reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Socjalne - urlopy, świadczenia, becikowe, dodatki, żłobek

kraf ja bym na to nie liczyła za bardzo, bo wszelkiego typu przerwy w pracy są regulowane wewnętrznym regulaminem zakładu pracy, który ma się dopasować do prawa pracy - tak mi tłumaczono na szkoleniach. A w rzeczywistości wygląda to tak, że pracodawca może ale nie musi ci przyznać tej przerwy.

reklama
A zamierzasz zacząć karmienie piersią? :sorry2:
Niestety i ja się nie orientuje w tych sprawach. Ale wiem tyle, że w ciągu pracy możesz nakarmić .:tak:Nie wlicza się to we wcześniejsze wychodzenie.:no:

moja koleżanka teraz wraca do pracy..i wiem, że musi przynieść zaświadczenie od pediatry, że karmi piersią..no i będzie mogła kończyć pracę godzinę krócej:tak:

pbg pracuje w budżetówce i tu z takimi rzeczami nie ma problemu. Zgadzają się na wszystko co przysługuje.
Musze znaleźć w kodeksie pracy i dać im podanie w poniedziałek. Troche późno bo zaczynam we wtorek ale jakoś ostatnio o wszystkim zapominam :-(

kraf przysluguja dwie 30 min przerwy na karmienie ktore mozesz zlaczyc w jedna godzine jesli sie pracodawca zgodzi, ale muszisz miec zaswiadczenie od lekarza ze nadal karmisz :tak:

"Praktyka pokazuje, że obowiązek udzielania przerw na karmienie budzi wątpliwości pracodawców, którzy obawiają się, że to specjalne uprawnienie pracownic sprzyja nadużyciom. Faktycznie, ani Kodeks pracy, ani też rozporządzenie ministra zdrowia i opieki społecznej z 30 maja 1996 r. w sprawie przeprowadzania badań lekarskich pracowników, zakresu profilaktycznej opieki zdrowotnej nad pracownikami oraz orzeczeń lekarskich wydawanych do celów przewidzianych w kodeksie pracy (DzU nr 69, poz. 332 ze zm.), nie nakłada obowiązku przedstawiania stosownego zaświadczenia w tym zakresie."

Oczywiście mogą zażądać

Ostatnia edycja:
reklama
od 1 września należy składać wniosek o rodzinne pamiętajcie[/QUOTE/]

OOOOO!!!!

Dziękuje jolek2 ze czuwasz nad wszystkim!!!! Zupełnie mi z głowy wypadło!!! Jakbyś jeszcze mogla napisać jakie to dokumenty się składa??? ;-);-);-)

w tym urzędzie gdzie będziesz składała wniosek dostaniesz papiery i musisz wypełnić i resztę ci powiedzą

Do góry