reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Ja mam podobnie. Ciuszki w mnóstwo, ale pozostałych rzeczy brak. Od przyszłego tygodnia biorę się za kompletowanie całej wyprawki. Macie już wybrane imiona na dzieci? My zastanawiamy się nad dwoma. Nie podjęta do końca dezyzja choć myślałam że zostanie już imię Bruno, a tu nagle pojawił się pomysł ze Staszkiem 🙈
Bruno ladne, Staszek jeszcze ladniejsze:)
Ja dzis zamowilam ostatnia partie Gemini bo zamawialam juz ze 3 razy giga pake… dzieki temu juz mam i siebie i bobo obkupionego.
A, walizke dokupic na to zostalo i spakowac sie😂

reklama
Wow, ale duży chłopak 😱😊 to pewnie lipcową mamą zostaniesz 🙂
Odebrałam dziś paczke ciuszków dla małej i sama niebwiem czy nie za dużo na 56 wzięłam 🤔 niby takie małe mi się nie wydają, ale młodsza chyba tylko miesiąc chodziła w tym rozmiarze, wiec chyba wymienię na 62 🤔
Czego wam jeszcze brakuje do wyprawki? Mi juz tylko przewijaka na łóżeczko, kocyka jakiegoś cienszego, a z ciuszków jakies ciensze sweterki/bluzy i skarpetki i chyba wszystko mam 😁 chociaż pewnie jeszcze o czymś sobie przypomnę 😁
Lepiej na poczatek nie musiec za czesto prac. Wiec ja tez mam 56 duuuzo. Dla komfortu. Wole nie uzyc niz latac i prac.
Z brakow przypomnialo mi sie ze mam domowic:
Przescieradelko ale to do lozeczka duzego. Do malego mam.
No i najwazniejsze😂 kosz na pampery specjalny z workami😂
Jakas lampeczka lekkie swiatelko w nocy dajaca. No i chyba tyle….

Nie mam przewijaka, nie mam też butelek, smoczków póki co. Ciuchów od zarypania za to :D przydałyby się też jakieś podkłady i trochę rzeczy poporodowych. No i kosmetyki dla Bobo 😁 Muszę jakieś większe chyba koszulki pokupić na stracenie przy porodzie 😁
Przewijak polowalam w ikea bo braki mieli (jesli mowisz o miekkim wkladzie tym co sie na komode kladzie). Pojedyncza butelke i smoczek mam choc licze ze nie bedzie potrzebne. A p epco klania sie na koszulki na 1 raz do porodu. Cale 20 zeta. Choc dzis widzialam jednorazowe tez takie fizolinowe. Osobiscie wolalabym w samym sportowym biustonoszu rodzic. Ale zobaczymy…

Macie u siebie w szpitalach gdzie chcecie rodzic porody rodzinne wznowione??

Ja mam podobnie. Ciuszki w mnóstwo, ale pozostałych rzeczy brak. Od przyszłego tygodnia biorę się za kompletowanie całej wyprawki. Macie już wybrane imiona na dzieci? My zastanawiamy się nad dwoma. Nie podjęta do końca dezyzja choć myślałam że zostanie już imię Bruno, a tu nagle pojawił się pomysł ze Staszkiem 🙈
My w trakcie kompletowania wyprawki, ale długa droga przed nami 😀 jeżeli chodzi o imię - Weronika :)

Szczepienie na krztusiec jak się po nim czuliście ? Bo ja mam ból ręki w miejscu szczepienia co normalne. Ale zastanawiam się czy dzisiejszy ból głowy i mdłości też temu zawdzięczam..

Szczepienie na krztusiec jak się po nim czuliście ? Bo ja mam ból ręki w miejscu szczepienia co normalne. Ale zastanawiam się czy dzisiejszy ból głowy i mdłości też temu zawdzięczam..
W poniedzialek sie szczepilam i mam jedynie ból ręki
Na tym etapie miewam nadal mdłości a nawet wymioty przy migrenowej pogodzie, niskim ciśnieniu i czasem nie wiem sama dlaczego.

reklama
Przewijak polowalam w ikea bo braki mieli (jesli mowisz o miekkim wkladzie tym co sie na komode kladzie). Pojedyncza butelke i smoczek mam choc licze ze nie bedzie potrzebne. A p epco klania sie na koszulki na 1 raz do porodu. Cale 20 zeta. Choc dzis widzialam jednorazowe tez takie fizolinowe. Osobiscie wolalabym w samym sportowym biustonoszu rodzic. Ale zobaczymy…

Macie u siebie w szpitalach gdzie chcecie rodzic porody rodzinne wznowione??
Przewijak sztywny na łóżeczko chcę. Szkoda że w ikełi nie majo. Do tego ochraniacze na łóżeczko są niedostępne i chyba będę musiała się porozglądać gdzieś indziej.
Z tego wszystkiego pojechałam do Rossmanna i zakupiłam dwie buteleczki (chociaż też mam wielką nadzieją że nie będą potrzebne) i Bobo-kosmetyki. Nawet dla siebie kupiłam żel poporodowy jakiś regenerujący te okolice, maści na cycuchy, herbatki laktacyjne, majciochy siateczkowe, wkłady hahaha jak się rozpedzilam to wszystko naraz. Wszystko eleganckie fajowe organiczne bio :D

aaa i ten ... wychodząc kupiłam dwie długie koszulki w pepco za te 20zl :D także telepatycznie się chyba skontaktowalysmy.

Weronika mi się podoba bardzo. Miałam rozkmine u siebie nad tym imieniem, aaaaale ostatecznie u mnie jak babeczka to Marteczka 🌸🌸🌸

Do góry