Dajesz mi dużo nadziei! Cieszę się,że u Ciebie się dobrze rozwinęła ciąża najbardziej stresuje się tym jednak niskim przyeoatwm bhcg i że jednak zarodka z serduszkiem nie zobaczę chociaż wiadomo, jest nadziejaKochana ja w takim tygodniu jak Ty jesteś miałam jedynie widoczny sam pęcherzyk pusty.... serduszko zobaczyłam dopiero wczoraj po 2-ch tygodniach od poprzedniego usg. Będzie u Ciebie też dobrze, ale rozumiem Cie ja też się zamartwiałam ale okazało się że zupełnie niepotrzebnie!! Ściskam
reklama
olka11135
Fanka BB :)
Czy teraz w ogóle lekarze pozwalają wchodzić na badania partnerom? W sumie na razie to za wcześnie, ale się zastanawiam kiedy kiedyś ( ) można było.
Zależy od lekarza. Trzeba pytać. No i czasem raz wpuszczają, a raz nie - tyle wiem z grupy typowo Warszawskiej
Dorocia83
Oj z tym różnie, mi przy becie 4400 pokazało duże puste jajo. Tydzień później przy 22000 był zarodek i echo serca. Więc nawet takie sprawy są mega indywidualneŻeby na USG było coś widać beta musi być min. 750 a najlepiej to z 1500
No i termin raczej Ci wypadnie na wrzesień, chyba że wiesz że urodzisz wcześniej z jakiegoś powodu
Dorocia83
W pełni Cie rozumiem, przy 4400 było puste jajo, przy 22000 puste już nie było. Tak że na spokojnieU mnie przy becie 7300 było jeszcze pusto w macicy…
Pęcherzyk w macicy pojawił się przy becie 11499.
Ale u mnie to wg sytuacja z kosmosu jakaś i czekam na 15.01 na wizytę jak na zbawienie
olka11135
Oj z tym różnie, mi przy becie 4400 pokazało duże puste jajo. Tydzień później przy 22000 był zarodek i echo serca. Więc nawet takie sprawy są mega indywidualne
No ja jednak wierzę w medycynę. Ale oczywiście jednocześnie wiem, że sprzęt sprzętowi nie równy i lekarz lekarzowi też nie
Joanna1996
U nas nie wolno osoby towarzyszącej nawet do poczekalni wprowadzać, ale jak zobaczyłam, że przede mną w kolejce była dziewczyna z partnerem, to się zbuntowałam, bo dlaczego jedni mogą, a inni nie? A mój bardzo chciał zobaczyć, więc dlaczego nie? Spytałam się, czy też może mąż wejść i tym razem się zgodziła.Czy teraz w ogóle lekarze pozwalają wchodzić na badania partnerom? W sumie na razie to za wcześnie, ale się zastanawiam kiedy kiedyś ( ) można było.
Dorocia83
Ja dałam znać wczoraj, dyrekcja z klasą, pogratulowała.Hm... ja miałam w Sylwestra przy badaniu (9 tc) ciśnienie 129/87. Z tego, co rozumiem, zalicza się powoli do wysokiego prawidłowego.
Dziś dałam znać w pracy o zaświadczeniu. Niby normalna rzecz, ale stresik był.
Wiem, że trochę wcześnie dałam znać pracodawcy, ale liczę jak każda z nas, że będzie ok.
Jak stwierdziła, przede wszystkim mam dbać o siebie teraz bo to jest priorytet.
Co by nie było, wiem że mam kogoś za sobą jeśli będzie potrzebne wolne i to był dla mnie priorytet
MtV
To zależy od placówki i lekarza. Na normalne wizyty chodzę zawsze z mężem, ale na prenatalne już samaCzy teraz w ogóle lekarze pozwalają wchodzić na badania partnerom? W sumie na razie to za wcześnie, ale się zastanawiam kiedy kiedyś ( ) można było.
olka11135
U nas nie wolno osoby towarzyszącej nawet do poczekalni wprowadzać, ale jak zobaczyłam, że przede mną w kolejce była dziewczyna z partnerem, to się zbuntowałam, bo dlaczego jedni mogą, a inni nie? A mój bardzo chciał zobaczyć, więc dlaczego nie? Spytałam się, czy też może mąż wejść i tym razem się zgodziła.
A to ja jeszcze dodam, że widziałam też że w niektórych przychodniach mogą np. tylko zaszczepieni
reklama
Dorocia83
No co do mojego tymczasowego lekarza to mam zdania mieszane. Ale fakt to był początek 5 tygodnia a beta była 4400, miał prawo jeszcze nic nie widziećNo ja jednak wierzę w medycynę. Ale oczywiście jednocześnie wiem, że sprzęt sprzętowi nie równy i lekarz lekarzowi też nie