@Emzilka, co ty jakieś mi tu złe przeczucia? Wszystko jest w porzadku, beta jutro bedzie piekna!

Lux, hop hop, myjesz okna?[emoji6]odezwij sie[emoji846]

Windy,Paraplu... nie nadrobiłam wszystkiego, jestem bez szans dzis, jak sprawy NIEnadchodzacej @?
Trzymam kciukiiiii[emoji1364][emoji1364][emoji1364]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja tu smichy chichy a tu mnie tak strasznie w prawym jajniku boli. Już kilka dni po owulacji mnie zaczął uciskac, gniesc. Teraz pierwszy dzień okresu i mnie naprawdę boli strasznie tylko z jednej strony. Jajnik ciągnie i do tego jakbym miała siniaka takie uczucie. Cholera tu pójdę do lekarza to tylko mi paracetamol da :(

reklama
@evelinia a moge wiedziec kiedy milas ostatnią @ i jak mniej wiecej wypadały u Ciebie płodne dni? Bo mamy porównywalny wiek ciąży?
Robilas juz bete? bylas u gina?
Hej Emzilka ostatnia @ 19.11 a dni płodne wg kalendarza 10-16 a wg obserwacji od 12 dc na becie nie byłam testy robię co dwa dni i ładnie przyrasta więc się nie stresuje na razie żadnych objawów dokuczliwych nie mam i z tego się cieszę bo w poprzednich ciążach było gorzej :-) zmęczenia też nie czuję o dziwo :D do gina pójdę w nowym roku bo teraz to i tak za wcześnie ;-) ;) a jak Ty się czujesz wszystko ok ?

Do góry