reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
Przepływy w normie, ale umowie się do innego żeby skonsultować.
Ja leżę teraz w szpitalu w pokoju z dziewczyna która jest 35 tc i 4 dni, leży z podejrzeniem hipotrofii plodu bo jej dziecko też mało przybiera i dostała od swojego lekarza skierowanie żeby to obserwować. Może być to związane z nieprawidłowym działaniem łożyska.

Witam. Dziś byłam na wizycie i nie powiem trochę się zmartwiłam... może któraś z was mnie pocieszy. W 33+3 tyg moja mała ważyła 2330 gram a dziś w 35+3 waga 2333 gram. Martwię się, lekarka kazała się narazie tym nie przejmować... ale następna wizytę mam dopiero za 2 tyg.
Ja też bym poszła do innego lekarza sprawdzić. Wiadomo, że waga to tylko pomiar i albo wtedy albo teraz dziecko mogło być nie właściwe zmierzone i stąd taka mała różnica.
Nie martw się, tylko umawiaj na następną wizytę.

Ja też dziś byłam na wizycie i przez 3tyg ja przytyłam 1kg z czego bardzo się cieszę, a co lepsze to mała też przybrała 1kg i waży teraz 2650g.🥰 Kolejna kontrola za 3tyg z wynikami badań i wtedy ustalimy z lekarzem co i jak z porodem, bo nie wierzę, że teraz samo coś się ruszy, pewnie znów będziemy wywoływać. Cieszę się bo termin mi się zmienił na 5 sierpnia, więc jest szansa, że szybciej urodzę 🙂

Ja też bym poszła do innego lekarza sprawdzić. Wiadomo, że waga to tylko pomiar i albo wtedy albo teraz dziecko mogło być nie właściwe zmierzone i stąd taka mała różnica.
Nie martw się, tylko umawiaj na następną wizytę.

Ja też dziś byłam na wizycie i przez 3tyg ja przytyłam 1kg z czego bardzo się cieszę, a co lepsze to mała też przybrała 1kg i waży teraz 2650g.🥰 Kolejna kontrola za 3tyg z wynikami badań i wtedy ustalimy z lekarzem co i jak z porodem, bo nie wierzę, że teraz samo coś się ruszy, pewnie znów będziemy wywoływać. Cieszę się bo termin mi się zmienił na 5 sierpnia, więc jest szansa, że szybciej urodzę 🙂
W ktorym tygodniu jesteś ze mala ma taką wagę?

Witam. Dziś byłam na wizycie i nie powiem trochę się zmartwiłam... może któraś z was mnie pocieszy. W 33+3 tyg moja mała ważyła 2330 gram a dziś w 35+3 waga 2333 gram. Martwię się, lekarka kazała się narazie tym nie przejmować... ale następna wizytę mam dopiero za 2 tyg.
A wiem że co aparat i lekarz to inny pomiar. Mam 2 usg robione przez 2 różnych lekarzy prawie 3 tyg temu (jedno w ramach oddzielnej wizyty, drugie w ramach wizyty w związku z cukrzycą ciążową). Usg robione dzień po dniu. Na jednym mój mały jest 16 centylu z wagą ok 1,5 kg na drugim w 50 centylu z wagą prawie 1,8 kg. Teraz w poniedziałek byłam na usg na którym mały tak się ułożył że włożył sobie paluch od stopy w oko i nie dało się zmierzyć dobrze obwodu brzucha. Przy takim akrobatycznym ułożeniu doktor ustaliła ze brzuch jest na 4 centylu a cały mały na 13. Tak więc znów czeka mnie usg u innego lekarza 🤦‍♀️

Ja leżę teraz w szpitalu w pokoju z dziewczyna która jest 35 tc i 4 dni, leży z podejrzeniem hipotrofii plodu bo jej dziecko też mało przybiera i dostała od swojego lekarza skierowanie żeby to obserwować. Może być to związane z nieprawidłowym działaniem łożyska.
Co u was? Co mówią lekarze?

Co u was? Co mówią lekarze?
Praktycznie nic ciekawego nam nie robią oprócz codziennego KtG i mierzenia pulsu dziecka co 2 h nawet w nocy. W moim przypadku i koleżanki z sali jest podobnie bo mogą nam zrobić USG po upływie paru dni, około tygodnia nawet, żeby zobaczyć czy są różnice w wymiarach. Także na razie mamy takie szpitalne wakacje..

Praktycznie nic ciekawego nam nie robią oprócz codziennego KtG i mierzenia pulsu dziecka co 2 h nawet w nocy. W moim przypadku i koleżanki z sali jest podobnie bo mogą nam zrobić USG po upływie paru dni, około tygodnia nawet, żeby zobaczyć czy są różnice w wymiarach. Także na razie mamy takie szpitalne wakacje..
A ile juz tam jesteś? Kiedy mialas robione USG?

reklama
Do góry