reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Socjalne - urlopy, świadczenia, becikowe, dodatki, żłobek

W pazdzierniku konczy mi sie urlop macierzynski:wściekła/y::-(wiec od grudnia lub stycznia bede musiala wrocic do pracy Nie mam takiej mozliwosci zebym malym zajela babcia wiec mysle o zlobku i chce sie starac o dofinansowanie, zastanawiam sie czy mam szanse je dostac mimo ze, chce wrocic do pracy na pol etatu Ogolnie mam duzo watpliwosci,boje sie ze Gracjanek jest za maly na zlobek:-(zreszta nie wiem tez jaka kwote musialabym doplacac,bo na pol etatu zarobie ok.100 funtow i jesli zalozmy 50 musialabym dolozyc do przedszkola to nie mialoby to sensu czy ktoras mama z uk lub irlandii wie cos na ten temat

reklama
W pazdzierniku konczy mi sie urlop macierzynski:wściekła/y::-(wiec od grudnia lub stycznia bede musiala wrocic do pracy Nie mam takiej mozliwosci zebym malym zajela babcia wiec mysle o zlobku i chce sie starac o dofinansowanie, zastanawiam sie czy mam szanse je dostac mimo ze, chce wrocic do pracy na pol etatu Ogolnie mam duzo watpliwosci,boje sie ze Gracjanek jest za maly na zlobek:-(zreszta nie wiem tez jaka kwote musialabym doplacac,bo na pol etatu zarobie ok.100 funtow i jesli zalozmy 50 musialabym dolozyc do przedszkola to nie mialoby to sensu czy ktoras mama z uk lub irlandii wie cos na ten temat
mysia wejdz na mamy z UK tam Ci na pewno podpowiedza :-)

a mi się macierzyński skończył dokładnie wczoraj, od dziś jestem na urlopie wypoczynkowym do 6 sierpnia :-) potem na wychowawczy chyba pójdę na kilka miesięcy, żeby chociaż do tego grudnia, albo jak już to na pół etatu pracować...

a ja od porodu nie mam nic bo ZUS rozpatruje czy aby należy mi się zwolnienie czy coś nie kombinowałam:wściekła/y:
a co do rodzinnego to mi pani powiedziała że wnioski dopiero od września przyjmują i o ile mi nie przekroczą zarobki to może jeszcze 1000 zł dostanę za urodzenie byłoby superrrr:sorry2:

mysia wejdz na mamy z UK tam Ci na pewno podpowiedza :-)
Dzieki Lajfiku tak sie zabunkrowalam w lutowkach,ze nigdzie indziej nie zagladalam,ale juz zdazylam sie zadomowic u mam z uk:-)A jesli chodzi o powrot do pracy na pol etatu to prawdopodobnie nie wracam...bo to sie nie kalkuluje tym bardziej ze musialabym doplacac do przedszkola Mam nadzieje,ze wszystko sie ulozy...

Ostatnia edycja:
reklama
mi sie konczy macierzynski 14 lipca potem urlop wypoczynkowy z 2 dniami opieki nad dziejkiem do 20.09 a potm na wychowawczy pewnie do konca lutego albo do nowego roku zobacze jeszcze.

Do góry