reklama
Kostka9992
Zaciekawiona BB
Okii i dziękujęTo pewnie jeszcze kilka dni zanim powtórzą trzymam kciuki za dobry wynik. Daj znać jak tylko coś będziesz wiedziała.
Zflustrowana
Fanka BB :)
MatkaJoanna
@Kostka9992 trzymam kciuki bardzo
Byłam wczoraj na wizycie. Dzisiaj 35+1. Fasolex waży 3kg, głowa w dół. Szyjka ok na szczęście. Mi już w zasadzie masy nie przybywa, wszystko idzie w dzidzię. Powtórzyłam morfologię - nie jest idealna, ale na tym etapie już się cudów nie spodziewam. Dobrze, że hemoglobina się trzyma tego dolnego pułapu i więcej już nie spada (mam 11.2 aktualnie).
Zakupiłam floradix i herbatkę z gojnika. Może się uda podreperować trochę
Jak Wasze samopoczucie?
Byłam wczoraj na wizycie. Dzisiaj 35+1. Fasolex waży 3kg, głowa w dół. Szyjka ok na szczęście. Mi już w zasadzie masy nie przybywa, wszystko idzie w dzidzię. Powtórzyłam morfologię - nie jest idealna, ale na tym etapie już się cudów nie spodziewam. Dobrze, że hemoglobina się trzyma tego dolnego pułapu i więcej już nie spada (mam 11.2 aktualnie).
Jak Wasze samopoczucie?
Mój też 3 kg, ale w 36+0. Za kilka dni już będzie donoszony, więc wreszcie mogę przestać martwić się szyjką. Za to zacznę martwić się porodem@Kostka9992 trzymam kciuki bardzo
Jak Wasze samopoczucie?
Zastanawiam się jak to jest z tą wydzieliną z piersi w trakcie ciąży... Czytałam, że to norma nawet od II trymestru, więc nie zwracałam na to uwagi. Teraz już mi się coraz bardziej rozkręca, ale cały czas tylko z jednej piersi. Za tydzień zapytam lekarza, ale zastanawiam się, czy macie jakieś doświadczenia - jaki może mieć to wpływ na późniejszą laktacje?
Piękna waga u mnie raz lepiej, raz gorzej. Pogoda odpuściła to już tak nie puchne. Wczoraj złożyliśmy łóżeczko i wszystko staje się takie realne jeszcze tylko muszę tą torbę do szpitala skończyć pakowac@Kostka9992 trzymam kciuki bardzo
Jak Wasze samopoczucie?
Też super waga małegoMój też 3 kg, ale w 36+0. Za kilka dni już będzie donoszony, więc wreszcie mogę przestać martwić się szyjką. Za to zacznę martwić się porodem
Zastanawiam się jak to jest z tą wydzieliną z piersi w trakcie ciąży... Czytałam, że to norma nawet od II trymestru, więc nie zwracałam na to uwagi. Teraz już mi się coraz bardziej rozkręca, ale cały czas tylko z jednej piersi. Za tydzień zapytam lekarza, ale zastanawiam się, czy macie jakieś doświadczenia - jaki może mieć to wpływ na późniejszą laktacje?
Już pisałam jak było u mnie, ale tak po krótce: w obu ciążach miałam siarę przed porodem, w pierwszej nawet wkładki musiałam nosić, bo leciało dość mocno. Pierwszą córkę karmilam bardzo krótko -kilka dni, więc nie wiem jaki miałoby to wpływ. Drugą córkę karmilam 1,5roku ale początki były bardzo ciężkie, nie miałam pokarmu. Rozkrecenie laktacji i odstawienie butelki z mm (musiałam dokarmiać, bo słabo przybierała) zajęło mi 2 miesiące, więc moim zdaniem nie ma to znaczenia czy coś leci przed porodem czy nie.
MatkaJoanna
Oooo to Ty już bliżej niż dalej masz cudnie!Mój też 3 kg, ale w 36+0. Za kilka dni już będzie donoszony, więc wreszcie mogę przestać martwić się szyjką. Za to zacznę martwić się porodem
Ja u siebie też zauważylam wydzielinę. W pierwszej ciąży nie miałam na pewno aż do porodu, a karmiłam półtora roku. Teraz nie wiem jak się potoczy. Ponoć jedyne czego nie można robić w związku z tym to jej wyciskać itp. bo to ponoć może to przyspieszyc poród. Ale o innych negatywnych skutkach nie słyszałam.
No przy 22-24 stopniach da się żyć. Też trochę odetchnęłam.Piękna waga u mnie raz lepiej, raz gorzej. Pogoda odpuściła to już tak nie puchne. Wczoraj złożyliśmy łóżeczko i wszystko staje się takie realne jeszcze tylko muszę tą torbę do szpitala skończyć pakowac
Torbę spakowałam. Trochę na pałe chyba i nie dwie (dla siebie i osobno dla dziecka) tylko jedna mała. Ale nic to. Co spakowałam to już nawet nie pamiętam Na pewno jeszcze muszę dorzucić swoje kosmetyki. Resztę będzie monsz dowoził
Czyli, że wychodzi na to, że nie ma reguły. Może ta druga pierś się jeszcze uruchomi
Ja musiałam znowu przepakować torbę, bo tak mnie straszyli tą szyjką, że zapakowałam ubranka na wcześniaka i zmienię jednak na bardziej uniwersalny rozmiar.
Ja musiałam znowu przepakować torbę, bo tak mnie straszyli tą szyjką, że zapakowałam ubranka na wcześniaka i zmienię jednak na bardziej uniwersalny rozmiar.
reklama
Na pewno się uruchomi ja dalej nie dopakowalam torby, ale ułożyłam dziś koło niej to co mam dopakowac, więc już coraz bliżej zamówiłam jeszcze osłonki na cycki, muszę dokupić jakieś przekąski, soki. No i nie wiem czy pakowac się na patologię i porodowke czy od razu na porodówkę trafie, więc biorę walizkę z rzeczami dla małej i po porodzie, a do torby wkładam to co na poród plus ewentualny pobyt na patologi.Czyli, że wychodzi na to, że nie ma reguły. Może ta druga pierś się jeszcze uruchomi
Jakie macie kocyki dla maluchów takie cienkie? Muszę jeszcze jakiś kocyk dokupić poprzednio kupiłam bambusowy, bo młoda ur koniec czerwca i super się sprawdził i nadal sprawdza, ale nie będę jej zabierać tego kocyka, więc muszę jakiś kupić. Z tej firmy co mam nie mogę już ich nigdzie znaleść. Myślałam też o tym muslinowym z Motherhood ale nie wiem czy dobry jest