reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Jak nie masz tyle czasu to można skróconą metodą 5-3-2 min. Ale ogolnoe laktatorem nie ściągniesz tyle co dziecko. Zależy też kiedy ściągałaś? Po karmieniu czy przed. Zalecane jest dla rozkręcenia laktacji odciągać godzinę po karmieniu.
I ja polecam słód jęczmienny pić dla rozkręcenia - lepszy niż Felmatiker. Piłam 2xdziennie po 1 łyżce z pół szkl. mleka.
Ściągnęłam po karmieniu a dziś to mam za swoje twarda pierś. Najgorsze jest to że w końcu udało mi się go to tej piersi prawidłowo przystawić i już się cieszyłam że załapał. A tu następne karmienie i coraz gorzej rży prawidłowym przystawianiu wypluwa pierś i robi wszystko by chwyci po swojemu 😭.

reklama
Dzidzia mi się denerwuje przy lewej piersi więc dziś po karmieniu sprawdziłam lektorem czy coś tam jest i w parę minut odciągłam jeszcze 30 ml czy to ok ? Ten laktator to fajny sposób na wyciągnięcie brodawki jak już się przetrwa pierwszy ból.
Mi położna kazała przystawiać do drugiej bo mówiła że czasem dzidzi chcę się tylko pić a wodniste mleczko leci szybko i na początku a po ok 10 min leci treściwe i gęste mleczko 😊

Mi położna kazała przystawiać do drugiej bo mówiła że czasem dzidzi chcę się tylko pić a wodniste mleczko leci szybko i na początku a po ok 10 min leci treściwe i gęste mleczko 😊
My przy jednym karmieniu w ogóle nie zmieniamy piersi. Próbowałam, ale jak go ruszę to więcej ulewa.
Później oczywiście robią mi się zastoje, bo w nocy na jednego cycka mam za długie przerwy.
A wiecie po czym poznać, ze laktacja się ustabilizowała? Bo u nas już 6 tydzień, a wcale nie jest tak, ze ciągle mam miękkie piersi. Już się zaczynam niecierpliwić.

Hej, my od rana w szpitalu i naswietlamy się, chociaż to za dużo powiedziane... Mały nie chcę tam lezec, jedynie jak zasypia to go tam wkładam. Jest juz duży, kręci się i wybudza. Mam nadzieję, że to co uda nam się poleżeć wystarczy i wypuszcza nas w poniedziałek
Mój na początku też nie chciał się naświetlać. Jak go przynosili na karmienie to aż był czerwony tak się wściekał. Ale na szczęście się przyzwyczaił. Mam nadzieję, ze u was też już jest lepiej :)

U nas tak się wścieka, że doktorka wymyśliła żeby nie wsadzac go do inkubatora tylko jest naświetlany na swoim łóżku. W większości czasu i tak leży tylko na takiej macie bo jak tylko zakłada się mu okulary to drze się w nieboglosy

Ściągnęłam po karmieniu a dziś to mam za swoje twarda pierś. Najgorsze jest to że w końcu udało mi się go to tej piersi prawidłowo przystawić i już się cieszyłam że załapał. A tu następne karmienie i coraz gorzej rży prawidłowym przystawianiu wypluwa pierś i robi wszystko by chwyci po swojemu 😭.
Ma twarde piersi tylko zimne oklady stosuj. Mi pomoglo. Ze dwa dni tylko mialam problem i potem minelo….
Moja dzis tylko na reku chxe spac a i cycus za cycusiem… az nie mam kiedy kesc a trzeba bo mleczka nie bedzie….

Ma twarde piersi tylko zimne oklady stosuj. Mi pomoglo. Ze dwa dni tylko mialam problem i potem minelo….
Moja dzis tylko na reku chxe spac a i cycus za cycusiem… az nie mam kiedy kesc a trzeba bo mleczka nie bedzie
Oj joj.. ja przyłożyłam młodego i rozmasował ulżył mi a potem zaczęłam karmić jeszcze raz od tej samej piersi. Puściło. Muszę kupić kapustę by mieć wyrazie w.

reklama
Oj joj.. ja przyłożyłam młodego i rozmasował ulżył mi a potem zaczęłam karmić jeszcze raz od tej samej piersi. Puściło. Muszę kupić kapustę by mieć wyrazie w.
Polozna mi mowila ze ta kapusta to tylko smrod daje🤣
Serio zelowe wklady jakies albo tetra mokra do lodowki i po dwie na zmiane kladz na kazda piers. Przy nawale podobno wg niej zakaz odciagania bo to tylko podbija nawał mleka. Stymuluje wiecej. A jak schlodzisz bedzie ulga. Sprawdzilam na sobie:) i tylko zimny prysznic na nie bo goracy znowu pobudza produkcje. Slowa poloznej:)

Do góry