reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Czytałam ostatnio artykuł że może występować jakąś mutacja w genie i wtedy nawet przy suplementacji poziom kwasu foliowego jest bardzo niski. Myślę że nie musisz nic odstawić, jeśli będzie ok to dobrze a jeśli ma być coś nie tak to i suplementy nie pomogą. Swoją drogą tez muszę to sprawdzić. 4 rok lykam kwas foliowy może bez sensu. A i ponoć aż 50% osób ma problem z tym genem. Orientujesz się może jaka cena tych badań?

1usavcqgt1dml95x.png
Jest to mutacja genu MTHFR.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mnie dopiero dzisiaj boli, ale wczesniej wczulam podbrzusze. U mnie wczoraj nie bylo i chyba dzisiaj tez nie bedzie, bo juz mnnie wkurzyl.. Swoim idiotycznym nerwowym zachowaniem, który nie jest miarodajny z sytuacją..
O tym folianie slyszalam ostatnio wlasnie i chyba sobie zmienie jak skonczy mi sie to opakowanie kwasu zwyklego.

skąd ja to znam... nerwy o nic.

No właśnie moje cykle żyją swoim życiem. U nas przytulanki były w 9, 11, 13, 14,16, 18,19, 22 i 25 dc. Może trafiliśmy koło owu... Wg aplikacji w tel dziś mam owu ale to raczej nie możliwe. Śluz płodny był koło 15-17dc. Teraz mnie brzuch boli jak na @ i mam mokro. Idę do łazienki sprawdzić czy to @ a tu tylko śluz...
Matko kochana, skąd wy macie siły na takie obstawianie cyklu, padlabym chyba [emoji23] przy tobie to u mnie byłby prawie złoty strzał [emoji1] mi to się całkiem wszystko pokiełbasiło jak zaczęłam się starać. Zawsze śluz plodny mnie zalewal, owu czułam, cykle od kilku lat nie zeszły poniżej 30. A teraz susza i ostatnio 28, bądź tu mądra [emoji16]
A kiedy ma być @, może zatestuj [emoji16]
No właśnie moje cykle żyją swoim życiem. U nas przytulanki były w 9, 11, 13, 14,16, 18,19, 22 i 25 dc. Może trafiliśmy koło owu... Wg aplikacji w tel dziś mam owu ale to raczej nie możliwe. Śluz płodny był koło 15-17dc. Teraz mnie brzuch boli jak na @ i mam mokro. Idę do łazienki sprawdzić czy to @ a tu tylko śluz...

m7a4xuun7rn9jc7g.png

Matko kochana, skąd wy macie siły na takie obstawianie cyklu, padlabym chyba [emoji23] przy tobie to u mnie byłby prawie złoty strzał [emoji1] mi to się całkiem wszystko pokiełbasiło jak zaczęłam się starać. Zawsze śluz plodny mnie zalewal, owu czułam, cykle od kilku lat nie zeszły poniżej 30. A teraz susza i ostatnio 28, bądź tu mądra [emoji16]
A kiedy ma być @, może zatestuj [emoji16]

m7a4xuun7rn9jc7g.png

My w tym cyklu też jak króliki :D jak nic z tego to już nie wiem co robić haha :D

Hej dziewczyny po wczorajszych wynikach bety zrobilam dziś test ( powtorka bety jutro) niby wyszedl ok ale i tak sie panicznie boję wyników jutrzejszych ;( gratuluje wszystkich pozytywnych wyników oby było takich więcej :) a to mój test z rana Zobacz załącznik 783382

Napisane na Pentagram Monster w aplikacji Forum BabyBoom
Ja przy takich tlustych ll bylam na tym tescie w blizniaczej ciazy :p wiec spokoooojnie :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny trzymajcie kciuki jutro za mnie. Zrobie drugą betę. Bardzo się boję[emoji22] wszystkie objawy odstąpiły. Jakoś cały czas martwię się że coś jest nie tak. Bardzo szybko mi serce bije. Mogłam w ogóle nie robić tej bety [emoji20]

Dziewczyny trzymajcie kciuki jutro za mnie. Zrobie drugą betę. Bardzo się boję[emoji22] wszystkie objawy odstąpiły. Jakoś cały czas martwię się że coś jest nie tak. Bardzo szybko mi serce bije. Mogłam w ogóle nie robić tej bety [emoji20]

Kochana co ma być to będzie. Twoje nerwy tylko pogarszają sprawę! Ja wierzę, ze będzie wszystko super!!!! Ty tez uwierz :*

Ja za miesiąc skończę 37 lat. Mam 9 letnią córkę, staram się już 39 cykli ale wciąż wierzę. Trzeba wierzyć , tylko to nam zostało. Trzymam kciuki.

1usavcqgt1dml95x.png
To jeszcze młodziutka jestes bo ja mam 41 i dwie córki 20 lat i 15 miesiecy i staram sie o 3 dziecko. Do tej pory bez powodzenia. W tym roku przeszłam 3 poronienia. Obecnie mam przerwę 2 miesiace bo jedziemy wypocząć do Kamerunu i musze przyjąć szczepienia, (a ciaza jest przeciwwskazaniem) do ststań powrócimy wiec w styczniu. I nie poddam sie dopóki menopauza mnie nie dopadnie.

Czytałam ostatnio artykuł że może występować jakąś mutacja w genie i wtedy nawet przy suplementacji poziom kwasu foliowego jest bardzo niski. Myślę że nie musisz nic odstawić, jeśli będzie ok to dobrze a jeśli ma być coś nie tak to i suplementy nie pomogą. Swoją drogą tez muszę to sprawdzić. 4 rok lykam kwas foliowy może bez sensu. A i ponoć aż 50% osób ma problem z tym genem. Orientujesz się może jaka cena tych badań?

1usavcqgt1dml95x.png
Mieszkam w uk i dostałam skierowanie na bezpłatne badania. Od dwuch tygodni biorę zmetylowany kwas foliowy. Zobaczymy co tan wyjdzie.

reklama
No I jest cos nie tak :( dziś mój test owu wygląda nie tak jak oczekiwałam ... tak jak pisałam cykl nabrał niezłego przyspieszenia eh i z mojego obstawiania lipa .... było w 9dc, później jelitowka, i wczoraj w 12dc a dziś wygląda jakby była owu albo już po ... no nic I tak powtórzymy ale nie liczę na wiele ...
20161117_192807.jpeg

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 20161117_192807.jpeg
    20161117_192807.jpeg
    17,2 KB · Wyświetleń: 388
Do góry