reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Hejka Mamcie,
Zaczęłam dziś 34 tydzień, właśnie wyszłam z kontroli. Moje małe ma 2700. Szyjka powoli się skraca, ale w granicach normy jestem, więc mam się nie martwić. Za 2tyg będę miała kontrolę + pobrany wymaz w kierunku gbs no i trzeba będzie zrobic pozostałe badania 3trym czyli HIV hcv itp. Hemoglobiną się Pan bardzo nie przejął więc i ja trochę mniej się przejmuje. Kontynuuje żarcie zielonego :D
U Was jakie nastroje?
No naprawdę słusznej wagi masz dziecię😁👌🏻🧡
Jej tak malutko czasu już nam zostało ciążowego…. Co za emocje…

reklama
Ja mam 11,1 erytrocyty i hematokryt też poniżej. Dziś byłam na wizycie i mówiła żebym jadła produkty z żelazem za tydzień mam powtórzyć morfologię a za dwa tygodnie wizyta. Jeśli będzie gorzej to da mi żelazo dodatkowo
A Ty który masz teraz tydzień? Ja się zastanawiam dlaczego mój tak nie zrobil ale chyba dla swojego spokoju zrobię ta morfologię za tydzień czy półtora

No naprawdę słusznej wagi masz dziecię😁👌🏻🧡
Jej tak malutko czasu już nam zostało ciążowego…. Co za emocje…
Ja się umówiłam z położną na następny tydzień, więc emocje sięgają zenitu. Teraz już naprawdę poczułam, że poród zbliża się wielkimi krokami 🤯
Hemoglobina też mi spadła do 11,0 - biorę żelazo, więc mam jeść tylko więcej czerwonego mięsa. Moja lekarka mówiła, że to nie jest taki zły wynik. Zerknęła też na poziom nawodnienia - zrozumiałam, że jak byłabym słabo nawodniona z takim wynikiem to było by gorzej.

Ja się umówiłam z położną na następny tydzień, więc emocje sięgają zenitu. Teraz już naprawdę poczułam, że poród zbliża się wielkimi krokami 🤯
Hemoglobina też mi spadła do 11,0 - biorę żelazo, więc mam jeść tylko więcej czerwonego mięsa. Moja lekarka mówiła, że to nie jest taki zły wynik. Zerknęła też na poziom nawodnienia - zrozumiałam, że jak byłabym słabo nawodniona z takim wynikiem to było by gorzej.
A to Twoja wykupiona polozna? Na ktory tydz sie umowilyscie na kontakt i spotkanie? Bo ja tez sie mialam odezwac i nie pamietam kiedy a 32 tc leci mi juz

Ostatnia edycja:
A to Twoja wykupiona polozna? Na ktory tydz sie umowilyscie na kontakt i spotkanie? Bo ja tez sie mialam odezwac i nie pamietam kiedy a 32 tc leci mi juz
Jest tam opcja na nfz i będę próbowała tak załatwić, ale zobaczę jak będzie z wolnymi miejscami. Umówiłam się z nią za tydzień, czyli to będzie 35 tc (albo 36? - nigdy nie wiem jak to liczyć). Miałam się spotkać wcześniej, ale już nie ryzykowałam łażeniem po mieście z powodu tej szyjki.

Widzę, że jest u Was temat szczepień. Ja mam termin na wrzesień i też już się tym interesuje.

Czy którejś z Was lekarz sugerował/zapisal szczepionkę na tężec, krztusiec, błonicę i POLIO?
Ja wzięłam 3w1. Lekarka mi poleciła i wymieniła korzyści szczepienia. Że zrobimy antyciała i gdy ich nie będzie to lepiej się zaszczepić.

reklama
Jak dajecie radę w te upały? Mi strasznie ciężko w takie dni. Wstaje spuchnięta, ręce i nogi jak balony. Staram się nigdzie nie wychodzić jak nie muszę, dopiero pod wieczór wykluwam się z domu. W weekend siedzimy na działce, bo tu chłodniej i można w basenie chociaż nogi pomoczyć.

Do góry