reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Kurczę,ale jaja.
Ja jak miałam pierwsze usg to myślałam,ze na zdjęciu usg widać już zarodek,a wy mówicie ze to pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym 🙈😅🤦‍♀️

Załączniki

• IMG_4195.jpg
    IMG_4195.jpg
    243,6 KB · Wyświetleń: 71
reklama
Następne usg 13 stycznia. Czy powinnien być już zaeodek i bicie serca, dzisiaj wg kalendarza 5t 7d. Jestem pełna nerwów i płacze, nie mam się też komu wyżalić bo jedyną osobą którwj ufałam to moja mama która zmarła na raka dwa lata temu😭.. dziewczyny tyle się słyszy i czyta, że rodzice biją swoje dzieci, albo o śmierci noworodków spowodowanej przez rodziców, a my oddałybyśmy wszystko za dzieciątko i byłybyśmy najlepszymi matkami na świecie, a jednak tyle problemów nas spotyka. Trzymam za każdą z osobna kciuki kochane!
Kochana ja w takim tygodniu jak Ty jesteś miałam jedynie widoczny sam pęcherzyk pusty.... serduszko zobaczyłam dopiero wczoraj po 2-ch tygodniach od poprzedniego usg. Będzie u Ciebie też dobrze, ale rozumiem Cie ja też się zamartwiałam ale okazało się że zupełnie niepotrzebnie!! Ściskam

Hej kobietki :) 1.01 beta wyszła 36.99 , 3.01 prawie 90 ,test pozytywny ,na początku wychodził z blada kreska teraz już obydwie są mocno widoczne ,czy to już czas żeby stawić się na USG? Czytałam że jeszcze trochę może być za wcześnie,jak to było u Was ?:)
Usg najwcześniej za 10 dni bo będziesz się stresować że nic nie widać

Hej kobietki :) 1.01 beta wyszła 36.99 , 3.01 prawie 90 ,test pozytywny ,na początku wychodził z blada kreska teraz już obydwie są mocno widoczne ,czy to już czas żeby stawić się na USG? Czytałam że jeszcze trochę może być za wcześnie,jak to było u Was ?:)
Jeśli nie masz żadnych wskazań do szybszej wizyty, wylicz kiedy mniej więcej beta może wynosić ok. 1000 i wtedy jest szansa na zobaczenie pęcherzyka czy jest w dobrym miejscu

U mnie przy Becie 1000 było jeszcze pusto w macicy

I to jest normalne, bo generalnie dużo zależy od samego sprzętu USG i od lekarza.
Dlatego książki mówią, że teoretycznie od 750, ale w praktyce to najlepiej tak koło 1500.
Ja osobiście uważam, że jeżeli nic się nie dzieje - nie ma niepokojących bóli, plamień, krwawień itp. to nie ma co się spieszyć i taki 6/7 tydzień ciąży jest idealny. Tak byłam na USG z poprzednimi dziećmi, beta pewnie była powyżej 3 tys. i wszystko było pięknie widać tj. już zarodek z bijącym serduszkiem i od razu głowa spokojna

Mi dziewczyny wczoraj lekarz powiedział że tylko sprawdzimy czy pulsuje serduszka bo badania mówią że Doppler może zatrzymać wzrost ciąży i zabić zarodek....a 10 lat temu jak mi robili usg to normalnie słyszałam bicie serduszka.Dużo się zmienia-wczesniej również miałam w zaleceniach no-spe forte 3x1 a teraz kazał tylko sporadycznie i w wyjątkowych sytuacjach...

reklama
U mnie przy becie 7300 było jeszcze pusto w macicy…
Pęcherzyk w macicy pojawił się przy becie 11499.
Ale u mnie to wg sytuacja z kosmosu jakaś i czekam na 15.01 na wizytę jak na zbawienie🙂

Do góry