reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Tak. Mięśni prostych. Ponad 4 cm [emoji1751][emoji1751][emoji1751][emoji1751] tak wiec jeski ktoras wie z czym to sie wiaze to tak. Plecy nie bolą, są dni gdy napier...wrecz.
Także ten... Po porodzie zgubilam szybko 17 kg, fakt że z 10 zostalo. Ale brzuch...kochane...brzuch to ja mam jakbym była w 6 mcu nadal....dlatego w marcu idę znowu do fizjo. Jestem niestety obwisłe rzeczy mądrzejsza teraz.

Oj u mnie po 2 ciazach jest ten sam problem. Teraz bede musiala pojsc.

No kochane, nie wiem czy się nie będziemy żegnać ;( nie dotrwałam do pierwszej wizyty, dzisiaj od rana bolesci brzucha i plamienia, a teraz bardzo, bardzo obfite krwawienie i ból brzucha, piersi sflaczały i wszystko jakby ze mnie zeszło :-( czuję okropny smutek, nie mogę po hamować płaczu i mam żal do siebie. Mieliśmy bardzo intensywny weekend, trochę dzwigalam/ nosiłam dzieci, dom pełny ludzi, nie usiadłam nawet na moment. Jutro z samego rana wizyta, raczej potwierdzająca nieuniknione ;( musiałam się wygadać, dzięki Wam wszystkim!

Pojechalabym na twoim miejscu na ip. Trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze.

Witam. U mnie ostatnio z dnia na dzien z mdlosciami lepiej. Piersi bola jak dotykam a wczoraj to sutki tak mnie draznily ze masakra. Najmniej bola z rana.

Na 11.45 ide do poloznej. ( tutaj ona prowadzi ciaze) ciekawe czy sie dogadam [emoji31][emoji2360]

Ja dzisiaj wyjątkowo spałam do 8:30. Wyspałam się za wszystkie czasy 😁. Poranne mdłości zaliczone ehhh. Popołudniu wybieram się na wizytę do lekarza. Oczywiście stresuje się bardzo z powodu moich ponownych plamien, które już ustąpiły. Jednak co ma być to będzie. Według aplikacji dzisiaj mam 11 tydz. +4

Miłego dnia!

Rano byłam u lekarza. Z miesiączki 8tydz. Z usg wychodzi 4... Jest pęcherzyk z całkiem żółtym. Albo od początku ciąża się nie rozwija i jest to puste jajo płodowe i właśnie się roni, albo ciąża młodsza o 3tyg. Mam duphaston brać 2x dziennie i zrobić bhcg jutro i w pt i potem znowu usg i będzie wszystko wiadomo ;-(
50/50 nie wygląda to dobrze.
Smutna jestem, miłego dnia dla Was dziewczyny
@blondynka87 no i co byłaś na IP ?

Ja dzisiaj wyjątkowo spałam do 8:30. Wyspałam się za wszystkie czasy [emoji16]. Poranne mdłości zaliczone ehhh. Popołudniu wybieram się na wizytę do lekarza. Oczywiście stresuje się bardzo z powodu moich ponownych plamien, które już ustąpiły. Jednak co ma być to będzie. Według aplikacji dzisiaj mam 11 tydz. +4

Miłego dnia!
Trzymam kciuki, daj koniecznie znać jak wizyta [emoji2956]

Ja już po badaniach krwi, tak mi się zrobiło słabo w trakcie, że myślałam, że tam padnę 🙈 Ale ja to ogl źle znoszę takie badania zwłaszcza teraz, czuję się jeszcze bardziej słaba w ciąży 😅 A z mdłościami po.. to ledwo mąż otworzył drzwi do domu i już leciałam do łazienki 🤢 A myślałam, że się uda i zdążę coś zjeść. No nic, ale już po rosołku i jest git 😃 Mam nadzieję, że będzie tak cały dzień 🙏😃😃

A ja wczorajszy dzień prawie cały przespałam. Chyba musiałam odreagować wizytowy stres ;)
Nie lubię tej mega senności w ciągu dnia :/ Dodatkowo wieczorami i przed snem mam taki napad bólu żołądka, tak jakby z głodu, że szok. Nawet jak coś zjem (wczoraj tylko parówki mi weszły) to i tak po chwili czuję ten ból. Mam nadzieję, że niedługo mi to minie, bo jest to strasznie męczące. Nie mogę zasnąć z tego bólu :(

Rano byłam u lekarza. Z miesiączki 8tydz. Z usg wychodzi 4... Jest pęcherzyk z całkiem żółtym. Albo od początku ciąża się nie rozwija i jest to puste jajo płodowe i właśnie się roni, albo ciąża młodsza o 3tyg. Mam duphaston brać 2x dziennie i zrobić bhcg jutro i w pt i potem znowu usg i będzie wszystko wiadomo ;-(
Przykro mi :( .. ale nie skreślaj tej ciąży .. w naturze rożne cuda się dzieją ,może owulacja byla poźno ... zrób bete i jej przyrost to wszystko wyjaśni

reklama
Czyli są jeszcze szanse! Nadzieja umiera ostatnia 😘

Do góry