reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Polozna mi mowila ze ta kapusta to tylko smrod daje🤣
Serio zelowe wklady jakies albo tetra mokra do lodowki i po dwie na zmiane kladz na kazda piers. Przy nawale podobno wg niej zakaz odciagania bo to tylko podbija nawał mleka. Stymuluje wiecej. A jak schlodzisz bedzie ulga. Sprawdzilam na sobie:) i tylko zimny prysznic na nie bo goracy znowu pobudza produkcje. Slowa poloznej:)
Mnie położna zalecała właśnie kapustę. A cdl mówiła, żeby przede wszystkim forsownie nie masować i ostrożnie z zimnymi okładami - żeby za bardzo nie przyhamować produkcji mleka.
Ja robię ciepły okład, przykładam małego i on wtedy odsysa, a później na chwilę zimny okład.
Najbardziej mi właśnie zaszkodziło jak próbowałam odessać laktatorem - tylko mi się zwiększył zastój.

reklama
Polozna mi mowila ze ta kapusta to tylko smrod daje🤣
Serio zelowe wklady jakies albo tetra mokra do lodowki i po dwie na zmiane kladz na kazda piers. Przy nawale podobno wg niej zakaz odciagania bo to tylko podbija nawał mleka. Stymuluje wiecej. A jak schlodzisz bedzie ulga. Sprawdzilam na sobie:) i tylko zimny prysznic na nie bo goracy znowu pobudza produkcje. Slowa poloznej:)
Ja odciągam przy nawale ręcznie tylko tyle by grudki puściły. I zimna kapusta, tylko nie stara bo będzie śmierdziało 🤣🤣🤣.

Ostatnia edycja:
Przesunęli nam szczepienie ze względu na ta przedłużająca się żółtaczka. Najgorzej, że musimy w tym tygodniu powtórzyć znowu badanie bilirubiny. Za to USG bioderek ok i ważymy już 5 kg :)
U nas poziom bilirubiny spadł tylko o 2 punkty. Mały bardzo mało leży pod lampa, co chwilę się wybudza, nie chce okularów. Jedynie w nocy trochę więcej leży. Ogolnie jedna wielką męczarnia dla niego i dla mnie. Jesteśmy od soboty i jutro nas jeszcze na pewno nie puszczą. Jedyny plus że mały będzie miał porobione różne badania. Ale znowu ile to dla niego stresu..

U nas poziom bilirubiny spadł tylko o 2 punkty. Mały bardzo mało leży pod lampa, co chwilę się wybudza, nie chce okularów. Jedynie w nocy trochę więcej leży. Ogolnie jedna wielką męczarnia dla niego i dla mnie. Jesteśmy od soboty i jutro nas jeszcze na pewno nie puszczą. Jedyny plus że mały będzie miał porobione różne badania. Ale znowu ile to dla niego stresu..
To rzeczywiście pobyt wam się przedłuża :( Nas wypuścili przy poziomie 12. Przebadany był porządnie, ale już nie mogłam słuchać tego płaczu przy codziennym pobieraniu krwi.

To rzeczywiście pobyt wam się przedłuża :( Nas wypuścili przy poziomie 12. Przebadany był porządnie, ale już nie mogłam słuchać tego płaczu przy codziennym pobieraniu krwi.
No właśnie, to jest najgorsze. U nas poziom dzisiaj to 15,6. W sobotę było ponad 17, nie pamiętam dokładnie. Może jak dzisiaj będziemy się ładnie naświetlać to zejdzie do jutra do 12 i nas wypuszczą

reklama
Dziewczyny jak Wam idzie odbijanie?
Robicie zawsze?
Udaje sie? Jakies triki?
Ile czasu nosicie nawet jak sie nie odbija?
Ja na siedzaco ja trzymam do gory - czasem nosze. Nozki pod siebie. A czasem mi i tak nie odbije po kwadransie nawet…

No i nie zawsze karmie z dwoch piersi… ona zasypia, odbija i juz szkoda mi jej budzic bo sama wypuscila cyca wiec sie najadla po uszy…

Do góry