reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
Przewijak polowalam w ikea bo braki mieli (jesli mowisz o miekkim wkladzie tym co sie na komode kladzie). Pojedyncza butelke i smoczek mam choc licze ze nie bedzie potrzebne. A p epco klania sie na koszulki na 1 raz do porodu. Cale 20 zeta. Choc dzis widzialam jednorazowe tez takie fizolinowe. Osobiscie wolalabym w samym sportowym biustonoszu rodzic. Ale zobaczymy…

Macie u siebie w szpitalach gdzie chcecie rodzic porody rodzinne wznowione??
Miałam ten przewijak z IKEA dla ostatniej córki i super mi się sprawdził. Niestety teraz nie mam na niego miejsca, więc kupię tylko taki na łóżeczko.
Jeżeli chodzi o koszule do porodu to ja przy ostatnim nic a nic nie wybrudzilam swojej 😁 małą położyli mi na ten taki materiał, nie mam pojęcia jak się nazywa, więc ja byłam czysta. Teraz wezmę jakaś starą z domu. Tych jednorazowych nie polecają u nas, bo podobno bardzo w nich gorąco.
Porody rodzinne u nas zostały wznowione krótko przed moim ostatnim porodem w czerwcu 2020 i są do dzisiaj. Lepiej jest o tyle, że są już odwiedziny, wtedy nie było, chociaż mąż i tak mógł przynieść potrzebne rzeczy i przekazać szybko na korytarzu.

Miałam ten przewijak z IKEA dla ostatniej córki i super mi się sprawdził. Niestety teraz nie mam na niego miejsca, więc kupię tylko taki na łóżeczko.
Jeżeli chodzi o koszule do porodu to ja przy ostatnim nic a nic nie wybrudzilam swojej 😁 małą położyli mi na ten taki materiał, nie mam pojęcia jak się nazywa, więc ja byłam czysta. Teraz wezmę jakaś starą z domu. Tych jednorazowych nie polecają u nas, bo podobno bardzo w nich gorąco.
Porody rodzinne u nas zostały wznowione krótko przed moim ostatnim porodem w czerwcu 2020 i są do dzisiaj. Lepiej jest o tyle, że są już odwiedziny, wtedy nie było, chociaż mąż i tak mógł przynieść potrzebne rzeczy i przekazać szybko na korytarzu.
Tez mam z ikei i komodke.
Hm a u mnie nadal nie ma odwiedzin - czyli maz jak wyjdzie po porodzie po 2h to dopiero po nas za trzy dni moze przyjechac!?!

Przewijak sztywny na łóżeczko chcę. Szkoda że w ikełi nie majo. Do tego ochraniacze na łóżeczko są niedostępne i chyba będę musiała się porozglądać gdzieś indziej.
Z tego wszystkiego pojechałam do Rossmanna i zakupiłam dwie buteleczki (chociaż też mam wielką nadzieją że nie będą potrzebne) i Bobo-kosmetyki. Nawet dla siebie kupiłam żel poporodowy jakiś regenerujący te okolice, maści na cycuchy, herbatki laktacyjne, majciochy siateczkowe, wkłady hahaha jak się rozpedzilam to wszystko naraz. Wszystko eleganckie fajowe organiczne bio :D

aaa i ten ... wychodząc kupiłam dwie długie koszulki w pepco za te 20zl :D także telepatycznie się chyba skontaktowalysmy.

Weronika mi się podoba bardzo. Miałam rozkmine u siebie nad tym imieniem, aaaaale ostatecznie u mnie jak babeczka to Marteczka 🌸🌸🌸

Poporodowy srodek to zamowilam tantum rosa plus butelke z atomizerem zeby psiukac sobie nim. No i zapytam polozna o ten nadmanganian potasu.

Moja babeczka to Lenka😄

Tez mam z ikei i komodke.
Hm a u mnie nadal nie ma odwiedzin - czyli maz jak wyjdzie po porodzie po 2h to dopiero po nas za trzy dni moze przyjechac!?!
Tak wlasnie teoretycznie było. Mąż był przy porodzie i 2h po i miał być dopiero jak będą wypisywać, ale okazalo się na poporodowym, że babki idą na rękę i mozna na chwilkę wyjść na korytarz po rzeczy. Rzeczywiście byłam tam tylko chwilkę, bo nie chciałam malutkiej zostawiać samej w sali, ale chociaż starszą córkę przytuliłam 😊

Tak wlasnie teoretycznie było. Mąż był przy porodzie i 2h po i miał być dopiero jak będą wypisywać, ale okazalo się na poporodowym, że babki idą na rękę i mozna na chwilkę wyjść na korytarz po rzeczy. Rzeczywiście byłam tam tylko chwilkę, bo nie chciałam malutkiej zostawiać samej w sali, ale chociaż starszą córkę przytuliłam 😊

No to super opcja
Musze dopytac czy tez tak pozwola. Bo to jednak kwestia pakowania wazna

Ja w ogóle nic nie wiedziałam o tym szczepieniu. Dzisiaj robiłam te poszerzone badania krwi dla III trymestru, ale na szczepienie nie dostałam żadnego skierowania. W internecie niby piszą, że szczepi się do 36. tygodnia - mam nadzieję, że zdążę jeszcze zrobić 😮

Ja w ogóle nic nie wiedziałam o tym szczepieniu. Dzisiaj robiłam te poszerzone badania krwi dla III trymestru, ale na szczepienie nie dostałam żadnego skierowania. W internecie niby piszą, że szczepi się do 36. tygodnia - mam nadzieję, że zdążę jeszcze zrobić 😮
Mi lekarz ginekolog wystawił receptę na szczepienie i poradził zaszczepić. Musiałam wykupić szczepionke, pójść do rodzinnego no i pielęgniarka mi podała.

reklama
Widzę, że jest u Was temat szczepień. Ja mam termin na wrzesień i też już się tym interesuje.

Czy którejś z Was lekarz sugerował/zapisal szczepionkę na tężec, krztusiec, błonicę i POLIO?

Do góry