W pazdzierniku konczy mi sie urlop macierzynski:-(wiec od grudnia lub stycznia bede musiala wrocic do pracy Nie mam takiej mozliwosci zebym malym zajela babcia wiec mysle o zlobku i chce sie starac o dofinansowanie, zastanawiam sie czy mam szanse je dostac mimo ze, chce wrocic do pracy na pol etatu Ogolnie mam duzo watpliwosci,boje sie ze Gracjanek jest za maly na zlobek:-(zreszta nie wiem tez jaka kwote musialabym doplacac,bo na pol etatu zarobie ok.100 funtow i jesli zalozmy 50 musialabym dolozyc do przedszkola to nie mialoby to sensu czy ktoras mama z uk lub irlandii wie cos na ten temat
reklama
larkaa
Fanka BB :)
a mnie macierzyński kończy się za dwa tygodnie :-wściekła/y:
mnie też, ale już złożyłam podanie o urlop, całe 23 dni moje
lajfik
Kuba i Kaja;*
mysia wejdz na mamy z UK tam Ci na pewno podpowiedza :-)W pazdzierniku konczy mi sie urlop macierzynski:-(wiec od grudnia lub stycznia bede musiala wrocic do pracy Nie mam takiej mozliwosci zebym malym zajela babcia wiec mysle o zlobku i chce sie starac o dofinansowanie, zastanawiam sie czy mam szanse je dostac mimo ze, chce wrocic do pracy na pol etatu Ogolnie mam duzo watpliwosci,boje sie ze Gracjanek jest za maly na zlobek:-(zreszta nie wiem tez jaka kwote musialabym doplacac,bo na pol etatu zarobie ok.100 funtow i jesli zalozmy 50 musialabym dolozyc do przedszkola to nie mialoby to sensu czy ktoras mama z uk lub irlandii wie cos na ten temat
szczęśliwa1
Fanka BB :)
a mi sie juz skonczył macierzyński i jestem na urlopie wypoczynkowym do konca czerwca
a ja od porodu nie mam nic bo ZUS rozpatruje czy aby należy mi się zwolnienie czy coś nie kombinowałam
a co do rodzinnego to mi pani powiedziała że wnioski dopiero od września przyjmują i o ile mi nie przekroczą zarobki to może jeszcze 1000 zł dostanę za urodzenie byłoby superrrr
a co do rodzinnego to mi pani powiedziała że wnioski dopiero od września przyjmują i o ile mi nie przekroczą zarobki to może jeszcze 1000 zł dostanę za urodzenie byłoby superrrr
Dzieki Lajfiku tak sie zabunkrowalam w lutowkach,ze nigdzie indziej nie zagladalam,ale juz zdazylam sie zadomowic u mam z uk:-)A jesli chodzi o powrot do pracy na pol etatu to prawdopodobnie nie wracam...bo to sie nie kalkuluje tym bardziej ze musialabym doplacac do przedszkola Mam nadzieje,ze wszystko sie ulozy...mysia wejdz na mamy z UK tam Ci na pewno podpowiedza :-)
Ostatnia edycja:
reklama