reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Czytałam ostatnio artykuł że może występować jakąś mutacja w genie i wtedy nawet przy suplementacji poziom kwasu foliowego jest bardzo niski. Myślę że nie musisz nic odstawić, jeśli będzie ok to dobrze a jeśli ma być coś nie tak to i suplementy nie pomogą. Swoją drogą tez muszę to sprawdzić. 4 rok lykam kwas foliowy może bez sensu. A i ponoć aż 50% osób ma problem z tym genem. Orientujesz się może jaka cena tych badań?

1usavcqgt1dml95x.png
Jest to mutacja genu MTHFR.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mnie dopiero dzisiaj boli, ale wczesniej wczulam podbrzusze. U mnie wczoraj nie bylo i chyba dzisiaj tez nie bedzie, bo juz mnnie wkurzyl.. Swoim idiotycznym nerwowym zachowaniem, który nie jest miarodajny z sytuacją..
O tym folianie slyszalam ostatnio wlasnie i chyba sobie zmienie jak skonczy mi sie to opakowanie kwasu zwyklego.

skąd ja to znam... nerwy o nic.

No właśnie moje cykle żyją swoim życiem. U nas przytulanki były w 9, 11, 13, 14,16, 18,19, 22 i 25 dc. Może trafiliśmy koło owu... Wg aplikacji w tel dziś mam owu ale to raczej nie możliwe. Śluz płodny był koło 15-17dc. Teraz mnie brzuch boli jak na @ i mam mokro. Idę do łazienki sprawdzić czy to @ a tu tylko śluz...
Matko kochana, skąd wy macie siły na takie obstawianie cyklu, padlabym chyba [emoji23] przy tobie to u mnie byłby prawie złoty strzał [emoji1] mi to się całkiem wszystko pokiełbasiło jak zaczęłam się starać. Zawsze śluz plodny mnie zalewal, owu czułam, cykle od kilku lat nie zeszły poniżej 30. A teraz susza i ostatnio 28, bądź tu mądra [emoji16]
A kiedy ma być @, może zatestuj [emoji16]
No właśnie moje cykle żyją swoim życiem. U nas przytulanki były w 9, 11, 13, 14,16, 18,19, 22 i 25 dc. Może trafiliśmy koło owu... Wg aplikacji w tel dziś mam owu ale to raczej nie możliwe. Śluz płodny był koło 15-17dc. Teraz mnie brzuch boli jak na @ i mam mokro. Idę do łazienki sprawdzić czy to @ a tu tylko śluz...

m7a4xuun7rn9jc7g.png

Matko kochana, skąd wy macie siły na takie obstawianie cyklu, padlabym chyba [emoji23] przy tobie to u mnie byłby prawie złoty strzał [emoji1] mi to się całkiem wszystko pokiełbasiło jak zaczęłam się starać. Zawsze śluz plodny mnie zalewal, owu czułam, cykle od kilku lat nie zeszły poniżej 30. A teraz susza i ostatnio 28, bądź tu mądra [emoji16]
A kiedy ma być @, może zatestuj [emoji16]

m7a4xuun7rn9jc7g.png

My w tym cyklu też jak króliki :D jak nic z tego to już nie wiem co robić haha :D

Hej dziewczyny po wczorajszych wynikach bety zrobilam dziś test ( powtorka bety jutro) niby wyszedl ok ale i tak sie panicznie boję wyników jutrzejszych ;( gratuluje wszystkich pozytywnych wyników oby było takich więcej :) a to mój test z rana Zobacz załącznik 783382

Napisane na Pentagram Monster w aplikacji Forum BabyBoom
Ja przy takich tlustych ll bylam na tym tescie w blizniaczej ciazy :p wiec spokoooojnie :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny trzymajcie kciuki jutro za mnie. Zrobie drugą betę. Bardzo się boję[emoji22] wszystkie objawy odstąpiły. Jakoś cały czas martwię się że coś jest nie tak. Bardzo szybko mi serce bije. Mogłam w ogóle nie robić tej bety [emoji20]

Dziewczyny trzymajcie kciuki jutro za mnie. Zrobie drugą betę. Bardzo się boję[emoji22] wszystkie objawy odstąpiły. Jakoś cały czas martwię się że coś jest nie tak. Bardzo szybko mi serce bije. Mogłam w ogóle nie robić tej bety [emoji20]

Kochana co ma być to będzie. Twoje nerwy tylko pogarszają sprawę! Ja wierzę, ze będzie wszystko super!!!! Ty tez uwierz :*

Ja za miesiąc skończę 37 lat. Mam 9 letnią córkę, staram się już 39 cykli ale wciąż wierzę. Trzeba wierzyć , tylko to nam zostało. Trzymam kciuki.

1usavcqgt1dml95x.png
To jeszcze młodziutka jestes bo ja mam 41 i dwie córki 20 lat i 15 miesiecy i staram sie o 3 dziecko. Do tej pory bez powodzenia. W tym roku przeszłam 3 poronienia. Obecnie mam przerwę 2 miesiace bo jedziemy wypocząć do Kamerunu i musze przyjąć szczepienia, (a ciaza jest przeciwwskazaniem) do ststań powrócimy wiec w styczniu. I nie poddam sie dopóki menopauza mnie nie dopadnie.

Czytałam ostatnio artykuł że może występować jakąś mutacja w genie i wtedy nawet przy suplementacji poziom kwasu foliowego jest bardzo niski. Myślę że nie musisz nic odstawić, jeśli będzie ok to dobrze a jeśli ma być coś nie tak to i suplementy nie pomogą. Swoją drogą tez muszę to sprawdzić. 4 rok lykam kwas foliowy może bez sensu. A i ponoć aż 50% osób ma problem z tym genem. Orientujesz się może jaka cena tych badań?

1usavcqgt1dml95x.png
Mieszkam w uk i dostałam skierowanie na bezpłatne badania. Od dwuch tygodni biorę zmetylowany kwas foliowy. Zobaczymy co tan wyjdzie.

reklama
No I jest cos nie tak :( dziś mój test owu wygląda nie tak jak oczekiwałam ... tak jak pisałam cykl nabrał niezłego przyspieszenia eh i z mojego obstawiania lipa .... było w 9dc, później jelitowka, i wczoraj w 12dc a dziś wygląda jakby była owu albo już po ... no nic I tak powtórzymy ale nie liczę na wiele ...
20161117_192807.jpeg

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 20161117_192807.jpeg
    20161117_192807.jpeg
    17,2 KB · Wyświetleń: 385
Do góry