reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Kochana ja w takim tygodniu jak Ty jesteś miałam jedynie widoczny sam pęcherzyk pusty.... serduszko zobaczyłam dopiero wczoraj po 2-ch tygodniach od poprzedniego usg. Będzie u Ciebie też dobrze, ale rozumiem Cie ja też się zamartwiałam ale okazało się że zupełnie niepotrzebnie!! Ściskam
Dajesz mi dużo nadziei! Cieszę się,że u Ciebie się dobrze rozwinęła ciąża 🙂 najbardziej stresuje się tym jednak niskim przyeoatwm bhcg i że jednak zarodka z serduszkiem nie zobaczę chociaż wiadomo, jest nadzieja

reklama
Żeby na USG było coś widać beta musi być min. 750 a najlepiej to z 1500
No i termin raczej Ci wypadnie na wrzesień, chyba że wiesz że urodzisz wcześniej z jakiegoś powodu
Oj z tym różnie, mi przy becie 4400 pokazało duże puste jajo. Tydzień później przy 22000 był zarodek i echo serca. Więc nawet takie sprawy są mega indywidualne

Oj z tym różnie, mi przy becie 4400 pokazało duże puste jajo. Tydzień później przy 22000 był zarodek i echo serca. Więc nawet takie sprawy są mega indywidualne

No ja jednak wierzę w medycynę. Ale oczywiście jednocześnie wiem, że sprzęt sprzętowi nie równy i lekarz lekarzowi też nie :)

Czy teraz w ogóle lekarze pozwalają wchodzić na badania partnerom? W sumie na razie to za wcześnie, ale się zastanawiam kiedy kiedyś ( ☺️) można było.
U nas nie wolno osoby towarzyszącej nawet do poczekalni wprowadzać, ale jak zobaczyłam, że przede mną w kolejce była dziewczyna z partnerem, to się zbuntowałam, bo dlaczego jedni mogą, a inni nie? A mój bardzo chciał zobaczyć, więc dlaczego nie? Spytałam się, czy też może mąż wejść i tym razem się zgodziła.

Hm... ja miałam w Sylwestra przy badaniu (9 tc) ciśnienie 129/87. Z tego, co rozumiem, zalicza się powoli do wysokiego prawidłowego.

Dziś dałam znać w pracy o zaświadczeniu. Niby normalna rzecz, ale stresik był. 😅
Wiem, że trochę wcześnie dałam znać pracodawcy, ale liczę jak każda z nas, że będzie ok.
Ja dałam znać wczoraj, dyrekcja z klasą, pogratulowała.
Jak stwierdziła, przede wszystkim mam dbać o siebie teraz bo to jest priorytet.
Co by nie było, wiem że mam kogoś za sobą jeśli będzie potrzebne wolne i to był dla mnie priorytet

U nas nie wolno osoby towarzyszącej nawet do poczekalni wprowadzać, ale jak zobaczyłam, że przede mną w kolejce była dziewczyna z partnerem, to się zbuntowałam, bo dlaczego jedni mogą, a inni nie? A mój bardzo chciał zobaczyć, więc dlaczego nie? Spytałam się, czy też może mąż wejść i tym razem się zgodziła.

A to ja jeszcze dodam, że widziałam też że w niektórych przychodniach mogą np. tylko zaszczepieni

reklama
Do góry