reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
Przewijak polowalam w ikea bo braki mieli (jesli mowisz o miekkim wkladzie tym co sie na komode kladzie). Pojedyncza butelke i smoczek mam choc licze ze nie bedzie potrzebne. A p epco klania sie na koszulki na 1 raz do porodu. Cale 20 zeta. Choc dzis widzialam jednorazowe tez takie fizolinowe. Osobiscie wolalabym w samym sportowym biustonoszu rodzic. Ale zobaczymy…

Macie u siebie w szpitalach gdzie chcecie rodzic porody rodzinne wznowione??
Miałam ten przewijak z IKEA dla ostatniej córki i super mi się sprawdził. Niestety teraz nie mam na niego miejsca, więc kupię tylko taki na łóżeczko.
Jeżeli chodzi o koszule do porodu to ja przy ostatnim nic a nic nie wybrudzilam swojej 😁 małą położyli mi na ten taki materiał, nie mam pojęcia jak się nazywa, więc ja byłam czysta. Teraz wezmę jakaś starą z domu. Tych jednorazowych nie polecają u nas, bo podobno bardzo w nich gorąco.
Porody rodzinne u nas zostały wznowione krótko przed moim ostatnim porodem w czerwcu 2020 i są do dzisiaj. Lepiej jest o tyle, że są już odwiedziny, wtedy nie było, chociaż mąż i tak mógł przynieść potrzebne rzeczy i przekazać szybko na korytarzu.

Miałam ten przewijak z IKEA dla ostatniej córki i super mi się sprawdził. Niestety teraz nie mam na niego miejsca, więc kupię tylko taki na łóżeczko.
Jeżeli chodzi o koszule do porodu to ja przy ostatnim nic a nic nie wybrudzilam swojej 😁 małą położyli mi na ten taki materiał, nie mam pojęcia jak się nazywa, więc ja byłam czysta. Teraz wezmę jakaś starą z domu. Tych jednorazowych nie polecają u nas, bo podobno bardzo w nich gorąco.
Porody rodzinne u nas zostały wznowione krótko przed moim ostatnim porodem w czerwcu 2020 i są do dzisiaj. Lepiej jest o tyle, że są już odwiedziny, wtedy nie było, chociaż mąż i tak mógł przynieść potrzebne rzeczy i przekazać szybko na korytarzu.
Tez mam z ikei i komodke.
Hm a u mnie nadal nie ma odwiedzin - czyli maz jak wyjdzie po porodzie po 2h to dopiero po nas za trzy dni moze przyjechac!?!

Przewijak sztywny na łóżeczko chcę. Szkoda że w ikełi nie majo. Do tego ochraniacze na łóżeczko są niedostępne i chyba będę musiała się porozglądać gdzieś indziej.
Z tego wszystkiego pojechałam do Rossmanna i zakupiłam dwie buteleczki (chociaż też mam wielką nadzieją że nie będą potrzebne) i Bobo-kosmetyki. Nawet dla siebie kupiłam żel poporodowy jakiś regenerujący te okolice, maści na cycuchy, herbatki laktacyjne, majciochy siateczkowe, wkłady hahaha jak się rozpedzilam to wszystko naraz. Wszystko eleganckie fajowe organiczne bio :D

aaa i ten ... wychodząc kupiłam dwie długie koszulki w pepco za te 20zl :D także telepatycznie się chyba skontaktowalysmy.

Weronika mi się podoba bardzo. Miałam rozkmine u siebie nad tym imieniem, aaaaale ostatecznie u mnie jak babeczka to Marteczka 🌸🌸🌸

Poporodowy srodek to zamowilam tantum rosa plus butelke z atomizerem zeby psiukac sobie nim. No i zapytam polozna o ten nadmanganian potasu.

Moja babeczka to Lenka😄

Tez mam z ikei i komodke.
Hm a u mnie nadal nie ma odwiedzin - czyli maz jak wyjdzie po porodzie po 2h to dopiero po nas za trzy dni moze przyjechac!?!
Tak wlasnie teoretycznie było. Mąż był przy porodzie i 2h po i miał być dopiero jak będą wypisywać, ale okazalo się na poporodowym, że babki idą na rękę i mozna na chwilkę wyjść na korytarz po rzeczy. Rzeczywiście byłam tam tylko chwilkę, bo nie chciałam malutkiej zostawiać samej w sali, ale chociaż starszą córkę przytuliłam 😊

Tak wlasnie teoretycznie było. Mąż był przy porodzie i 2h po i miał być dopiero jak będą wypisywać, ale okazalo się na poporodowym, że babki idą na rękę i mozna na chwilkę wyjść na korytarz po rzeczy. Rzeczywiście byłam tam tylko chwilkę, bo nie chciałam malutkiej zostawiać samej w sali, ale chociaż starszą córkę przytuliłam 😊

No to super opcja
Musze dopytac czy tez tak pozwola. Bo to jednak kwestia pakowania wazna

Ja w ogóle nic nie wiedziałam o tym szczepieniu. Dzisiaj robiłam te poszerzone badania krwi dla III trymestru, ale na szczepienie nie dostałam żadnego skierowania. W internecie niby piszą, że szczepi się do 36. tygodnia - mam nadzieję, że zdążę jeszcze zrobić 😮

Ja w ogóle nic nie wiedziałam o tym szczepieniu. Dzisiaj robiłam te poszerzone badania krwi dla III trymestru, ale na szczepienie nie dostałam żadnego skierowania. W internecie niby piszą, że szczepi się do 36. tygodnia - mam nadzieję, że zdążę jeszcze zrobić 😮
Mi lekarz ginekolog wystawił receptę na szczepienie i poradził zaszczepić. Musiałam wykupić szczepionke, pójść do rodzinnego no i pielęgniarka mi podała.

reklama
Widzę, że jest u Was temat szczepień. Ja mam termin na wrzesień i też już się tym interesuje.

Czy którejś z Was lekarz sugerował/zapisal szczepionkę na tężec, krztusiec, błonicę i POLIO?

Do góry