reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Socjalne - urlopy, świadczenia, becikowe, dodatki, żłobek

w urzędzie dowiedziałam się przypadkiem, że w tym roku zasiłki rodzinne wzrastają, nie wiem do jakich kwot pozostałe ale ten dla dzieci do lat 5 z 48zł będzie 68zł. Było nie było zawsze to dwie dyszki do przodu

a na potwierdzenie tego co pisałam wcześniej doklejam linka do info
http://wiadomosci.ngo.pl/wiadomosci/471895.html

Ostatnia edycja:
reklama
w urzędzie dowiedziałam się przypadkiem, że w tym roku zasiłki rodzinne wzrastają, nie wiem do jakich kwot pozostałe ale ten dla dzieci do lat 5 z 48zł będzie 68zł. Było nie było zawsze to dwie dyszki do przodu

a na potwierdzenie tego co pisałam wcześniej doklejam linka do info
Świadczenia rodzinne - są decyzje w sprawie kwot
mi nawet tych 68 nie dadzą, a co najlepsze to nawet wychowawczy mi się nie należy, albo mam płacić sobie zus około 800zł miesięcznie, albo się wyrejestrować :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, tylko dla tego, że przed ciążą nie pracowałam na umowę o pracę. Szlak mnie trafia na równość w tym kraju. Nie cierpię tego prorodzinnego kraju.

mi nawet tych 68 nie dadzą, a co najlepsze to nawet wychowawczy mi się nie należy, albo mam płacić sobie zus około 800zł miesięcznie, albo się wyrejestrować :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, tylko dla tego, że przed ciążą nie pracowałam na umowę o pracę. Szlak mnie trafia na równość w tym kraju. Nie cierpię tego prorodzinnego kraju.

nie tylko ciebie to wkurza... też mi się nic nie należy, a w mojej obecnej sytuacji, która nikogo nie interesuje, a wg pań w urzędzie jest "podejrzana", gdyby nie rodzice to nie miałabym co jeść, ale w myśl prawa wszystko jest OK :wściekła/y: o wychowawczym też mogę pomarzyć, bo przekraczamy próg dochodu o 4zł :wściekła/y: jeszcze lepsze jest to, że gdybym była bezrobotna to zrefundowano by mi żłobek dla dziecka przez 6 - 12 miesięcy, a tak to w pracy moje miejsce już ktoś zajął (synowa szefowej) a na innych stanowiskach ludzie dostają wymówienia jeden po drugim...

ja aż się poryczałam w urzędzie ,bo ich nie interesuje ,że ja w tym roku nie pracuję i nie mam dochodu ,i że nie wiem czy będę miała co dzieciom dać jeść tylko to ,że w roku 2008 miałam takie dochody ,że przekraczają i koniec gadania . I możesz z głodu umierać i nic ,a idą takie co chlają i robią na czarno i mają więcej i dostaną taka ta nasz ojczyzna i jak z tąd nie wiać

mi nie chodzi o kasę co do wychowawczego, bo mam za duże dochody z mężem, mi chodzi o sam czas, że mamy zatrudnione na umowę o pracę mają możliwość skorzystania z urlopu wychowawczego, a mi taki nie przysługuje. Mam się wyrejestrować z ZUS-u, być sama nie wiem kim, bo jako bezrobotna chyba nie mogę się zarejestrować. Jestem od sierpnia po prostu obywatelką polską, której nic się nie należy:-p:-p:-p

jolek to jest właśnie temat rzeka... ja współczuję dzieciom tych wszystkich mentów, bo to przecież pieniądze dla nich a na co idą - na wódkę :wściekła/y: kilka dni temu rano (7.30) w sklepie stoi przede mną 8 letnia dziewczynka z wielką siatką butelek, podaje sprzedawczyni, a ta do małej z uśmiechem "Mama już wszystko wypiła?" i pakuje jej pełne :szok: pytam się potem sprzedawczyni, czy wie że tak nie wolno, bo to małe dziecko i się jej alkoholu nie powinno sprzedać, ale ona, że zna matkę i że jak nie sprzeda to małą jeszcze w domu oberwie... Nikt tam nie pracuje, dziecko nie chodzi do szkoły, bo pierwszaka trzeba zaprowadzić a pijanej się nie chce, więc tylko jak się kasa skończy to w połowie miesiąca zaczyna chodzić - szkoła i opieka wie ale nie reaguje :-(

jolek to jest właśnie temat rzeka... ja współczuję dzieciom tych wszystkich mentów, bo to przecież pieniądze dla nich a na co idą - na wódkę :wściekła/y: kilka dni temu rano (7.30) w sklepie stoi przede mną 8 letnia dziewczynka z wielką siatką butelek, podaje sprzedawczyni, a ta do małej z uśmiechem "Mama już wszystko wypiła?" i pakuje jej pełne :szok: pytam się potem sprzedawczyni, czy wie że tak nie wolno, bo to małe dziecko i się jej alkoholu nie powinno sprzedać, ale ona, że zna matkę i że jak nie sprzeda to małą jeszcze w domu oberwie... Nikt tam nie pracuje, dziecko nie chodzi do szkoły, bo pierwszaka trzeba zaprowadzić a pijanej się nie chce, więc tylko jak się kasa skończy to w połowie miesiąca zaczyna chodzić - szkoła i opieka wie ale nie reaguje :-(
ooo ja to mam ochotę na takich pisać i dzwonić, ale wiem, że państwo ma swoich obywateli w pupie i ja sobie tylko problemów na robię

jolek ale jezeli straciłas prace to dostarczasz im swiadectwo pracy i oni maja uwzglednic twoje utracone dochody tak jest u nas. tak samo jak na wychowawczym moje dochody sa uznawane za utacone i dzieki temu dostaniemy kase . u nas w urzedzie panie sa bardzo pomocne i tak doradza zeby bylo jak najlepiej. moj maz jak zmienił prace to dostarczal swiadectwo pracy, nowa umowe i zaswiadczenie o zarobkach z nowej pracy i wszystko aktualizowali. wtedy zaswiadcznie z us za poprzedni rok nie miało znaczenia bo brali pod uwage obecne dochody. Troche namieszałam

reklama
szczesliwa ma racje :tak: mozna wykazac utracone dochody w przypadku np wychowawczego albo utraty pracy i wtedy nalezy sie zasilek ok 300-400zl :tak:

Do góry