reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urlopy, świadczenia

filwinka tak teraz jest 20 tygodni i nie potrzeba wniosku o przedłużenie
A co do wychowawczego to ja niestety się nie orientuję:-(
Pozdrawiam

reklama
Lana na urlop wychowaczy musisz mieć zgodę pracodawcy. Prawidlowo dwa tygodnie przed zakończeniem macierzyńskiego powinnas złożyc podanie o udzielenie urlopu wychowawczego. Nawet jesli idziesz po macierzyńskim na urlop. Aha i radzę wykorzystać caly urlop przed urlopem wychowawczym bo go stracisz . Bedąc na wychowawczym tak jakby schodzisz z etatu i wtedy proporcjonalnie wyliczają urlop i duuuuzo sie traci.

lana musisz złożyć podanie o urlop wychowawczy u pracodawcy na dwa tyg. przed końcem macierzyńskiego ( lub potem jeżeli będziesz wykorzystywać jakieś zaległe urlopy). Nie wiem czy pracodawca może odmówić ???:szok: Mam nadzieję, że nie bo ja też się wybieram na wychowawczy

Clue nie mam pojęcia
A może wiecie, czy jest jakiś wzór podania o przerwę w pracy w związku z karmieniem piersią?

reklama
Już się doczytałam, że jest to dodatek do rodzinnego.
Antila, a nie mam pojęcia :-) Ja i tak siedzę przynajmniej do końca roku z małym więc jak pójdę do pracy to nie bardzo jest szansa na karmienie dziecka no chyba że będzie uparciuszek :-)

Do góry